Привет!
Едвам тази вечер успях да си направя салатка и да седна на ракийца...от Приморско насам...
Аааа за приморско ли...ами то аз и Вива, Кольо и Гадеф сме най големите пичове, но ако трябва да сме точни...първата вечер, аз и Систъра(да се чете Вива)...двамцата изпихме кило пълнолетна ракия...300 грама Кольо и Гадеф...Втората вечер аз и Вива по 200 грама...Другите двама караха на бира...
Наздравичката аверрчита с пълнолетната ракия...
Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
.................................................................................................
Е. Абу
Тцъ. В кварталното Дон Вито(Стоенча га знае) бех с буля Коковица
и малкото синковец. Ама пицата не беше добре опечена, та имаше разговор с леко надигане от масата и си ги върнахме да ги допекат.
А сега от дома ви Наздрависвам вече с Тюламорчо.
Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Вили, мисля че съм я писал някъде, но ...
Меткаш в една тиганя малко зехтинец да се нагрее, една щипка Ют червен пипер (хубаво е да е кълцан).
Чили аз ползвам.
Яко чесънТ.
Две-три скилидки поне (от кетайския, дето му викат слонски), но нарязан на едро.
Това е базата за всички средиземномоирски рецепти, независимо дали добавяш после домати или не.
И с домати става екстра.
Номерът е, чесъна само да се задуши.
В никакъв случай да не покафенее, защото си променя вскуса и става тежък
Незабавно добавяш риба тон и бъркаш. Една, две- три минути, колкото да го хване огъня е готово.
Махаш и слагаш да заври вода. Студена! Може и успоредно с правенето на соса.
На 100гр паста (спагети)- 1 лт вода.
Като заври, слагаш една шепа морска сол (едра).
Изчакваш отново да заври и меткаш спагетите.
Аз ползвам само Барила, независимо гръцки, или жабешки.
Вариш ТОЧНО толкова, колкото пише да се вари, и нито миг повече.
На възможно най-силния огън.
Газови котлони са за предпочитане
Колкото по-малко отнеме да заври отново след като "метнеш " пастата, толкова по-добре.
Изцеждаш, връщаш в тиганята при сосеца.
Бъркаш.
Добавяш яко магданоз.
Аз слагам малко и при запържването
Изцездаш един резен лимон отгоре и войла!
Яде се ВЕДНАГА!
Студена, или подгрята паста, не струва.
Наздраве!
ПП: Забравих да добавя.
Нормалното количество паста (спагети) за един човек (порция) е 125 гр.
Толкова е и в ресторантите.
Идеята е не да вечеряш с това, макар че е доста хранително.
Пастата е ПЪРВО! (ястие)
Последно редактирано от TigerHunter; 10-09-14, 22:05.
Your conscience is all you can take to your grave.
Супер съм!
Даже се чудя, дали ако утре Надя звънне и иска да си поговорим, дали да не я отрежа.
То свободата било хубаво нещо. Особено щом децата са големи, и животът с един родител няма да им се отрази сериозно на психиката.
Не може да не се отрази де, то на възрастни се отразява, ма не е като да са на по 10-12...
Саше, предпочитам спагетите с мусака (като казах мусака - имам си цяла тава, само за мен и съм ерген) и хляб
Наздраве ти!
Наздарве и на 'сичкото бар.
Ако искаш да знаеш на мен ми направиха
мусака още вчера по случай девето септемврийското запознаване
на бай Тошо с партизаните.
И от днеска губиш с неколко бири....
Ща има май скоро" братчед помагай, отвляноха ме"...
Наздраве.
Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар