Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Апартамент "на зелено" - нужна информация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Апартамент "на зелено" - нужна информация

Здравейте, колеги! Решили сме да си закупим апартамент и за момента сме се ориентирали към апартамент "на зелено". Предполагам хората, които не са запознати с този термин, са малко, затова ще обясня с прости думи за какво става въпрос. Този тип апартаменти се пуска в продажба още преди да е започнало строителството му, като се капарира определена сума и след това апартаментът се изплаща на вноски. Самият апартамент е значително по-евтин, когато е на зелено. Разликата в цената на такъв апартамент и на апартамент с взет Акт 16 може да надвиши 5000 евро. Искам да попитам колегите, дали има такива, които са си закупили апартамент по този начин, какви са плюсовете и минусите, какви рискове крие това начинание и общо взето всичко, което трябва да знам за този тип продажба на апартаменти. Благодаря предварително!

П.П. Прегледах форума и не открих подобна тема и затова реших да пусна таката. Ако има вече съществуваща таква, моля за линк. Също така, ако модераторите преценят, че темата не е на правилното място, моля да бъде преместена. Отново благодаря!

От: Апартамент "на зелено" - нужна информация

Преди години това беше доста разпространен начин за купуване на жилище. Така купихме и нашето.
    В момента обаче не бих си позволил лукса да взема котка в чувал.
    Много от строителните фирми са на ръба и не е сигурно, дали ще им стигнат средствата да завършат обекта.
    Може да се получи, че сте договорили едно, а сте доплатили доста, за да получите това, което искате.

При наличие на много, вече готови апартаменти, има голяма възможност за избор.
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Аз съм на същото мнение като Коко. Не си заслужава риска. Парите на много хора изгоряха по тази схема - фирмата прибира парите, фалира и the end. Няма пари, няма апартамент, няма нищо, няма и как да си търсиш правата.

В момента предлагането на на недвижими имоти е огромно, цените в повечето случаи са ниски и ви съветвам да не рискувате да купувате обещания.
      Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

бЕгайте далече от "на зелено".

Толкова схеми могат да се случат а купувачът няма никакви възможности за противодействие.

В момента се надува нов имотен балон и през следващите няколко години няма изглед цените да спаднат сериозно.

Въпрос на търпение, чакане и късмет.

Коментар

Ако питането е за Варна, то там има със сигурност поне един читав строител, който продава на зелено и до сега не е завлякъл никого, само дето винаги се забавя със сроковете.
          Строи най-вече в цветния квартал около и на Роза.
          Не помня името на фирмата.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Риска е по-голям от евентуално спестените 5000 евро, чакане, треперене, несигурност в сроковете...Известни са огромно количество случаи на фалити на строителни фирмил, или просто на прибиране на пари от хората и преустановяване на строителството...и то известни и уж реномирани фирми. "Купувача" се оказва затънал с повече от два крака- хем няма жилище, хем трябва да дава пари за кварира, хем трябва да изплаща взет заем за първоначалната инвестиция. До преди няколко години доста пари изгуби народа по този начин, а много от имагинерните жилища са замразени още на степен изкоп..
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Апартамент на зелено казваш? Платен на 120%, обзаведен и собствениците са под наем... Не ми се влиза в подробности, но само виж един от репортажите.
              http://play.novatv.bg/programi/razsl...autostart=true
              Вече не знам колко години продължава гаврата от страна на въпросния "биснесмен" и русата му пачавра със собствениците.
              Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Закачиш ли се на тая схема със сигурност няма да ти излезе по евтино накрая . Само че не можеш вече да се откачиш потънал си с доста пари .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Нямам какво да добавя.
                  5000 евро са немалко пари.Поне за мен.Но не бих рискувал.Особено на фона на цялата сума за жилището.Наскоро купих...стая и половин ново строителство за мен.Не се колебах - директно си платих направеното жилище.Ти си знаеш - и успех!
                  Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
                  0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Платил съм два апартамента на зелено и съм получил един.Другия никога няма да го получа.Това за Варна.Не те съветвам да се впускаш в това начинание да не препатиш като мен.
                    o888 37 63 69

Коментар

Ами за момента, колкото и хора да питам, никой, освен брокери, не ми е казал "няма да имаш проблеми". Затова мисля да се откажа от този тип продажба на недвижими имоти и да се ориентирам към нещо съществуващо. Благодаря!

Коментар

Най-добре!
                        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
                          Ами за момента, колкото и хора да питам, никой, освен брокери, не ми е казал "няма да имаш проблеми". Затова мисля да се откажа от този тип продажба на недвижими имоти и да се ориентирам към нещо съществуващо. Благодаря!
                          Брокера каквото и да ти продаде "зелено" построено все си взима комисионната преди ти да си вземеш апартамента и му е все тая дали ще се прекараш в последствие или не . Та по възможност по малко вярвай на брокерите на недвижими имоти .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X