Някой може ли да каже дали мога да пътувам с паспорт,който изтича на 14.11.2012?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Международен паспорт
Свий
X
-
От: Международен паспорт
Ако ще се приберете до тогава - да, ако не - в страната където ви изтече паспорта в Българското посолство издават пасаван за завръщане или удължават срока, но за удължаване на срока е нужно действията да се предприемат поне месец по - рано т.е. преди изтичането му.
На мен като ми предстои пътуване и не знам кога ще се прибера си подновявам документите.
-
Я да използвам темата и да питам.
За началото на Септември планираме 3-4 дни из Гърция, после на събор в Приморско.
Понеже джипа не е на мое име, а на фирма, ще имам ли проблем на границата? Трябва ли пълномощно, или каквото е там, въобще интересува ме всичко около карането на чужда кола.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеЯ да използвам темата и да питам.
За началото на Септември планираме 3-4 дни из Гърция, после на събор в Приморско.
Понеже джипа не е на мое име, а на фирма, ще имам ли проблем на границата? Трябва ли пълномощно, или каквото е там, въобще интересува ме всичко около карането на чужда кола.
Ако мога да ти бъда полезен с някаква друга информация - питай!
Коментар
-
За евро съюза не се изисква зелена карта. Но си я носи, колегата отгоре е обяснил. Пълномощно, в което да е упоменато, че важи и за чужбина си вземи. Принципно не ги искат за проверка, ама ако се заяде някой митничар ше береш ядове. Също изрядни всички други документи - ГТП и така натам. Ако не си ходил в Гърция - спазвай знаците и всичкото ограничения! И никакви ножове в купето!!! Това се сещам сега.
Коментар
-
Благодаря за отговорите.
Май напоследък пълномощните станаха доста скъпи(над 100 лева), та май ще си прехвърля джипа на мое име, та да не бера ядове.
За зелената карта знам, ще я имам. Ще сме 3 джипа, и мислим да караме почти само по черно, така, че от ограничения не се плаша. Не, че ще тръгна да ги нарушавам де...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Коле, и никакви "антирадари" в Гърция, дори и в багажа!!! Съмнявам се, че по черно ще развиваш свръхзвукови скорости, но аз да си кажа.Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.
Коментар
-
Пълномощно, без материален интерес ( сума записана в него) няма как да струва таква пари, 6 лева струва нотариалната заверка - току що проверих. Ако ти го пише нотариуса - още 12 лв. Всичко 18.
Коментар
-
Гриша, да не си посмял повече да се обръщаш към мен по всякакъв повод.
Предател такъв... Ти си знаеш защоГрехът се изкупува само по един начин, и него го знаеш...
И да знаеш тази информация дето си ми я дал е безполезна-аз вече си го знам, и без теб. На ти!
Майсторе, благодаря, май ще правим пълномощно...Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар