Щом е само обещание за почерпка - думай, обещавам.
Наздраве!
Нещо много слабо ми се види обещаването... После да няма, "ама аз, таковата, само споменах..."
Ама айде, от мен да мине-нали си приятелче:
Човешката психика е така устроена, че лесно се плаши. На всичко отгоре въображението ни рисува разни картини в съзнанието, в резултат се получава едно самосъжаление. То, комбинирано с доста силната абстиненция(никотинът е доста пристрастяващ наркотик) ни кара "да не си мъчим душичката" и да си и дадем каквото иска. В резултат-още същия ден в който с фанфари сме обявили, че ще спираме да пушим пак запалваме. Не за друго-да не си я мъчим... Залъгваме се, че ще намалим цигарите, ама по този начин се мъчим да излъжем себе си. Не става.
Решението е да се окуражаваме сами. Как става-след като сме изпълнили дадена цел(задача) психиката ни кара съзнанието да ликува, че сме се справили. По този начин ни идва куража, че можем да се справим и с по-тежка задача, и с готовност се заемаме да я изпълняваме.
На практика-не си казвай "повече никога през живота си няма да пуша". Това кара психиката....(първия абзац). Поставяй си лесно изпълними цели. В началото-много лесни. Например- Тази сутрин ще изпия кафето без цигара. След като се справиш, идва следващата-няма да пуша докато стигна до работата. После-няма да пуша в почивката в 10. После-да издържа до обяд. После-без цигара за десерт...
Така стъпка по стъпка ще мине първия ден. Втория пак така, може да поразредиш крайните часове на задачите. До седмица основния мерак за пушене ще е попреминал, макар, че все още ще го има. Поне няма да си налагаш тези ежедневни задачи. Така ако изкараш месец-считай, че си се преборила с най-трудния етап. После пак ще ти се пуши, особено като седнеш в компания, и алкохола замае главата, ама тогава вече основната роля ще играе волята да не се поддадеш.
И да знаеш, че Мия и кучето с нищо не са ти виновни. Нито пък Андро
Има много логика в думите ти. Надявам се да се справя, определено и тялото ми го иска вече. От утре се мятам и в един фитнес след работа, докато Мия е на Таекуондо.
Наздраве!
The Flat Earth Society has members all around the globe.
Има много логика в думите ти. Надявам се да се справя, определено и тялото ми го иска вече. От утре се мятам и в един фитнес след работа, докато Мия е на Таекуондо.
Наздраве!
Пу-пу, сакън! Подсигури вземането на детето, да не спи е таекуондото...
Наздраве!
Виви, благодаря и тук за прекрасната разходка!!
Мъжете да му мислят - направихме показно
Сега очаквам рЕзко да се вдигне интереса към подобни мероприятия
Наздраве
Нещо светът съвсем се бъгна...
То би еманципация (жените мааат гащи сами по горите, а мъжете дежурят до пералнята), ама що аз съм със спукано ребро, баси!?
Наздраве, де!
Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.
Коментар