Обява

Свий
Няма добавени обяви.

колко горещо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• колко горещо

Здравейте, да задам един въпрос като лаик - понеже казанчето за антифриза беше празно ( започна да свети, заведох я на гараж) ми смениха термостата на форд фокуса. Като си я закарах отворих капака и с ужас установих, че казанчето за атифриза е много горещо, както и няколко тръби след него. Преди никога не съм обръщала внимание на това, но сега след като си платих за смяна на термостата -обърнах внимание. Въпросът ми е - трябва ли да е така горещо това казанче или да се връщам в гаража? Мога ли да карам спокойно, както ме увериха от там, че всичко ще е ОК? Благодаря ви.

От: колко горещо

На повечето коли казанчето нормално загрява до температурата на двигателя - 80-95 градуса.

Коментар

Мдааа ..
      Загряват ако има каквао да ги загрява ... тоест, антифриз или вода.
      Иначе са си нормално хладни.
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Да, те казаха, че са сменили термостата и казанчето сега е пълно с розов антифриз, да. Просто не знам защо е горещо след каране и нормално ли е да е така, както и няколко черни тръби около него... не искам да се излагам, ако отида да питам нещо толкова елементарно, но се опасявам да карам , ако не съм наясно дали е ок...

Коментар

ОК имам въпрос!
          Къде е стария термостат?

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

не знам, не ми го дадоха, само ми казаха, че са сложили нов и някакъв уплътнител и фланец.

Коментар

До тук всичко е нормално и.......Аника (каквото и да си), пиши от къде си.
              Еартх е малко общо, ако си в онази част на еартха известна като Бугаристан, може и да обясняваме, че и помогнем на живо при нужда....
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Anika681 Преглед на мнение
                не знам, не ми го дадоха, само ми казаха, че са сложили нов и някакъв уплътнител и фланец.

Мдааа .. явно никой нищо не е сменял ...
                Преко сили са наляли около литър чешмяна вода ..

Коментар

не съм в БГ, пътувам
                  Последно редактирано от Anika681; 23-06-15, 22:22.

Коментар

Уфф гадно!
                    Другия път просто попитай ... и тогава давай пари ...
                    Нема да загубиш много време, а ще спестиш некой лев.

От кога не си поглеждала колко и какво има в казанчето?
                    Защото имам съмнения за теч ...
                    Нормално нивото не пада, почти никога.

Коментар

Закарах я веднага, щом ми светна лампата, за охладителната система ( най-лявата лампа, Форд Фокус Зетек, комби), имаше 1 пръст антифриз като погледнах, долях с вода , обадих се на застрахователите, дойдоха и я закараха на гараж с пътна помощ. За това я и оставих там. Сега ми гарантират, че е ОК, ама не знам колко да им вярвам. Не са ми източили бензина поне, де, та имам надежда, че може и да е ОК...
                      Последно редактирано от Anika681; 23-06-15, 22:20.

Коментар

ОК
                        Стискам палци да се доберете до България!
                        Успех!

Коментар

Разбира се, че трябва да е горещо, нали все пак ти охлажда двигателя, даже трябва да ври водата, при по-дълъг път. (не проверявай дали ври )
                          РенеГАД
                          VW Golf V Variant 1.9 TDI
                          Honda HR-V 1.6i 4WD
                          "Of all the things I've lost I miss my mind the most."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                            ОК имам въпрос!
                            Къде е стария термостат?
                            Ти па? Всеки "печен" майстор ще ти извади кошница стари термостати и всякакви части по избор, ако си искаш "сменената" част. Дори да не е същата - "Ами, така е, някой му беше сложил неоригинален термостат".
                            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

То туй ясно, но все пак.
                              Липсвала е охладителна течност, а това не става от термостат.
                              Имам съмнения, че Аника ще бере още ядове ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X