Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хитруване, та дрънка ама от кой?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хитруване, та дрънка ама от кой?

Чух тази история днес на обяд. Нямам пряко отношение към казуса, който е възникнал, затова смятам, че ще е редно да запазя името на официалния сервиз на съответната марка автомобили в анонимност. Чух историята от човек, който не ми е много близък и не мога да се изкажа за неговата надеждност като източник.

Значи казусът е следния - човекът има нов лек автомобил, още в гаранционен срок. Бил е два пъти в сервиза - досега е бил напълно доволен. Преди седмица прави каквато глупост прави и сам счупва дисплея на навигацията на колата (stock си идвала радио, MP3 плейър и GPS на таблото). Човекът не спори - признава си глупостта и отива в официалния сервиз като "виновен". Разбира се смяната и самата част в този случай не се покрива от гаранционните условия, съответно той е съгласен да си плати.

Да, ама в сервиза му казват 1800 лева за ново 90 лева за труд (той "труда" е един труд, че нямам думи, но както и да е). Сумата му се струва прекалено голяма, затова ги пита:

- А възможно ли е аз да си купя сам въпросното устройство от друго място, а на вас само да ви платя да го смените?

- Може, но разбира се без гаранция за частта и не поемаме отговорност ако... (и т.н.)

Звучи логично, дотук всичко е наред. Разтърсва се нашия човек в нета и намира въпросното нещо за 450 лева втора употреба от блъсната кола, но в перфектно състояние, без никакви забележки. Вярно, от по-стария модел на същия автомобил, но 1:1 се използвало и при по-новия, конекторите били същите, цвят и т.н. - абе всичко явно е наред.

Носи го веднага в сервиза, казват му да остави колата и да дойде след час. След има няма 10 минути обаче му се обаждат и казват:

- Господине така и така няма да стане - това, което сте ни дали не работи, изгоряло е и въобще не пали, най-вероятно е изгоряла някоя платка вътре в него. Елате да си го вземете и да решите какво ще правим.

Хъх? Съвсем възможно, нашият човек се връща, решава да си плати 1800те лева за ново (за което тегли и кредит) и... както се вика - навътрил се допълнително с едни пари. Свършва всичко "благополучно", а междувременно нашия човек се обажда на продавача:

- Човече, тъй и тъй продал си ми онова нещо неработещо. Не е редно така да правиш!

Чудо или не:

- О, много се извинявам - възможно е така да е станало, ще си го взема обратно и ще ви върна парите.

Нещата тръгват към щастлив край, но... нашият герой още на следващия ден връща неработещата част на първоначалния собственик и почти успява да си изкара боя! Оказва се, че това, което той връща НЕ е онова, което му е било продадено! На първоначалният собственик му направила впечатление минимална разлика в дизайна на предния панел, а доказателството впоследствие дошло и от снимките на самата обява, където се виждала както разлика в серийния номер, така и наличието на още една допълнителна лепенка, която иначе я нямало.

Когато човек изпадне в толкова конфузна ситуация предполагам може да си представите за какво става дума и що за срам бере. От официалният сервиз категорично отричат да е имало подобна "размяна". Кой крив и кой прав - не знам. Аз преразказвам житейски драми... При всички положения някой в цялата история лъже и честно казано може да е всеки един от замесените. Този, който има две устройства, едното от които неработещо, на мен ми се струва най-малко вероятен за лъжец.

От: Хитруване, та дрънка ама от кой?

Такива случки доста има.. Аз мога да кажа една такава за един монтьор в една кооперация.. От новите комбайни, изгаря нещо в компютъра, поръчват нов, пристига и го монтират, само че..
    Нашия монтьор разбира и от електроника и намира проблема в изгорелия компютър, след това го ремонтира и поставя стария.. Новия се продава на някой си, а след известно време изгаря поправения.. Началника на кооперацията звъни по телефона и вдига скандал, съответно пристигат техници на фирмата и какво да видят - компютъра, който са продали не е същия, презапояван, различни серийни номера и т.н. Монтьора е отстранен от длъжност след това..
    Както и да е.. Според случая, който описвам е ясно кой е виновния, но за горе посочения имам някакви съмнения.. Преди време си закарах фиатчето за ремонт в оторизиран сервиз с половин резервоар нафта, взех си го на светеща лампа за горивото..

Коментар

Фирмените сервизи трябва да се забранят със закон!
      Не стига,ч е са кожодери и голяма част от работещите там не познават занаята, ами са и мошеници. И други подобни случаи съм чувал. Според мен търговецът продал частта и собственика на колата са невинни, ама иди им разправяй на сервиза...

Аз бих взел правосъдието в собствените си ръце. Толкова пари не се прежалват лесно...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

В небезизвестен русенски фирмен сервиз стават подобни неща. Отиваш за смяна на масло. С машината изсмукват два литра масло през сондата- съответно никой не може да засече колко са извадили, доливат ти два литра ново масло, фактурират ти четири. Освен това в сервиза циркулират 4-5 тубички от фирмено масло, които редовно се зареждат с някакво наливно от 4-5лв/л, а на клиентите се фактурира по 30-40 лв/л ''оригинално''
        На сърбела майката му е чесането.
        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

А кой е "сервиза"?
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Всеки един фирмен. На мен последното гаранционно обслужване въобще не ми бяха сменили ни маслото, ни нафтовия, ни поленовия филтри. За сметка на това всеки път ми сменяха изгорели ламБи на рег. номера, макар , че до тях се стига доста трудно и нямаше белези да са сваляли кори в багажника.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Български сервизи. Някой ще каже и другаде е така. Сигурно, но нашите нямат аналог.
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Аз затова по сервизи спрях да ходя, а когато се наложи седя и ги гледам в ръцете. Откажат ли ми да присъствам на манипулацията си тръгвам и отивам някъде, където нямат нищо против. Пълно е с некадърници, мошенници и глупаци, способни да ти застрашат живота с ремонтите си. Няма да забравя как един 'майстор' беше забравил дами завие болтовете на предните спирачни апарати
                Yamaha XT​M600E '98
                Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Абе то няма да е голяма философия да си маркираш старата част по някакъв начин, а може и да я снимаш. Новата част която даваш също.

Коментар

Спокойно, проблемът с фирмените сервизи не е само наш национален. Фирмените сервизи са част от голяма мрежа и това води до възприемането им от работещите в тях като един вид държавна работа.
                    Имал съм случай в Италия да гледам как колата ми стои с отворен капак час и половина, без да се мярне човек до нея. Цената се въртеше около 30-35 ойро на час и си ме ощипаха порядъчно.
                    Касаеше се, да ми прекодират ново дистанционно за централното, което закупих пак от тях.
                    Дистанционното-65 еври, с "работата" накрая ми излезна 110.
                    Та...така.

За смяна на ангренажен ремък във фирмения сервиз тук, ми искаха около 450 пари. Личният ми майстор ми го смени за 140 пари с ремъка включен в цената. Не говоря за гаранционна кола все пак, но все е пълнене на гуши с неясен резултат.
                    Няма никога да си закарам колата в такъв сервиз. Без да ми е пред очите пък, хептен. Да си "напазаруват" здрави части от нея.
                    А нЕма нужда.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Саше, има лека вероятност за дистанционното да е нужно технологично време за кодирането.
                      Може и да няма нищо общо, но разкодирането на кодирани телефони отнема по 24-48 часа. Та ако от сервиза са изгубили софтуера с който фабрично се пренастройва дистанционното-може да са ползвали пиратски методи, а те са по-бавни по принцип.

За другите надписвания и аз съм възмутен. Макар, че досега съм ходил два-три пъти в сервиз за да ми правят колата. Не фирмени де, отде у мен пари за нова кола...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле, носех си и старото дистанционно, което си работеше. Просто го бях потрошил много и за капак го настъпих без да искам.
                        Трябваше просто да настроят чисто новото на същата честота, а не да търсят честоти или разкодират.
                        Както и да е, де...
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          Саше, има лека вероятност за дистанционното да е нужно технологично време за кодирането.
                          ..
                          Мисля, че няма.
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X