Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми, молим.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гуми, молим.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Това за "правилния човек" си е валидно навсякъде...
    Каква е ролята на държавата тогава, на регулаторните органи, вкл. и в т. нар. ,,бели страни"?
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Може би навсякъде по света го има това надлъгване на дребно, но май у нас е няколко пъти в повече. Не е нормално навсякъде да търсиш "свой" човек за да ти свършат добре работата.
      Не казвам, че навсякъде е така, има доста примери и за обратните случаи. Аз например с гумаджии не съм имал никакъв проблем. Каквото си е обявено като цена-това са ми вземали.
      Виж, лъгали са ме с цената за жътва на декар пшеница. Платих си според излъганото, но познайте дали комбайн на този човек вече влиза в нивата ми. За дърводелска работа също са ме лъгали, и за други неща, вече не си спомням точните случаи, ама ги има. Целта е да не се изпусне клиента. казва се зарибяващата цена, пък после се ценообразува по нормалната. Ако човека им се види "балък" се мъчат да изкарат още някой лев горница.
      Това не само за сервизи, в цялата ни държава е така.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

има си едно правило, което спазвам и не само аз,а то е " майстора е като доктора " ,а именно като си ходиш при личния лекар ,той си познава пациентите знае от какво се влияеш ,от какво си алергичен ,същото е и със зъболекаря ,когато само той ти рови в устата с 2 думи се разбира какво е правил преди месец или 2 ,а тоя дето не ти е виждал суратя има да се пули и да му обясняваш ма то така,пък там иначе ,па там така и онам инака и т.н. Та и с майстора е така като ти прави колата един човек знае какво е видял преди 3-4месеца,какво заварва сега и от какво се нуждае колата,аз например знам кой клиент (от тия за които съм като личния лекар) към кой клас гуми и части се ориентира и в 90% от случаите дори без да си говорим за призводители и марки се разбираме какво трябва да се купи и монтира.По повод последния коментар :имало е случаи да окося с моторна коса 10 д-ка. за 60лв. а толкова са ми стрували само кордата и бензина ,но аз си спазвам принципите и не се отклонявам от тях ,като съм казал 5 значи 5 или 4 ,но в никой случай 6,същото е и като кажа в 10 ч съм на мястото това значи 9:45,но в никакъв случай 10:05.Айде със здраве.

Коментар

По повод гуми и гумаджии интересно ми е едно, първо каква е разликата в 16" джанта на джип(паркетник) и на лека кола защото таксуването е различно.
          Второ- защо никога не ти казват колко е стара гумата която купуваш. Единствено ако клиента се загледа в DOT и почват да ти обясняват нещо.
          Последните гуми които купувах (нови от известен магазин) при положение, че изрично питах преди да ги купя за възрастта. Е оказа се че 2 от гумите сас ДОТ какъвто си бяхме говорили, другите две са с поне година по стари... Някак остава едно леко неприятно чувство, че са ме метнали...
          Е поне винтилите са наистина нови.

Друго което ми е много интересно е каква е разликата ако отида на автомивка с кола (фолксваген тоуран примерно) или с джип (сузуки джимни примерно) защото навсякъде цените са за кола една, за джип по скъпа и тн.
          Та джимнито има повече площ за миене ли? (и не става дума за карана в гората джипка, а за нормално градско употребявано автомобилче)
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Сам си си отговорил.
            Цената е според клиента. Навсякъде е така, няма какво да се прави. Освен да имаш приятели във всички сфери та да не ти дерат и третата кожа.

Ама пък има една поговорка-приятел най-лесно се е@е...

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
              ...(фолксваген тоуран примерно) или с джип (сузуки джимни примерно) защото навсякъде цените са за кола една, за джип по скъпа и тн.
              Та джимнито има повече площ за миене ли?...
              Аз съм с Туран. И ми взимат като за Джимни(джип). Е, не винаги де...

Коментар

По повод гуми и гумаджии интересно ми е едно, първо каква е разликата в 16" джанта на джип(паркетник) и на лека кола защото таксуването е различно.
                ...
                Друго което ми е много интересно е каква е разликата ако отида на автомивка с кола (фолксваген тоуран примерно) или с джип (сузуки джимни примерно) защото навсякъде цените са за кола една, за джип по скъпа и тн.
                Та джимнито има повече площ за миене ли? (и не става дума за карана в гората джипка, а за нормално градско употребявано автомобилче)
                Абе, има известна по-висока доза хамалогия Аз като имах BAЗ-21013 на автомивка отидох веднъж от любопитство (1994 г.) и веднъж да ми измият двигателя (1996). Винаги съм си я мил сам с две-три кофи вода пред блока или с маркуч на вилата... но като се обзаведох с "Ланчия Тема" (1998 ) установих, че и с маркуча нещо много продължително, че и леко изморително идва... Оттогава на всички следващи коли и най-вече на джипката сам си мия само прозорците Навремето се подигравахме напр. на италианците, че си плащат за да си мият сами колите на self-service автомивки, но много пъти съм оставал недоволен от определени автомивки. Гледам сега и из София се навъдиха автомивки на самообслужване - оказа се, че излиза много по-евтино да си я измиеш сам и то по начин и на места, където ти искаш да се наблегне (напр. отдолу след кална разходка), а не където младият "ром" прецени, че ще замаже и ще изглежда лъскаво. А за гуми не съм видял разлика. Читавите гумаджийници имат ценоразписи и касови бележки си издават и там разлика между джип и друго возило не съм забелязвал. Винаги ми е излизало около 50 лв. смяна на 4 гуми.
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Абе, има известна по-висока доза хамалогия

Разлики има,и то големи!И определено е повече в цената,отколкото в самата работа. При нас гумаджийте ще ти вземат около 70-80лв. Имам приятел в друг сервиз за гуми,казва че взимат около 36-40лв. за джип. Нямам обяснение,но при нашите гумаджии все още има клиенти.....и то доволно!

А относно разликата в обявената и крайна цена,обяснението е- "Ако му кажа крайна цена,няма да се навие". От което следва пък другия парадокс-аз съм в този сервиз от 13г. и все още няма бит гумаджия! Парадокси,кво да правиш!?
                  088пет722пет99
                  http://www.hydropompi.com/

Коментар

Абе, има известна по-висока доза хамалогия...
                    Не съм съвсем съгласен и ще ти дам пример: моята кия е с размер 235/60/16, старата S-класа (правия фар) е със същия размер, но на мен ми взимат повече пари за монтаж, демонтаж и тн. И двете машини са с алуминиеви джанти, даже мерцедеса тежи повече от моето паркетник...
                    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Не съм съвсем съгласен и ще ти дам пример: моята кия е с размер 235/60/16, старата S-класа (правия фар) е със същия размер, но на мен ми взимат повече пари за монтаж, демонтаж и тн. И двете машини са с алуминиеви джанти, даже мерцедеса тежи повече от моето паркетник...
                      Имах предвид автомивка и именно разлика в размера на колите. Ти ходил ли си с "Джимни" на мивка, където са те таксували като "джип" ? Сигурно се опитват на доста места да го правят, но само предположих, че произходът на различните "тарифи" е от зората на демокрацията, когато "кола" значеше "Лада", "Кадет" или "Голф 1" с 13" гумета, а "джип" - "Паджеро" или "Патрол". Мини-джипки и огромни леки коли някак си навлезнаха масово по-късно.
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

... произходът на различните "тарифи" ...
                        Произходът най-вероятно е презумпцията "Тоя кара Жип, значи има пари, значи можем да го изръсим" ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Румънеца казал на Българина....Вашето приятелство +ба мама му на нашият рушвет
                          Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Произходът най-вероятно е презумпцията "Тоя кара Жип, значи има пари, значи можем да го изръсим" ...
                            Именно!
                            И не е само до джиповете, и не е само в България.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X