Здравейте, колеги! Тъй като за момента съм на вълна закупуване на жилище и минах през много различни варианти - брокеро, строители, на зелено и всякакви такива и започна да ме вълнува един въпрос - проверката на имота преди неговото закупуване. Тъй като знам, че даден имот може да има тежести - ипотека, да е препродавам на други лица и може би още други, с които не съм запознат, ми се иска да мога да си проверя даден имот, ако ми хареса такъв. Тъй като не харесвам работата с брокерите, понеже до момента съм се срещнал с не малък брой такива и може би ~20% от тях са искрени или поне с такова впечатление оставам и за момента нямам желание да се занимавам с тях. Та питането ми е следното: през кои институции трябва да се мине, за да се изкарат нужните документи за определен имот, удостоверяващи, че въпросния имот няма тежести? Надявам се да мога да се справа с тази си задача, защото покупката на имот не е като покупката на нещо друго и трябва повече да се внимава, а обикновено нещата обичам да си ги движа сам, понеже нямам много вяра на чужди хора. Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проверка при покупка на имот
Свий
X
-
От: Проверка при покупка на имот
Точно нотариуса е гарант за чиста сделка. В деня на изповядването проверява имота за тежести и възбрани. Вече става по електронен път. Между другото в една нипотека няма нищо притеснително, много хора си пазят имотите с ипотека. Има по-притеснителни и непоправими неща.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар