Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с КАТ за регистрация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с КАТ за регистрация

Здравейте,
    имам проблем с регистрация на АТВ.
    Купих АТВ 250 кубика от втори собственик който не го е регистрирал а си го е карал на село атв-то е само на 300км все още ново с гаранция.
    Проблема е там, че в КАТ ми отказват регистрация, защото първия собственик но го е регистрирал в 14 дневен срок. Но аз им обяснявам, че на него не му е била нужна регистрация. Имам всички нужни документи за регистрация договори, фактури, сертификати, митнически такси и т.н.
    Аз съм от Ямбол АТВ-то го купих от Варна и сега ме карат да отивам в Варна да търся първия собственик той да го регестрира първо след това да си докарам пак АТВ-то до Ямбол с варненския номер и вече да си го прехвърля с ямболски номер на мен!

Казват ми чети закона и го спазвай.

Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с
    писмен договор.
    (2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При прехвърляне на
    собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с
    товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани
    мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 куб. см подписите на страните трябва
    да бъдат нотариално заверени.

Това ми четат, но според мен не се отнася за мен защото все още не е регистрирано!

Някой има ли идея какво да правя?

От: Проблем с КАТ за регестрация

Цитираният член със сигурност не се отнася за теб. Следващият член (а именно чл.145) визира 14 дневен срок, но пък и той се отнася за регистрирани ППС. Лично аз никъде в закона не съм попадал за изискване за първоначална регистрация в определен срок. Та да вземат някои хора да си прочетат закона наново. Съветвам те да си пуснеш писмено искане за официален отговор!
    Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.(2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.
    (3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага по отношение на праводателя, когато отчуждаването е извършено чрез публична продажба.
    (4) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) Копие от договора за прехвърлената/придобитата собственост с данните на лицата по ал. 1 и 2 може да бъде предоставено от всяко от лицата по електронен път като сканирано изображение във формат, определен с наредбата по чл. 12, ал. 4 от Закона за електронното управление.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X