Обява

Свий
Няма добавени обяви.

колко горещо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: колко горещо

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
    Имам съмнения, че Аника ще бере още ядове ...
    ....ще помагаме ако можем

Първоначално публикуван от mokanina Преглед на мнение
    даже трябва да ври водата....
    Може и да имаш странно чувство за хумор, но като "младши участник" не го занаем за това приема писаното буквално, и следва - Ба к'ва глупост
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Anika681 Преглед на мнение
      че са сложили нов и някакъв уплътнител и фланец.
      Еи тук се разбира къде е била течността,стига сте търсили под вола теле... На много от колите този фланец съдържа именно термостат като неразглобяема част. И обикновено е пластмасов и ронлив след 10 години служба.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Може и да имаш странно чувство за хумор, но като "младши участник" не го занаем за това приема писаното буквално, и следва - Ба к'ва глупост
        Защо така с рогите напред, лелинко Владо?

Доколкото разбрах, девойката се чуди дали трябва да е горещо казанчето за антифриза/водата за радиатора - еми нормално е да е горещо(все едно да питам, дали е нормално да се потя като нося 50 кила цимент на гърба си), нали все пак работата му е да охлажда. Пък ако я оставиш да работи 10 минути може и да заври наистина

Хайде, със здраве и ще ме извинявате за офтопика и спама
        РенеГАД
        VW Golf V Variant 1.9 TDI
        Honda HR-V 1.6i 4WD
        "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Пък ако я оставиш да работи 10 минути може и да заври наистина
          Не е нормално "да заври" антифриз, т.е. да почне да образува мехури, да бълбука. Нормално температурата на кипене на антифриз-концентрат е към 200 градуса, а при смес 50 / 50 с вода - поне 108-110 гр. Като прибавиш и това, че системата е под налягане, не би трябвало да кипи поне до 120 градуса.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2f8d1eu-960.gif
Прегледи:1
Размер:20.5 КБ
ID:5668714
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
            Не е нормално "да заври" антифриз, т.е. да почне да образува мехури, да бълбука. Нормално температурата на кипене на антифриз-концентрат е към 200 градуса, а при смес 50 / 50 с вода - поне 108-110 гр. Като прибавиш и това, че системата е под налягане, не би трябвало да кипи поне до 120 градуса.
            Не съобразих, че антифриза наистина има по-висока температура на кипене. Моите наблюдения са при 100% вода и с отворена капачка на казанчето
            Виновен!
            РенеГАД
            Honda HR-V 1.6i 4WD

Коментар

100% вода и с отворена капачка на казанчето
              = симулация на неизправна охладителна система. Разхерметизирана, че и пълна с неправилната течност.
              Изобщо тръгне ли нещо да бълбука / кипи по антифриза, това е много тревожен симптом за повреда, като се почне от неработеща добре водна помпа и се мине през пукната глава, прецакана гарнитура, през която влизат изгорели газове в антифриза и се свърши със скъсана мембрана на изпарителя, ако колата е с газова уредба + още 101 скъпо струващи проблема.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Каквото и да е веществото, кипне ли значи е станала белята.

Коментар

Благодаря, че коментирате, така и аз научавам много . Върнах се в гаража и попитах механика, той ми каза, че е нормално там да е толкова горещо и да не се притеснявам. Казах му, че след тоя случай очевидно съм екстра- чуствителна на тема горещина под капака, но той ме увери, че всичко е направено на 6. Каза, че има 50-50 нов антифриз и вода и така трябвало да бъде. Показа ми къде е новия термостат, за стария не го потах, съвсем да се излагам...Казах му, че преди да тръгна съм правила пълен сервиз на колата и съм огорчена, че това не са видяли, но той оневини непознатите колеги и каза, че това се случва често при фокусите, ахилесовата им пета е и е нямало как да го видят предварително. Колата ми е на 11 години, МНОГО добре поддържана и гледана до тук, с пълна история, за това и така ме шокора случката. Минахме над 700км за един ден вчера и наистина за сега, да чукнем на дърво изглежда добре. Не смея да отварям капачки и да чакам да изхвърля въздух, аз съм от шофьорите, които знаят къде се налива бензин и къде се гледа маслото...а, и вода за чистачките мога да си налея ще я оставя така да видим как ще кара и ще се моля! МНОГО ви благодаря, че сте толкова отзивчиви и скоростни. <3

Коментар

Дааа, и аз научих много нови неща, особено колко съм тъп
                    Благодаря на съфорумците за търпеливите обяснения, а на вас - лек път и много безаварийни километри.
                    РенеГАД
                    Honda HR-V 1.6i 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от Anika681 Преглед на мнение
                      Здравейте, ....
                      Мдаам!? Много добре! В Спама ще да е по-добре обаче!
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Стояне, са като ми пише 90°С на таблото за температура на охлаждащата течност колко аджеба трябва да ми е горещо у разширителния съд? И аз съм от тая планета все пак...
                        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Нека аз!
                          Ми, нали у разширителя влиза излишното 90*. Що да е друго?!
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Тва колко е горещо?
                            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Па требва да е много! На мен ми пари.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X