Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глоба, ако си без книжка и документи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Глоба, ако си без книжка и документи

Здравейте знам че тук не му е мястото,но този сайт най-много ми харесва,защото се получават отговори от компетентни хора та въпроса ми е: синът ми на собствена глава отишъл да купи скутер 50сс ама е на 14г нито книжка нито документи.Искам да ви попитам ако го хванат горе долу в цифри колко ще ми е солено.Мсс предварително.

От: глоба ако си без книжка и документи

200 лв без книжка,скутера ако е без гражданска още 400.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
      200 лв без книжка,скутера ако е без гражданска още 400.
      И още едни пари(май към 200лв)ако няма регистрация.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ако водача е неправоспособен гражданската не важи...От там филма вече е голям.Прибирай го докато е време.

Коментар

От: Глоба, ако си без книжка и документи

А малкия един месец без джобни.

Не може дете(да, на тази възраст си е още дете) да прави каквото си иска, въпреки волята на родителите.

Аз бих прибрал моторетката, и ако мога-бих я върнал на собственика, и бих си взел парите.
          Ако не-прехвърлям я на свое има, и пак я продавам. Ей-така за спорта, и за да разбере малкия, че не може да си развява байряка когато и където му е кеф.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

И от собствен опит само че с племенника и пежото ми 306 кабрио.... не карано от 3 години имащо само регистрационни табели на него. Хванали го пича на 15 години да си взима гаджето пред селското кафе на 10км от гаража ми... Естественно без нито един документ в него само с ключове. Просто от колите които не карам и седят в едно хале с ключовете в жабката за да не ги затрия. И нашия лятото докопал по някакъв начин ключа от дядо ми намерил си един акомулатор и започнал да си се разхожда из околните села с кабриото, докато аз съм на 3000км от там. После от разни познати разбрах че бая гонки е направил. Та хванали го нашия и право в раионното заедно с колата и мацето (14 годишната дъщеря на кмета на селото) Обаждат се на братчеда и тои нашия се вдига от София да оправя кашите и се почна... акт за шофиране без книжка на малкия, 200 лв и само с това си остана... но прибраха колата в рпуто понеже братовчеда няма пълномощно да я прибере със уговорката собственника (аз ) да се яви максимално бързо, даже кварталния в София ми беше оставил при съседите бележка... За късмет се прибирах в БГ. за няколко дни и отидох да си я прибера когато всъщност стана интересно.. Подгониха ме мен.. За това че съм му я бил дал което не е вярно но другия начин се оказа че става бая зле за племенника понеже излиза че я е откраднал. И за мен се очертаваше бая кофти ситуация - за това че съм му я дал от 500 до 1000 маи беше глобата и лишаване от правоуправление за някакъв срок, заради това че е без преглед я спираха от движение, акта за гражданската също се очертаваше за мен... общо взето излизах по на сметка да не бях ходил да си я взимам От цялата ситуация ме спаси чуждестранната ми книжка и късмета че не се намери полицаи които да знае какво да ме прави та минах с бая дебело черпене...
            Така че колега заключваи моторетката докато е време...
            0-

Коментар

Веднъж минах на косъм без книжка, спряха ме за проверка, изпразних всички джобове и книжката я бях забравил. Документите на колата не ги вземам и затова те си бяха в колата.
              Случва се, сменил съм си якето и тя е останала в зимното.
              Макар, че никакви документи не трябва да пренощуват или остават в колата, за мен лично нашия закон си е измислен за пари.
              В една Великобритания никой не те глобява, че си забравил у дома книжка, документи за мпс или гражданска.
              От момента в който си спрян от органите, имаш 72 часа да отидеш и да ги представиш.Има толеранс и после вече е много антитолеранс , ако ги няма.
              Последно редактирано от тихич; 06-03-15, 01:02.

Коментар

Тишка. То тук глобата за неносене на документи си е направо символична. Някъде къмто 20-тина лева. Виж, ако ги нямаш е голям проблем. По-горе са писали.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Хуу де, ма той младежа от къде има пари за мотор?
                  Надали са от върнати бутилки, нали?
                  Е от където ги е намерил, от там ще има и за глобите.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                    Тишка. То тук глобата за неносене на документи си е направо символична. Някъде къмто 20-тина лева. Виж, ако ги нямаш е голям проблем. По-горе са писали.
                    Точно така, глобяван съм за неносене на (съществуващи и напълно изрядни) документи - 20 кинта без никакви точки и пр.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

...Колкото до документите в жабката, аз лично-никога!
                      Веднъж ми разбиха колата и ми задигнаха документите.
                      На колата смених едно странично прозорче за 10 евро, а после беше 3 седмици обикаляне по институции, такси и чакане за нови документи.
                      Със съпътстващите ги отсъствия от работа и т.н.
                      Айде, няма нужда.
                      На всичко отгоре, ми бяха преправили личната карта и бяха ходили на ски, "забравяйки" да върнат екипировката.
                      В курорт, в който никога не съм стъпвал, а ски не съм карал от лапе.
                      Та и с полицията си имах разправии, да обяснявам кое, що.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X