Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Издирвам собественик на Honda XR 600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Издирвам собественик на Honda XR 600

Здравейте на всички колеги от форума. Не знам дали тук е мястото на тази тема и ако не е моля да бъде преместена от администратора на необходимото място. Какъв е случая. 2008 съм продал мотор Honda XR 600 R , но тогава не съм го отчислил от данъчното . Бяха ми изпратили бележка ходих в данъчното разбрахме се че мотора е продаден и вече не е на мое име и да го отпишат. Уж се разбрахме , но тази година пак получих такава бележка. Обадих се на стария собственик той го продал на един той на трети пети и така мотора по последни данни се оказа, че е май в Област Пловдив.Ако някой колега има такава Honda на името на Ангел Генов моля да ми се обади на тел: 0895 602 730. Благодаря предварително.

Ако някой се сеща как по друг начин да издиря собственика ще му бъда благодарен за съвета.

От: Издирвам собественик на Honda XR 600

Нещо не разбирам,не че ти се бъркам,щом искаш обикаляй и си търси новия собственик,но не ми става ясно,защо след като си ходил не са отписали мотора? Не си подал декларация? Без договор ли си го продал? Ако си имаш договора иди пак в даначното,подай си декларацията и не се занимавай с глупости. Защото по начина,по който си го написал "ходих в данъчното и се разбрахме" е несериозен. Работа за 5 мин е.

Коментар

Мотора е продаден с генерално пълномощно , затова няма да ми го отпишат в данъчното.

Коментар

По този начин няма как да се разберете "уж" с данъчното.
        „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от Angel79 Преглед на мнение
          Мотора е продаден с генерално пълномощно , затова няма да ми го отпишат в данъчното.
          Според думите ти мотора не е продаден, а е даден за ползване на някой с генерално пълномощно да прави с него каквото си иска (дори и да го продава)...
          До момента в който мотора бъде наистина продаден (смяна на собственост, а не на право на ползване) мотора се води на твое име, и ти си единствения задължен да му плащаш данъка до датата на реалната смяна на собствеността...
          Данъчното искат договор за покупко-продажба или документ за бракуване, за да ти отчислят от партидата даденото МПС...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Темата определено не беше на мястото си. Онзи раздел праща съобщения на десетки хора и се използва за спасителни акции.

Освен това подобни казуси са обсъждани многократно.
            Краткият отговор е "да не си!".
            Дългият отговор е че има много и разнообразни начини да се отървеш от проблема, в зависимост от това колко ти се занимава и колко проблеми искаш да създадеш на "пълномощника" си.

Коментар

Щом не е за тук темата тогава модератора да я закрие.
              Благодаря за отговорите и за коментарите.Знам че аз съм се прецакал, но човек се учи цял живот!

Коментар

Първоначално публикуван от Angel79 Преглед на мнение
                Здравейте ....
                Сори човече, ама нищо не си продал Взел си парите само! Сега по обратния ред намери настоящият държател на возилото и направете нотариално заверен договор. Друг начин аз поне лично не зная. В районно няма какво да правиш.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Следващия собственик след тебе поне има ли договор за продажба?Ако и той го е продал с пълномощно - демек преупълномощил е втори човек,записано ли е в пълномощното,че има право на това?
                  Последно редактирано от Борислав Ангелов; 28-01-14, 19:53. Причина: Допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                    Следващия собственик след тебе поне има ли договор за продажба?...
                    Е как да продадеш с договор нещо, дето официално не е твое?

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                      Е как да продадеш с договор нещо, дето официално не е твое?
                      Може, ако си упълномощен. Макар че трудно ще приложиш необходимите декларации (тях пълномощно не ги лови).

Коментар

За декларациите си прав. Може и да има вратички, ама .....

Коментар

Продава си се много спокойно. Въпроса е има ли договор оня или не,или ако е имал право да преупълномощава третия,дали той има договор. Както и да е,най-лесния изпитан на скоро начин е следния. Май човека не го интересува толкова,но споделям ноу хау-то и за др.
                          Отива се при нотариус и се заверява клетвена декларация,че с еди кое си пълномощно,мотора е продаден на еди кой си.Те и нотариусите,много добре знаят,ще кажат какво да се пише. После с пълномощното и клетвената декларация в данъчното,за отписване. НЕ е невъзможно да откажат, но в много голям процент става работата. АКо не стане товага се мисли нещо друго. Има начини много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X