Здравейте, да задам един въпрос като лаик - понеже казанчето за антифриза беше празно ( започна да свети, заведох я на гараж) ми смениха термостата на форд фокуса. Като си я закарах отворих капака и с ужас установих, че казанчето за атифриза е много горещо, както и няколко тръби след него. Преди никога не съм обръщала внимание на това, но сега след като си платих за смяна на термостата -обърнах внимание. Въпросът ми е - трябва ли да е така горещо това казанче или да се връщам в гаража? Мога ли да карам спокойно, както ме увериха от там, че всичко ще е ОК? Благодаря ви.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
колко горещо
Свий
X
-
От: колко горещо
Да, те казаха, че са сменили термостата и казанчето сега е пълно с розов антифриз, да. Просто не знам защо е горещо след каране и нормално ли е да е така, както и няколко черни тръби около него... не искам да се излагам, ако отида да питам нещо толкова елементарно, но се опасявам да карам , ако не съм наясно дали е ок...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Anika681 Преглед на мнениене знам, не ми го дадоха, само ми казаха, че са сложили нов и някакъв уплътнител и фланец.
Мдааа .. явно никой нищо не е сменял ...
Преко сили са наляли около литър чешмяна вода ..Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Уфф гадно!
Другия път просто попитай ... и тогава давай пари ...
Нема да загубиш много време, а ще спестиш некой лев.
От кога не си поглеждала колко и какво има в казанчето?
Защото имам съмнения за теч ...
Нормално нивото не пада, почти никога.Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Закарах я веднага, щом ми светна лампата, за охладителната система ( най-лявата лампа, Форд Фокус Зетек, комби), имаше 1 пръст антифриз като погледнах, долях с вода , обадих се на застрахователите, дойдоха и я закараха на гараж с пътна помощ. За това я и оставих там. Сега ми гарантират, че е ОК, ама не знам колко да им вярвам. Не са ми източили бензина поне, де, та имам надежда, че може и да е ОК...Последно редактирано от Anika681; 23-06-15, 22:20.
Коментар
-
Разбира се, че трябва да е горещо, нали все пак ти охлажда двигателя, даже трябва да ври водата, при по-дълъг път. (не проверявай дали ври)
РенеГАД
VW Golf V Variant 1.9 TDI
Honda HR-V 1.6i 4WD
"Of all the things I've lost I miss my mind the most."
Коментар
-
Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнениеОК имам въпрос!
Къде е стария термостат?България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар