Не бях сигурен къде да си публикувам темата че за това тук, проблема е следния...преди около 6 месеца продадох артикул в Ebay купувача каза че е го е получил счупен разбрахме се да ми го върне и ще му върна парите, той така или иначе не показа документ че ми го е пратил на обратно аз съответно и нищо не съм получавал. Еbay взеха негова страна и му върнаха парите аз отказах да ги възтановя на Ebay (просто на инат не е чесно според мен това, не показа никакви доказателства че го е пратил на обратно, това че има хубав рейтинг и е англичанин а аз българин не значи че трябва да свеждам глава) та по темата... аз пари на Ebay не искам да давам (става дума за 130 долара) след няколко приятелски писма от тяхна страна вече получих и такова че ще си търсят парите по правен път. Това и ми е въпроса какво да очаквам?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моля за съвет относно спор с Ebay
Свий
X
-
От: Моля за съвет относно спор с Ebay
Изпратих част на купувач от Бразилия.
След месец каза, че не го е получил и заведе иск. След още месец му върнаха парите, от моята сметка. Ако ги бях блокирал, щяха да ми ограничат/спрат акаунта, а той се гради с много труд и средства.
След още месец тракинга показа, че си е получил частта, но не искаше да върне парите. От ибей също не искаха, такава ми била политиката.
За продавачите често има прецакване.
-
От опита който имам, Ибейския мениджмънт е под всякаква критика и е по добре да не се стига до тях, но понякога се налага. По мое мнение я карат мързеливо и гледат да не се намесват много много, искат да взимат пари но ако може да не правят нищо. Веднъж един англичанин се направи на луд и като ми написа стойността която трябваше да платя (около 17 лири) по отдолу в графа допълнителни такси я написа точно още веднъж и така удвои сумата. Ха..., започна една кореспонденция в която първо няколко дни ме убеждаваше че щял да поправи грешката, после дни наред казваше че системата не му давала възможност но той щял да звъни на управата да я коригират и така докато един ден не повдигна дело че не съм бил платил, нещастника. Писах на мързеливците, те се правят на луди. Една вечер накарах жена ми да звънне по телефона (моят английски не позволява такъв разговор) като предварително и разясних положението но патицата от среща я убедила че понеже сме били чужденци за това сигурно трябвало да платим тая такса. Да не обяснявам как си го изкарах на жената. На другия ден обаче, хванах един колега живял в Англия дълго и наясно с нещата в ИБей. За минута го прехвърлиха да говори с някаква мениджърка на високо равнище която му каза че ще се обади на мърльото продавач и след 5 минути всичко беше поправено. Та така, за начало е нужно някой с перфектен английски и с добро самочувствие да им се обади и да предяви изисквания да си застанат по местата. Това мога да ти препоръчам.
Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.
Коментар
-
Направено... приятел.... от много години в щатите също търговец в ибей... 30 минутен разговор по телефона който слушах в захлас по вайбър... нищо... купувача (англичанин) с някъв перфектен рейтинг със стотици покупки и нито един лош коментар и аз със 15 продажби българин (също нямам негативни мнения но нямам и висок рейтинг)... държат си на тяхната
Въпроса ми е наистина ли ибей ще тръгнат за 130$ да занимават съдия изпълнител да ме дири икономическа полиция или направо дело (това са са мнения на разни хора разни предположения)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар