Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как трябва да постъпим при злоупотреба с виртуалния ни свят?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как трябва да постъпим при злоупотреба с виртуалния ни свят?

Какво е редно да се направи ако с мои данни, снимки и привидно от мое име е регистрирана страница във фейсбук. Страница, която има за цел да се гаври с мен, бившият ми приятел, който в момента не може да реагира, приятелите ни ...
    Защо е направено това: хорската лудост е необяснима. В частност женската след определена възраст, ако имаме нещастието да не остаряваме правилно.
    От една страна аз лично нямам проблем с публикациите вътре, въпреки обидните коментари към снимките, свалени от профилите ни, освен неудобството , че трябваше да обясня на приятелите си за какво става дума.
    Трябва ли обаче да махна с ръка. Ще кажете: това е очевидна лудост, не обръщай внимание, ти си разумен човек. Е да, но това ли е отредено на разумните хора „ – да подминават виновните „лудости”, когато някой е решил да си доставя извратени радости и да злоупотребява с витруалния свят? ....
    Трябва ли да си мълча или да изложа положението на показ и на общественото мнение – без удобна анонимност? Как реагираме в такива моменти?
    Как да постигна напредък с Фейсбук, за да бъде изтрирта страницата? .
    Life is short, break the rules, forgive quickly, love honestly, laugh easy, ride often, ride free and never regret anything that makes you smile!!!

От: Как трябва да постъпим при злоупотреба с виртуалния ни свят?

Фейсбук си има ред за оплаквания по такива въпроси. От пострадали знам че надлежно трият.

Заповядай:
    https://www.facebook.com/help/174210519303259

Това разбира се няма да ти реши проблема принципно. Теоретични има и подходящи текстове в наказателния кодекс, на практика има юристи.

Коментар

Като лапета бяхме пуснали обява от името на една комшийка(злобна и вредна бабичка), че се продава апартамента и на добра цена. Още се пита кой го е направил...
      Сега вече не се гордея с това де, ама като лапе...

Искам да кажа, че крушката си има опашка.
      Та няма ли начин за решаване на проблема не в нета, а наживо-с разговори, приказки, а ако потрябва-и с "убеждаване" со кротце, со благо... Стигне ли се до съд и адвокати-нищо не се е променило-всеки ден може да си прави нов профили да прави мръсотии в нета.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        всеки ден може да си прави нов профили да прави мръсотии в нета.
        Коленце, ти кога последно успя в нашия Форум да си направиш нов профил и да правиш мръсотии? Щото пробват всеки ден, вярвай ми.

Фейсбук са по-добри от нас в това направление. Принудени са.

Коментар

Една колежка вече 3 години си гледа профила и не може да влезе...
          Хакнат....
          Мъжът и полицай-жалбата подадена където и както трябва.
          Няма резултат.
          фейс бук не могат или не искат....
          Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Коленце, ти кога последно успя в нашия Форум да си направиш нов профил и да правиш мръсотии? Щото пробват всеки ден, вярвай ми.

Фейсбук са по-добри от нас в това направление. Принудени са.
            Не съм и пробвал, едно, че не ми се налага, и друго, че не знам как да ви заобиколя. А не е като да няма начин, не сте най-великите, а и да сте-всеки си намира майстора.
            Но нали си съгласен с подписа ми?

И все си мисля, че фейсбук е мноооого по-голям от нашия форум, та все ще се промъква някакъв опит за злосторничене. Колкото и да са добри.

Абе най-добре е човек да не си създава врагове, това е най-голямата и важна превенция на бъдещите проблеми, ама ако вече се е случило-много по-добре е те да се решат с дипломатически средства(писах ги по-горе), отколкото с война.

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Колев Преглед на мнение
              Една колежка вече 3 години си гледа профила и не може да влезе...
              Хакнат....
              Мъжът и полицай-жалбата подадена където и както трябва.
              Няма резултат.
              фейс бук не могат или не искат....
              Фейсбук не обработват жалби предадени от държавни органи, освен ако не са съдебни решения.
              Зная за случаи в които са свършили работа.

Коментар

Жалбата е от ползвателя...
                Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Далеч от тефтеря-мирна главица.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Да де Саше, ама ако се появи профил с твоите данни, и обява, че лепиш плочки(примерно) за 20 ст. квадрата-какво?
                    В случая Мария май е пострадала доста повече, та се мъчим да помогнем.

Прочее, човека "зад кадър" има ли регистрация тук? В час ли е с тази тема, и с другата, дето става въпрос за тормоз?
                    Пробвано ли е да му се "въздейства"?

Коментар

И да се появи Коле, аз няма да знам.
                      Пука ми...
                      Най-сигурния начин да ти знае данните който иска, е тефтера.
                      Иначе ги знае който аз искам.

Коментар

Да, ама като започнат да ти звънят по 20-30 пъти на ден става проблем. Независимо дали ти пука за обявата...

Коментар

Тепърва има да реват доста от тая световна база данни.
                          Предвид и времената в които живеем и които се задават...
                          Сменям си телефона и ШГД.
                          Последна грижа.
                          После ще го знаят пак само който трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                            Сменям си телефона и ШГД.
                            Адреса си можеш ли да смениш? А името?

Отделно че някои хора и телефона си не могат да сменят току-така. А когато Кольо е направил простотийката, познай бабата можела ли е.

Коментар

А колко са тези, които ми знаят адреса и имената?
                              Близките ми и на който аз съм решил да споделя.
                              А не като във фейса цял свят.

Невъзможни неща няма, но когато човек си го търси насила...

Бай дъ уей, защо аджеба всеки регистрирал се във Форума може да ми гледа профила примерно?
                              Не трябва ли достъпа да е ограничен поне до утвърдените потребители?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X