Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни гуми-Задължителни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зимни гуми-Задължителни

За мъгла!
    Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Как се определя дали едни гуми са зимни?
      Има много пластмасови със снежинка на тях.
      А повечето зимни на над 3-4 години са толкова зле, колкото и стари летни.
      Не е до забрани, а до акъл.

Коментар

Винаги си спомням едно пасажче от книгата на С. Засада "Скорост": Дали аз ще се ударя в камиона или камионът ще се удари в мен, резултатът ще е еднакво плачевен ! Много станаха безакълните по пътищата, еле па тия с най-великите три немски марки.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Абре ей,няма да обиждаш на немско,че ще насъскам бабата с бенца.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
            А повечето зимни на над 3-4 години са толкова зле, колкото и стари летни.
            Не е до забрани, а до акъл.
            Зимна гума,за да си върши предназначението,трябва да е нова.Няма да споменавам марки и модели,има предостатъчно на пазара.Идеята на всички е ламелите(ситните прорези по шарката на протектора) да са меки и да се разтварят при контакт със пътната настилка,за да се осъществи максимално сцепление.Работят почти като малки вендузи,но до едно време,след което се втърдяват и от зимни гуми стават колела.Верно си имат грайфер над 50%,но спират да вършат това за което са преднзначени,а именно да осигуряват сцепление на сняг и донякъде на лед.На средно статстическа гума,това се случва на около 12-15000км.
            Аз съм с автомобил със задно задвижване и карам доста,слагам за сезона 4 нови зимни,които към края на март са вече на 15хил приблизително и си ги доизносвам до края на октомври,после нови.Преди три години направих глупостта да си взема две летни,повече няма да повторя.
            Та в крайна сметка всичко опира до акъл,това,че има нарисувана снежинка на гумата не значи,че си хванал господ за шлфера.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
              Зимна гума,за да си върши предназначението,трябва да е нова.Няма да споменавам марки и модели,има предостатъчно на пазара.Идеята на всички е ламелите(ситните прорези по шарката на протектора) да са меки и да се разтварят при контакт със пътната настилка,за да се осъществи максимално сцепление.Работят почти като малки вендузи,но до едно време,след което се втърдяват и от зимни гуми стават колела.Верно си имат грайфер над 50%,но спират да вършат това за което са преднзначени,а именно да осигуряват сцепление на сняг и донякъде на лед.На средно статстическа гума,това се случва на около 12-15000км.
              Аз съм с автомобил със задно задвижване и карам доста,слагам за сезона 4 нови зимни,които към края на март са вече на 15хил приблизително и си ги доизносвам до края на октомври,после нови.Преди три години направих глупостта да си взема две летни,повече няма да повторя.
              Та в крайна сметка всичко опира до акъл,това,че има нарисувана снежинка на гумата не значи,че си хванал господ за шлфера.
              +1
              Зимни гуми сложени нови на предния ми задвижващ мост месец Октомври във Варна и карани до Март стават на сликове.
              Отдавам го на високите температури и по спортно шофиране.

Пак казвам, за Варна средномесечните температури за най студения месец са над 3 градуса и ако караш само в града си слагаш едни всесезонки и си свиркаш.
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                А в сред лято, като падне дъжд що пак стават големи задръствания, А? Тогава пък какви гуми трябват?
                Не ще да са за кал предполагам.
                Там опираме до един друг феномен ще отида с колата да не ме мокри Честно казано с такъв кеф бих зарязал колата ама не мога . Сутрин карам едната дъщеря на детска градина другата на училище и от там на работа . След работа същата процедура . Не мога една бира на обед да пия с колегите нито да седна с тях след работа да изпием по ракия .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Не мога една бира на обед да пия с колегите нито да седна с тях след работа да изпием по ракия .
                  А колегите след ракията със зимни или летни гуми се прибират

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                    А колегите след ракията със зимни или летни гуми се прибират
                    На тях не им пречи нищо,но има голяма вероятност да ги прибере Господ.
                    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                    Киа спортаж2000тди 98г
                    Ауди А3 1.9ТДИ
                    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Лошото е, че има вероятност Господ да прибере не само тях.
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Там опираме до един друг феномен ще отида с колата да не ме мокри Честно казано с такъв кеф бих зарязал колата ама не мога . Сутрин карам едната дъщеря на детска градина другата на училище и от там на работа . След работа същата процедура . Не мога една бира на обед да пия с колегите нито да седна с тях след работа да изпием по ракия .
                        Можеш, бе, има една Загорка 0.0%
                        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                          Лошото е, че има вероятност Господ да прибере не само тях.
                          От това най-много ме е страх.
                          Киа спортаж2000тди 98г
                          Ауди А3 1.9ТДИ
                          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
                            Можеш, бе, има една Загорка 0.0%
                            Да имаше и такава ракия.
                            Киа спортаж2000тди 98г
                            Ауди А3 1.9ТДИ
                            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Ми да, и аз така смятам, че щеше да е супер, но няма!
                              Кръвна група 0+

Коментар

Безкофеиново кафе, безалкохолна бира, гумена кукла, абе. ... заеби.

п.п. Само за ч...ята си требе. .й ше знаете.
                                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X