Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е тази мода с рекламите на лекарства?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е тази мода с рекламите на лекарства?

За пръв път го чух по някое дискавъри на румънски преди няколко години-задължителните фрази за "лекарствен продукт, преди употреба прочетете листовката" ги казваха с много бързо темпо.
    Сега по всички наши телевизии не може да се види реклама на лекарство без накрая да не изстрелват на скоропоговорка задължителните думички.
    Нещо като съпротива срещу задължителността ли, за пестене на рекламно време ли, ама много дразнят.
    Има ли желание-има и начин!

От: Каква е тази мода с рекламите на лекарства?

Ами ти си си отговорил, Коле, заради задължителността и за да спестят рекламно време го мяткат така, че ми се оплитат ушите...
    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Хубаво де, пестят от рекламно време което всички знаем, че е прескъпо.
      Ами другите рекламодатели не искат ли да пестят?
      А лекарствената мафия е може би най-печелившия бизнес(легален) в света.
      Абе мода си е, ама толкова ли не им стига акъла, че така отвращават хората от продукта си...

Коментар

Според мен разчитат на това, че като се разболееш, няма къде да ходиш, и ще се сетиш за рекламата, та ако ще и да те е дразнила...

Коментар

Тва е психологически трик.
          Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Пак да кажа-психологически и ли прост търговски трик-щом действа защо не го ползват и другите рекламодатели? Нали това е целта на рекламата-да накара повече хора да купуват от рекламираната стока.
            Само за лекарства съм го виждал, нещо като мода е сред фармацевтичните фирми накрая на рекламата да избъбрят задължителния текст. Ама дразни, дразни...

Когато се разболея отивам на лекар. Плащам си-и той трябва да живее. после си купувам лекарствата. И аптекаря трябва да живее. После изхвърлям лекарствата-и аз искам да живея...
            Вица си е виц, ама никога не купувам рекламирани лекарства. По простата причина, че ако бяха толкова полезни и с добро действие-лекарите щяха да ги изписват и без реклама.
            Всъщност истинската реклама на лекарствата е тази която се води пред самите лекари. Тази с която заливат обикновените боледуващи е предназначена само за да ни вземат парите без участието на лекарите.

Коментар

Има подобно и за алкохолните напитки - основно бирата - "Консумирайте с удоволствие и мярка".

Коментар

Да се включа и аз -като присаден на фармацевтична сли....
                Хватката тук е, че лекарствата( както им казваме ние) се делят на 3 осн. групи, според регистрацията им -
                а/лекарства- само по лекарско предписание(рецепта);
                б/ лекарствени продукти - продават се по аптеки и дрогерии, без рецепта, но могат да се включат и в рецепта напр. аналгин, парацетамол и пр.;
                в/ хранителни добавки- витамини, фибри, масла от какво ли не...
                Тези от група а/ не могат да се рекламират, другите могат, но при група б/ фразата "лекарствен продукт без лекарско предписание, преди употреба прочетете листовката" е задължителна по закон. И пестенето на рекламно време естественно.
                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                  Има подобно и за алкохолните напитки - основно бирата - "Консумирайте с удоволствие и мярка".
                  Да,ама там не го изфъфлят за 1 секунда...
                  Щот бирата се пие бааавно и с кеф,пък илачите...
                  Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Тази "скоропоговорка" я чух преди около 20-ина години на немски по тяхните телевизий и тогава ми звучеше интересно.Сега също не ме дразни, дори се чудех кога ще се появи тук, защото следвайки пътя на по-развитите общества беше ясно че все някога ще стане.Ноооооо доста закъсня, дори и след румънските реклами, което за мен не е добър знак!
                    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Пак да кажа-психологически и ли прост търговски трик-щом действа защо не го ползват и другите рекламодатели?
                      Преди гони на едни лекции по психология доцента обясняваше една час от лекцията именно с тези реклами и психологическия им ефект, и чe се ползват от еди колко си години на запад( то и тук се спомена), но не мога да се аргументирам, какво и защо тъй като повечето лекции по една или друга причина ги проспивах и помня само това, като информация. Тоест идеята не е да пестят време или пари, а чисто психологическо въздействие. А предполагам не ги ползват при другите реклами защото не е нужен този ефект.
                      Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X