Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КОЛКО ДЕКАРА ПЛОЩ Е НЕОБХОДИМА ЗА ЕДНО ОФРОУД ТРАСЕ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КОЛКО ДЕКАРА ПЛОЩ Е НЕОБХОДИМА ЗА ЕДНО ОФРОУД ТРАСЕ

Здравейте колеги! Аз съм от Пловдив. Притежавам имоти. Като полски и горски. Чудя се каква площ е необходима за офроуд трасе? Другото което искам да попитам е: Може ли да го превърна в бизнес? И какво е необходимо за да е законно? Има ли изопщо закон за такива трасета? Какви разрешителни трябва да се извадят? Трябва ли да има на мястото пожарна и линейка задължително? Или е само за състезанията? Или трябва да го направя като само за наши хора?

От: КОЛКО ДЕКАРА ПЛОЩ Е НЕОБХОДИМА ЗА ЕДНО ОФРОУД ТРАСЕ

Колкото е по голямо толкова по добре можеш да разположиш повече и по разнообразни препятствия .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Па знам ли...
      Не е хубаво да е много малко, за да не са наблъскани препятствията едно до друго. На голяма площ пък ще са разхвърляни. Всичко е според това какво искаш да направиш.
      Съвет-направи поне три различни по трудност "местности". Или трасета, или както ти дойде наум. От долу-горе леки(за жени несвикнали с яко пресечените терени но искащи да видят какво е това, както и за абсолютно начинаещи в офроуда), друго-за чесане на краста на не толкова болните, и яко хард за тези в последен стадий. Добре е препятствията да не се променят с времето за да може да се тестват различни машини на едно и също място, добре е да има багер за подновяване на някои препатствия.
      Стръмни(нещо от рода на 45-50 градуса) изкачвания и спускания, по възможност камъни(по-големшки), коловози, дълбока кал, странични наклони, излизане от дере под странчиен наклон, каране по тясно трасе(за това трябва да има конуси или колчета за маркиране), остри гърбици на които джипа ляга по корем... Това са основните неща, а са възможни всякакви комбинации помежду им.
      Не мисля, че на площ по-малка от 10-15 декара може да се постигне това. Иначе Сек.1 го е казал-колкото повече...

И аз имам някакви необработваеми ниви, та съм се замислял за тази възможност, ама нещо не виждам хляб в нея.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Преди 12-13 години, със Стоян Колев, искахме да правим учебно трасе за рали пилоти. Декарите бяха около 18 и вероятно достатъчни. От общината казаха, че трябва да се промени категоризацията на земята, което струваше едни доста пари. Трябвало и съгласие от съседите - какви съседи у полето, бре?! Ааа, нали и други имат места там, съседи са и може да не били съгласни с шума и миризмите.
        Сметките по разходите не бяха оптимистични - за да има кяр, цената на един учебен час, с наш автомобил, излизаше около 100 лева. С кола на ученика 30-40 лева. От пожарна май нямаше нужда, но линейката беше задължителна, което правеше операцията немислима. (на кого и колко трябваше да се плаща за линейката?!) Айде да кажем, с линейката щяхме да оправим нещо, но кой би дал 100 лева за учебен час?! Отказахме се. При BRO е по-различно, но смятам че и там ще има въртели.
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Темата е клонирана на няколко места из форума:

цък и цък
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X