Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Несъответствие в категорията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Несъответствие в категорията

Здравейте колеги, първо се извинявам ако пиша в грешния раздел обаче разгледах и не намерих по-подходящо място от това моля да ме извините ако бъркам нов съм тук. Иии така тъй като мисля да си вкарам мотора отново в движение имам въпрос и той е отностно категориите.
    Скоро ще дойде в момента, в който ще си подавам документите в КАТ за изкарана Б категория и ще изкарвам книжка. Та въпроса ми е какво е наказанието ако ме хванат с мотор 350 кубика да го карам с категория Б ? Прочетох в интернет преди да пиша тук и попаднах на няколко човека, които казват че се пише акт от 20 до 50 лева. Търсих на много места, но не намерих нищо конкретно. Моля за помощ някой знае ли ?

От: Несъответствие в категорията

Здравей Vyndar

1. К'о туй нящо "Б категория", уе. Категориите са с латински букви. Сигурно имаш предвид категория "B"?

2. Кат.B не ти дава право да управляваш мотор. За целта, ти трябва още един курс, за кат.А. Хубавото е, че е кратък, а опит с листовките вече би трябвало да имаш. Ако имаш мотор, не го отлагай, че след година теорията се взима трудно...

3. Не е хубаво, че си изкарал кат.B, без да прочетеш ЗДП, и по-специално:
    Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
    ...
    2. който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление или то е отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4;
    3. (изм. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) собственик, длъжностно лице или водач, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на лице, което не притежава съответното свидетелство за управление, употребило е алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози;
    ...
    (4) (Предишна ал. 3, доп. - ДВ, бр. 39 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Когато нарушението по ал. 1, т. 1, 2 и 3 и ал. 2 е извършено повторно, наказанието е глоба от 300 до 1500 лв...
    Горе-долу, вместо да плащаш глоба, изкарай курса за кат.А.

4. Можеш да хвърлиш поглед и на:
    http://www.lex.bg/laws/ldoc/2134649345
    http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/-13618687
    http://www.avto-shkola.com/kat-globi
    Последно редактирано от Absolut; 12-01-17, 04:36.

Коментар

Здравей ! Разгледах това, което ми изпрати и по-горе написаното отговаря на въпроса т.е ако карам без съответната категория от 100 до 300 лева глоба.

Коментар

В твоята ситуация не можеш да караш курс за А категория,питай в ДАИ
        За А категория трябва стаж с В категория.Преди ако имаш С кат. имаше нещо като предимство за А кат.
        Сега А1 и т.н почваш
        За горенаписаното,не съм съвсем сигурен че е точно така формулирано,затова питай в ДАИ,но без книжка съм сигурен че А кат няма да те допуснат да караш.На колко години си?

Категория ”А”

Водачът, който притежава правоспособност за управление на МПС от кат. "А" има право да управлява*мотоциклет.Мотоциклет е*двуколесно моторно превозно средство с кош или без кош, или мотокриколки със симетрично разположение на колелата, с работен обем на двигателя над 50 куб.см, с конструктивна скорост по-голяма от 45 км/ч и с максимална мощност над 15 kw. Кандидатите трябва да са навършили 24 години, ако кандидата е употребявал мотоциклет от категория "А2" не по-малко от две години - навършени 20 години и навършени 21 години за управление на триколесни МПС с мощност над 15 kw.*

*
        Последно редактирано от Roninn; 12-01-17, 06:36.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X