Ми Божко, когато асоциацията си е само твоя(приятеля ти, който никой друг не го познава)-нормално би трябвало да обясниш защо е точно тази дума или израз.
Как ние, дето не познаваме бай Трайко да се сетим за твоето виждане за връзката между мазно и куче за бърсане?
Може да е за лична асоциация, няма лошо, но понеже никой не знае какво е в душата на другите-елементарния етикет изисква да обясниш защо ти лично свързваш дадена дума с именно точно тази друга дума.
Например-намираш ли връзка между мост и жена?
Не, нали?
Да обясня-в моето село думата мост е от женски род. "говерарскАТА мост", "желязНАТА мост", "дървенАТА мост". и т.н.
Та за мен думата "мост" се свързва с женски род в речта, а от там е на крачка от "жена".
Но кой друг ще ме разбере, освен може би брата?
Та си следва да се обяснява асоциацията, която е само твоя, лична.
Нарича се уважение към четящите.
Аааа, изобщо не го вземам насериозно. Просто се опитвам да уважавам събеседниците, като не ги карам да се чудят каква е тази пък моята извратена асоциация.
Нали е игра, и всички трябва да се кефят, а не да си напрягат мускулите на мозъка, и накрая пак да не разберат за какво става въпрос. А това е част от удоволствието от играта-да разбереш хода на другия участник,и да подадеш своя ход. Който отново би трябвало да е разбираем за всички. За да се вижда смисъла, и да има удоволствие от играта.
Иначе всеки може да си отвори тема за своите си асоциации.
На народен изедник-комунист.
Макар идеологията им е била точно противоположа като замисъл, развитието на обществата които са имали "комунизъм" показва точно моята асоциация.
Коментар