Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Авторски права в ютуб

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Авторски права в ютуб

Преди няколко дни получих уведомление от Ютуб, че нарушавам авторските права на SME като съм публикувал песен на АС/ДС...
    За какво става въпрос...
    Имах проблем с аудиосистемата на джипа - при възпроизвеждане от SD картата започваше да дублира песни - да ги възпроизвежда по два пъти...
    Като дублирането възникваше при изваждане и вкарване на картата. Например имаш 100 песни .. Вадиш/вкараш картата - вече показва 120 броя. Изкараш-вкараш отново - стават например вече 150 песни (в списъка някои песни ги виждаш по два-три пъти подред)..

Та бях направил клипче с телефона на този ефект....
    Е да, обаче докато изваждам картата аудиосистемата се прехвърля на следващ източник (в случая е била музика от телефона ми през блутут, но би могло да бъде и радиото).
    Докато снима клипчето, микрофона на телефона е записал като звуков фон част от тази песен на АС/ДС...
    Заснемам модела на картата (за около 30 сек), след което я връщам обратно в устройството.
    Устройството прекратява възпроизвеждането на песента на АС/ДС, и се връща към песните в картата, като продължава последната възпроизвеждана там песен (българска, която съм я купувал)...

Клейма от страна на youtube e само тези няколко секунди, при които се чува песента на АС/ДС....
    Клипчето го бях качил 'unlisted' (защото бе предназначено само за специалистите) и го бях пращал на специалист в сервиза за демострация на 'дефекта' (общо имаше 4 гледания )

Това май вече е прекалено...
    Пуснах диспут, но ютуб отново потвърди клейма...
    Идиотска работа... Май се престарават вече...
    Последно редактирано от slowtraveler; 13-03-15, 08:19.
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

От: Авторски права в ютуб

Премести си го в другия крачол и да не ти пука...
    А това, че жужъл са миндили - миндили са... при това и монополисти .

Коментар

От: Авторски права в ютуб

Направо го изтрих клипа - той си бе свършил работата (човека, за който бе предназначен го бе видял)....
      Ама ме ядосаха хаховците... Защото усещам 'глобализация' в авторското право...
      Т.е. започнаха да правят големи простотии само защото им се позволяват...
      Очаквам да започнат да патентоват слънцето, светлината, въздуха, и да искат пари за патентно право защото не си се сетил, че слънцето е слънце...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X