Здравейте,
имам проблем с регистрация на АТВ.
Купих АТВ 250 кубика от втори собственик който не го е регистрирал а си го е карал на село атв-то е само на 300км все още ново с гаранция.
Проблема е там, че в КАТ ми отказват регистрация, защото първия собственик но го е регистрирал в 14 дневен срок. Но аз им обяснявам, че на него не му е била нужна регистрация. Имам всички нужни документи за регистрация договори, фактури, сертификати, митнически такси и т.н.
Аз съм от Ямбол АТВ-то го купих от Варна и сега ме карат да отивам в Варна да търся първия собственик той да го регестрира първо след това да си докарам пак АТВ-то до Ямбол с варненския номер и вече да си го прехвърля с ямболски номер на мен!
Казват ми чети закона и го спазвай.
Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с
писмен договор.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При прехвърляне на
собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с
товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани
мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 куб. см подписите на страните трябва
да бъдат нотариално заверени.
Това ми четат, но според мен не се отнася за мен защото все още не е регистрирано!
Някой има ли идея какво да правя?
имам проблем с регистрация на АТВ.
Купих АТВ 250 кубика от втори собственик който не го е регистрирал а си го е карал на село атв-то е само на 300км все още ново с гаранция.
Проблема е там, че в КАТ ми отказват регистрация, защото първия собственик но го е регистрирал в 14 дневен срок. Но аз им обяснявам, че на него не му е била нужна регистрация. Имам всички нужни документи за регистрация договори, фактури, сертификати, митнически такси и т.н.
Аз съм от Ямбол АТВ-то го купих от Варна и сега ме карат да отивам в Варна да търся първия собственик той да го регестрира първо след това да си докарам пак АТВ-то до Ямбол с варненския номер и вече да си го прехвърля с ямболски номер на мен!
Казват ми чети закона и го спазвай.
Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с
писмен договор.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При прехвърляне на
собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с
товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани
мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 куб. см подписите на страните трябва
да бъдат нотариално заверени.
Това ми четат, но според мен не се отнася за мен защото все още не е регистрирано!
Някой има ли идея какво да правя?
Коментар