Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Катапултиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Катапултиране

Винаги съм се чудел защо не вграждат катапулти в граждански самолети?Естествено съм лаик в тази област.Ако някой знае ще е интересно предполагам и на други

От: катапултиране

Пътническия салон да е на няколко секции, които да се катапултират като капсули с хората вътре в случай на авария..това ли ?

Коментар

Катапулти за кого? За пилотите?!?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
        Винаги съм се чудел защо не вграждат катапулти в граждански самолети?Естествено съм лаик в тази област.Ако някой знае ще е интересно предполагам и на други
        Щото нЕма как да ти Ареса цената на билетчето. Ще предпочетеш нискобюджетните - дето и ядене не дават , камо ли парашути и капсули.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Катапулти за кого? Ако само за пилотите - възможно е, ама аз не бих се навил да се кача в самолет, дето пилота има катапулт, пък аз не.

Ако за всички - не знам дали знаеш, ама това си е бомба под гъза ти. Хич да не е друго, ама 80% от стадото в пасажерския отсек ако въобще оцелее след катапултиране, ще е със сериозни травми.

А и чисто технически - отваряем таван + бомби под всяка седалка в пътнически самолет? Още ли продължаваш да се чудиш? И по-лесно и по-евтино е да раздадат на всеки по един парашут, ама пък как ли ше скочиш от 5 километра по къс ръкав и на какво ще приличаш долу.

Бе мислили са го и по-умни глави от нас. Щом няма даже парашути, има защо.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Катапулти за кого? Ако само за пилотите - възможно е, ама аз не бих се навил да се кача в самолет, дето пилота има катапулт, пък аз не. ...
            "А тези бели точки са парашутите на екипажа, който ви пожелава приятен полет ... "
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако седалката ти има катапулт и дръпнеш връвчицата изпичаш всички другарчета седяши на десетина реда от тебе...
              Освен това повечето бели стават при излитане и кацане. За това и персоналните парашути няма да са много ефективни.

Коментар

Чак пък катапулт. Може само парашути да излизат и да приземяват самолета.

Коментар

Мисля,че би могло да се помисли в тая насока-примерно микровзриватели взривяват външните стени на самолета на модули,а някакъв механизъм изхвърля пакета вързани седалки общо с парашут.Това общо за всички пътници,командвано от пилота,когато прецени,че положението е безисходно...На мен не би ми пречило,ако пилотите се спасят,а аз примерно с пътниците...В нормалните държави оценяват един живот на поне 1000000 евро,та дори и 5 спасени от 150 е по-добре от 0

Коментар

Мисля,че би могло да се помисли в тая насока-примерно микровзриватели взривяват външните стени на самолета на модули,а някакъв механизъм изхвърля пакета вързани седалки общо с парашут.
                    Я виж какво става при катапултиране от военен самолет, където трябва единствено да се отстреля един стъклен капак на кабината ...

После виж какво се случва със седалката

И си представи как точно би отстрелял горната част на корпуса на пътнически самолет, с всички намиращи се в нея багажници, кабели, въздуховоди, тръбопроводи и т.н., а след това как се изстрелват достатъчно високо много редове седалки, в които има съвършено неподготвени хора, придържани само с един колан през пояса.

...На мен не би ми пречило,ако пилотите се спасят,а аз примерно с пътниците...В нормалните държави оценяват един живот на поне 1000000 евро,та дори и 5 спасени от 150 е по-добре от 0
                    Ти може и да се имаш за камикадзе, обаче на мен ми се чини, че авикомпания, която би сложила катапулти само за пилотите, би фалирала за много кратко време от момента, в който това стане известно ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

От: Катапултиране

И как става това на 10 000м височина? А как да стане при двуетажните самолети?
                      Темата е яко безмислена.
                      LZ1PER

Коментар

На темата за размисъл ме наведе най-вече една поредица по Нешънъл Джиографик "Последните мигове преди катастрофата".Та миговете там се видя,че са си бая минути,през които пътниците само се молят или псуват конструкторите на самолета.Да-самолета и местата в него са застраховани и каквито и системи за безопасност да се въведат,няма да премахнат задължителното изискване за застраховка на превозвача.Следователно те нямат стимул за каквито и да било иновации,а си гледат печалбата.Катастрофите са рядко,плащат на жертвите по няколко десетки хиляди евро и проблемът е забравен-цинично,но факт...А самолетът докато падне от 10000 метра до 0 си е бая време-ако има някаква с-ма,би могла да се задейства на 1000-2000 м височина.След въвеждането на "AIRBAG" преди около 25 години са спасени хиляди хора и може би след 20-30 години ще измислят нещо и за самолетите...

Коментар

Красич, не искам да звуча хейтърски, затова и досега не се обадих в темата, но сега да ти кажа-твърде много филми гледаш, и наивно им вярваш.
                          Наистина ли мислиш, ама наистина, че ако е възможно производителите да сложат система която може да спаси даже някакъв малък процент от пътниците при катастрофа нямаше да го внедри в самолетите. Вярно е, че фирмата работи само за печалба, но и там работят хора които не са безразлични към жертвите и страданието им, и на близките на загиналите.
                          А и с въвеждането на такава система ще излязат с много пред конкуренцията, и ще спечелят много повече пари. Щом не са сложили катапулти или каквото е там-значи засега няма начин.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Малки самолети имат парашут,но за самолета само,не за всеки по отделно.

и нищо няма да измислят,то е измислено,но като сметнеш теглото на седалката с допълнителните екстри,размера и и без да слагаш факта,че половината ще сме на салата в нормална седалка си сметни колко седалки могат да съберат в самолета,колко ще тежи,колко пътници ще качи и кой ще иска да го плати това.После изброените фактори по горе плюс каквото се сетиш -ППК,кислород,измръзване,........те сега махат колана,че им стискал,а си представи вързани с ония колани какво ще е,ше ги лепи гатю марки по тана който пък не го виждам как ще се разкара от там.

Избери си сигурна компания - Кантас,Луфтханса или нещо различно от Корейци или Аерофлот,после им засечи цените на едните и на другите без парашути и ще видиш как най-малко финансово няма никакъв смисъл.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Преди някой да измисли парашута за малките самолети,поне 100 човека са му казали,че това е невъзможно и говори глупости,много е скъпо и въобще няма да стане.И все пак,след това нововъведение са спасени много самолети и хора...Нямах предвид да са увързани като пашкули 10 часа,а при нужда да се реагира някак в рамките на 1-2 минути.Ако се намери авиопревозвач да въведе нещо подобно,но билета ще е с 10% по-скъп,предполагам ще фалира,защото клиента гледа само цената и си бае,че точно на него това няма как да се случи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X