Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво Ви счупи по колата градушката!Статистика…

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво Ви счупи по колата градушката!Статистика…

Колеги,докато карах днес из София,започнах да забелязвам определена тенденция при повредите при определени марки коли”пpост пример-ма много мерцедеси от клас "E" са със счупено задно стъкло,както и,че на по новите модели автомобили говоря 2010 г.-2014г.закупени са с повече счупени стъкла от по старите модели преди 2005година.
    Нека всеки попаднал в градушката опише накратко автомоли,година на производство и счупени детайли-може пък така да открием сегашния най здрав автомобил-накрая като съберем статистика.Аз съм първи-при мене в градушката попадна Тойотата ми Рав 4 двувратка-2005г.-Няма счупени стъкла,има счупени странични огледала и ламарините са като немска каска,както и оронени пластмаси на лайсните на покрива,сега стърчи само ламарината-грозно е но какво да се прави.
    Хайде ша напиша и за комшиите-пак Рав 4,5 врати,.закупена преди година на 12000км-счупени всички стъкла и едно странично огледало и заден стоп.Ламарините като на моята.Комшийката БМВ 750 закупено преди 6 месеца-счупено задно стъкло,пукнато предно,ламарините видимо с по-малки вдлъбнатини от на Равките.Това сравних ас,при вас как е?
    имах и Toyota Rav 4 2006g.
    Mitsubishi Lancer 2008g.
    Honda CR-V 1998г.
    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

От: Какво Ви счупи по колата градушката!Статистика…

На мен ми направи впечатление, че като цяло Японките остаха със здрави стъкла. Тук таме някое пукнато стъкло на някоя Микра.

Коментар

Автосервиз, при еднакви условия:
      Е класа, 96-та година - само следи по ламарините и спукан корпус на дясното огледало, което може да си е били така и преди градушката
      Г класа, 80-та година - без видими следи, тя няма права ламарина по принцип, стъклата са си там
      VW Passat, 93-та година - предно стъкло, фар, решетка, чистачка, пластмасата под чистачките, ламарината е като кора за яйца
      Още един пасат като горния - приблизително същото
      Форд Ескорт, 92-93-та - Нищо, едва доловими следи по боята
      Рено Меган Сценик, 95-96 - задно стъкло, пробит калник, пластмасов е, ламарините на нищо
      Ауди А6, към 2000 г - 4 счупени стъкла, криво до безобразие, счупена решетка, счупено огледало
      Нисан 200SX - разбито предно стъкло, криви ламаринки, решетка
      Рено Лагуна 2 - 4 счупени стъкла, огледало, криво до безобразие, паднала боя, пробита на 2-3 места задна броня
      Фиат Брава - счупено предно стъкло, от паднали стъкла от съседна сграда - счупено задно стъкло, пробит покрив, нарязан заден панел

Армираните стъкла на сервиза бяха на решето.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Възниква интересен въпрос, какво става ако съм оставил колата в сервиз и след два дни тя е в горното състояние, все пак би трябвало да ми я върнат поне , както съм я оставил.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Metax Преглед на мнение
          На мен ми направи впечатление, че като цяло Японките остаха със здрави стъкла. Тук таме някое пукнато стъкло на някоя Микра.
          Тъй,докато чаках,4 часа за огледа вчера,и аз забелязах,че на повечето японски стъклата са здрави,но ламарината е по набита от на немските!Е-е-е-е съвсем друг е въпроса къде точно и в коя част на София се е намирала колата,но това предлагам да не се взема под внимание просто наличния факт-счупено или здраво!

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          Възниква интересен въпрос, какво става ако съм оставил колата в сервиз и след два дни тя е в горното състояние, все пак би трябвало да ми я върнат поне , както съм я оставил.
          Въпроса е уместен дотолкова доколкото имаш някакви договорни отношения със сервиза,което при повечето случай не е така т.е.оставяш колата,тук там искат и малкия талон,но да са Ви давали някакъв насрещен документ,че автомобила ви е там.Цъ.Значи,ако си с договорни отношения следва сервиза с грижата на добър стопанин да си поеме всичко що е станало с колата.Е,може юриста на сервиза да се опитат да избягат по тъча,че това са непредвидими и чрезвичайни условия,както и факта,че автомобила Ви е застрахован и не ви дължат обезщетение,но това е въпрос на тълкуване.Имате ли черно на бяло договор длъжен е да ви върне автомобила във вид оставен при него.
          Mitsubishi Lancer 2008g.
          Honda CR-V 1998г.

Коментар

Моята е баш японка едната, освен войнишката манерка, има и счупено предно стъкло и ляво огледало.
            Другата - рено 19, малко подбитости и нищо сериозно. А беше на теферич на открит паркинг в Стрелбище, японката скрита под много голямо дърво.
            Та за мен а наопаки.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Пежо 307, нямах изглед към него по време на градушката и като видях какво се случва с другите коли го бях отписал
              След това дълго време го обикалях и накрая открих 3-4 вдлъбнатини, които се виждат само под определен ъгъл.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                Моята е баш японка едната, освен войнишката манерка, има и счупено предно стъкло и ляво огледало.
                Другата - рено 19, малко подбитости и нищо сериозно. А беше на теферич на открит паркинг в Стрелбище, японката скрита под много голямо дърво.
                Та за мен а наопаки.
                Виж,не го казвам за да твърдя обратното,но просто ме подсещаш.Видях подобна картина на по изпочупени автомобили-стъклата седящи под дърветата на „Раковска „ и „Алабин” отколкото на тези дето са на открито.Учуди ме този факт,но и колеги тука в работата го споделиха.На комшийката Равката беше частично под дърво и всички прозорци счупени.Явно за колите под дърветата колкото и нелогично да звучи вместо прикрити са по очукани.Единственото ми обяснение е от рекушетите иначе няма логика.
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X