Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имаме ли нещо общо с келтите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имаме ли нещо общо с келтите?

... Или иначе казано, кой и какво празнува на 31.10?

Речиш да питам чичо Гошо, какво е аджеба Halloween. Та той ми рече, че празникът идва от келтите. Според мен обаче нищо общо нямаме с келтите, ама и не съм толкова добър в "историята" де. Според същия чичо, на същият ден се празнува и Вси Светии. С този празник вече съм по-съгласен (е верно не сме чак толкова католици, ама все пак си е християнски). Вси светии пък (дето е ден за прослава на всички християнски светци и мъченици) е въведен точно за да не се празнува Halloween (или All Hallows’ Eve , както се е казвал първоначално). Абе обърках се вече!
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

От: Имаме ли нещо общо с келтите?

Я ходи в бара и отпусни душата.
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Преди да станем хамериканци, знаехме за Хелоуин толкова, колкото и за Кока-кола-та. Сега го празнуваме и залитаме по улиците с бутилка Кола в ръка.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Божко,хелоуин ги знаехме още по комунизЪма бе
        Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Никой му не обръщаше Фнимание. Празници на разложеното капиталистическо Общество!
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Понеже снощи пообиколих насам натам, та проведох една бърза анкета. Резултатите са следните..... Само един човек знаеше какво е Хелоуин !! А питах бая нашарени.

Егати и шашавия народ!!
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
              ... Или иначе казано, кой и какво празнува на 31.10?

Речиш да питам чичо Гошо, какво е аджеба Halloween. Та той ми рече, че празникът идва от келтите. Според мен обаче нищо общо нямаме с келтите, ама и не съм толкова добър в "историята" де. Според същия чичо, на същият ден се празнува и Вси Светии. С този празник вече съм по-съгласен (е верно не сме чак толкова католици, ама все пак си е християнски). Вси светии пък (дето е ден за прослава на всички християнски светци и мъченици) е въведен точно за да не се празнува Halloween (или All Hallows’ Eve , както се е казвал първоначално). Абе обърках се вече!
              От келтите идва. Празнували са Samain (или Samhain) - нощта, в която боговете и духовете на умрелите идват да навестят живите. Празникът е отбелязвал и началото на зимата. И се е празнувал на 1 ноември. Т.е. настъпвал е на 31.10 вечерта. Вси Светии е станал мааалко по-късно, когато са надошли христиените.

А празника "Хелоуин" в сегашния му вид си е хамериканщина. Както и "свети Валентин".

Та и ние барабар Петко с мъжете...
              Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
              Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X