Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Две фактури от една и съща верига бензиностанции от два различни града

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Две фактури от една и съща верига бензиностанции от два различни града

Здравейте, колеги!

Тази тема я пускам без никаква цел, че може нещо да се промени в случилото се или дори и занапред.

Днес ми се наложи да пътувам от Варна до Бургас и обратно. Автомобилът е служебен. Honda CR-V 2.4i газ/бензин 163 к.с. Засичал съм го, че при нормално каране ми гори около 12 литра газ на 100 км., а при стъпка скача над 15 литра газ на 100 км.

Вчера го зареждам и тръгвам рано сутринта от Варна за Бургас, като, разбира се, километражът е занулен. Показанията му са в мили. Стигам в Бургас, там да съм обикалял в града не повече от 15 км., след което зареждам на бензиностанция, която за момента ще оставя анонимна. Зареденото количество е 24 литра газ, а изминатото разстояние е 91.5 мили. Обърнати в километри, това са 147 км. Изчислявайки разхода на гориво за 100 км. се оказва, че автомобилът е изгорил малко над 16 литра газ. Може би доста от вас знаят какъв е пътят между Варна и Бургас и знаят, че средната допустима скорост варира между 60 и 80 км./ч. Също така да поясня, че цената на газта във въпросната бензиностанция в Бургас е 1.03 лв./литър.

Прилагам снимка от бензинотанцията в Бургас:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:74.5 КБ
ID:6134112

Доста учуден останах, но както винаги те са прави, ние какво знаем за нашите автомобили...

Тръгвам от Бургас за Варна. След като се прибрах отново зареждам газ на бензиностанция от същата верига. Зареденото количество е почти 17 литра. Това вече ми звучи допустимо. Изминатото разстояние е 86.1 мили. Обърнати в километри, това са 138 км. Изчислявайки разхода на гориво за 100 км. се оказва, че този път автомобилът ми е изгорил малко над 12 литра газ. Много странно, нали? С личните ми автомобили, дизелови, разходът съм го свалял доста под очакваните за мен граници. Например Паджерото ми даде среден разход от 10 литра нафта за 100 км., което е доста малко. Но това са други детайли. Във Варна заредих на 0.86 лв./литър.

Прилагам снимка и от бензиностанцията във Варна:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:70.9 КБ
ID:6134113

Нямам какво да кажа. Ако някой може да ми докаже, че това нещо е нормално, ще го изслушам с удоволствие.

Благодаря и поздрави!

От: Две фактури от една и съща верига бензиностанции от два различни града

Е па нищо ново не казА.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Няма страшно, в една червена бензинжийница видях как в 30 литра бутилка сипаха 44, тааа...
      Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Тошко, наистина нищо лошо не се е случило.
        Просто в Бургас са натъпкали в бутилката повече гориво отколкото могат да натъпчат в бензиностанцията във Варна. При газта стават такива неща, питай Ясен да ти обясни защо. Не е като бензина и нафтата.
        Сметни си двата разхода, и средно аритметичното ще ти дойде колкото очакваш.

С други думи-ако караш само в Бургас, и пълниш само на тази бензиностанция-разхода ти ще е какъвто си го знаеш.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

От втората касова бележка се разпознава на коя верига е станцията
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Е как правите тия заключения при изразходени 15-20 л и то газ. Ако искаш по-достоверен СРЕДЕН разход, нулирай километража, карай един месец и тогава смятай литрите. Газта се зарежда различно на всяка колонка, та дори и една и съща два пъти. Зависи от налягане, температура, та дори и дали има в маркуча или е изпуснал. За снжаване на грешката, само големи количества и разстояния. И мериш в литри. Литритр небсе променят. Наскоро някъде четох среден разход на газ в лв. И то години насам. Каква информация може да даде това, освен колко пари си похарчил?
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Е и на мен в шуменски и разградски регион ми зареждат 55л в бутилка която побира 35л. Виках им полиция но явно им дават гориво безплатно и накрая полицая ме принуди да им платя на обирджиите. В Разград, Венец и на ОМВ Каспичан вече не зареждам. Тези измислят нова физика. Едно че загряват горивата за да се разширят и друго е че метрологията им не е наред.
              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
              Дий Снайдер

Коментар

Не вярвам.

Коментар

Питай Косето, беше с мен във Венец
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

Не вярвам, че метрологията им е пипана. Така е измислено, че за да се краде през грамаж/литраж трябва да участват няколко човека.
                    Което обезсмисля кражбата, че трябва да се дели на много.

Друго доказателство, че съм прав-ако в бензиностанцията знаят, че са в нарушение-когато им се развикаш-ще се опитват да те успокоят, ще ти предложат да ти допълнят гориво без пари, или ще ти вземат по-малко пари, само и само да не се вдига врява. А то май всички казвате, че при скандал не им пука, и спокойно се подлагат на проверки от метрология и полиция.

На мен не ми се е случвало нито веднъж да ми напълнят повече отколкото си знам, че събира.

Коментар

Бутилка която събира 35л ГАЗ , в никакъв случай неможе да побере 55л.
                      Дий Снайдер

Коментар

А ти защо си убеден, че събира 35?
                        Едно мерене на диаметър и височина ще даде яснота по въпроса. И смятане на дъната като част от сфера, ма как ще определиш радиуса на сферата-не знам. Но дори и малко по-грубо изчисление ще даде приблизително реална представа за истинския литраж на бутилката.

Коментар

Защото осем години събира 35литра и изключва.
                          Обикалям цяла България но само в шуменски регион и Разград нещата не са като във Варна, Бургас,Кърджали,София,Пловдив,Русе,Плевен,Враца и т.н.
                          Последно редактирано от banjo; 04-06-17, 21:15.
                          Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X