Обява

Свий
Няма добавени обяви.

черна черта на телевизора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• черна черта на телевизора

здр.имам следният проблем появими се една черна черта од дясната страна на екрана някой можели да ми каже защо се появява и как може да се махне бес да сменям матрицата.

От: черна черта на телевизора

Най-вероятно има някакъв проблем

п.п.
    На така зададен въпрос...
    Тъй де:
    1. Какъв е телевизора - марка, модел, плазма, бластер, lcd...?
    2. От какъв източник гледаш - кабелна, кабелна-цифрова, сателит, компотер, дрън-дрън?
    3. Пробвал ли си да смениш входа от който ти идва сигнала?
    4. На каква възраст е телевизора?
    5. На всички канали ли го има това черното?
    6. Пробвал ли си да сменяш съотношението на картината?
    7. Ровил ли си из интернет за описание на подобен проблем при твоя модел?
    8. Има ли я чертата като влезеш в менюто на телевизора?
    9. На кой етаж живееш?
    Последно редактирано от slaf4u; 17-03-14, 13:38.
    42

Коментар

1.Телевизора е панасоник 24инча lsd.2.Чертата я има и бес да вклучвам някакъв источник.

Коментар

Черта като от изгорели пиксели? Няма друг вариант освен смяна на дисплея, което на практика ще означава смяна на телевизора.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Чертата е от изгорял драйвер на колонка пиксели или от изгоряла лампа за колонка от пикселите. Второто се оправя, първото не.

Коментар

Получих запитване за какво ми е да знам етажа...
            За непросветените обяснявам, четете, първите 3 пъти е безплатно - През 1984-та година, в зората на LCD технологията руските разработчици са се сблъскали с изкривяване на образа под формата на трапец, като в разликата между горната и долна страна са се поличавали черни триъгълници. След дълго размишляване и опити с животни, научния персонал достига до умозаключение, което води след себе си внедряването на нов вид калибровка във финната механика и електроника. На кратко процесът е наречен "гравитационна калибровка". Идеята е, чрез равноускорително движение с времетраене по-малко от нужното за достигане на терминална скорост, последвано от рязкото му преустановяване да се минимализират всички допуски между детайлите. Имало е разбира се и различни фактори, които е било необходимо да са на лице за правилното изпълнение на калибровката, а именно:
            1. Минимално разстояние за изпълнение - 3 етажа
            2. Наличие на 1 бр. леля Маша с метла и лопатка да архивира и заведе под отчет детайлите и елементите преминали калибровка
            3. Наличие на добра циментова основа, която да осигури преустановяването на равно-ускорителното движение.

Едно от основните предимства на този метод за калибровка е че след правилното ѝ изпълнение, от един, калибрираните елменти стават минимум 3.

Това ни води и на моя въпрос номер 9 - Ако колегата живее над 3 етаж и има тераса, може да опита да калиброва телевизора посредством изхвърлянето му през прозореца. Преди това обаче трябва да осигури номер 2 от факторите.
            42

Коментар

Простете - не успях да се сдържа
              <SPAM>Благодаря за отговора Познанията ми по физика са малко ръждясали, но ако помня добре при условията на Земята тяло пуснато в свободно падане достига (почти независимо от тежестта и размера) до 90% от терминална си скорост за около 8 секунди (15 за 99%). Не съм уверен, че три етажа са достатъчни </SPAM>
              Последно редактирано от господин никой; 19-03-14, 10:32. Причина: смислова корекция (си)

Коментар

Именно! Едно от изискванията на този вид калибровка е да НЕ се достигне терминална скорост т.к. при достигaнето ѝ и последващото спиране, обекта който се калибрира би могъл да получи някакви структурни изменения, най-често свързани с т.нар процес на "отлюспване на зелената боя" от ъглите на корпуса. Това е свързано по някакъв начин със зимното и лятното слънце стоене, но така и не разбрах по какъв...
                Последно редактирано от slaf4u; 19-03-14, 10:19.
                42

Коментар

Много ми харесва такъв подход към проблема. Не знаех, че има руски корени, но е логично, тъй като тежките калибрационни обекти падат по-бързо, нали? Но пък петната и особено ивиците, променят драстично векторите на силите, които действат върху обекта на калибрацията. Това ни води обратно до точка втора от факторите, където завеждащият субект трябва да бъде препозициониран съобразно коригираната векторизация. С цел избягване на колизия разбира се...

Коментар

Ха-ха-ха - днес ми беше малко черен ден, но вие добре ме разсмяхте Благодаря за което

Коментар

Аз пък отивам да калибрирам един сървър. Методът изглежда доста широкообхватен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Авторски права нещо, ноу хау...
                        Цаца с Бургаско наливно върши работа!
                        42

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Не е широко, а високообхватен.
                          Точка 9.
                          Това е!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                            Това ни води обратно до точка втора от факторите, където завеждащият субект трябва да бъде препозициониран съобразно коригираната векторизация. С цел избягване на колизия разбира се...
                            И ДА и НЕ. Пояснявам:
                            За да бъде назначен щатен сътрудник изпълняващ изисикванията на фактор 2, следва кандидата да представи доказателства (служебна бележка), че е минал курс и изкарал стаж по изхвъляне на битови отпадъци в казаните на бл.2 от студентското общежитие в кв. Славейков, гр. Бургас. Това е абсолютно достатъчно за да заеме цитираната длъжност защото, както великия учЕн д-р Мичурин казва - вероятността да си изхвърлиш боклука в казаните на 2ри блок в два последователни дни в часовете от 22.00 до 23.00,като при това успееш да избегнеш всички летящи торбички от 12-те етажа на сградата е равносилна на вероятността да преминеш успешно през минното поле на границата м/у Северна и Южна Корея с кокили, на долния край на които има заварени куфражни платна.
                            42

Коментар

Първоначално публикуван от roniset Преглед на мнение
                              здр.имам следният проблем появими се една черна черта од дясната страна на екрана някой можели да ми каже защо се появява и как може да се махне бес да сменям матрицата.
                              Ако чертата се появява от дясно на екрана и отива под ъгъл до горният му край ( демек образува равно бедрен триъгълник) -лоша работа. Всичко е от интерактивният софтуер вграден в основния процесор на телевизора-тоест, това което е на екрана е трагично.
                              Сменяй канала, докато не са му изгорели пикселите на екрана.
                              В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                              В. Иванов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X