Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За черния дроб, неговите тайни и крематориума..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За черния дроб, неговите тайни и крематориума..

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
    Имах приятел, който си пазеше черния дроб, но със съвсем здрав такъв се заби в мантинела.

Ще отлея малко бира за него, останалата - ще изпия. Живот, кой го знае какво е намислил!
    Да явно никой не е прочел подписа ми
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Моя лекар ми е казал, че бирата не вреди, даже помага. Ако ми беше казал друго, щях да сменям доктора.

А черния ми дроб и без това не е слушал днес, така че смятам да го накажа!
      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Току що, четейки темата, дойде мой приятел лекар, да ми донесе една джанта. Та го попитах.
        Каза ми, че цироза не се хваща от ракия и водка, а от вино и бира. И то, не заради алкохола, а заради това, с което са пръскани лозята и ечемика. Много по-рисково било: Хепатитът или дори леко натравяне с гъби.
        П.П. След като вече има увреждане на дроба, алкохолът бил недопустим, защото го доразрушава, Ако съм разбрал правилно.
        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
        -----------------------------------------------
        Питието определя съзнанието....
        -----------------------------------------------
        0887770735

Коментар

А ти кажи на доктора да си гледа болните и да не компетентства в областите от които няма понятие.

Знаеш ли колко препарат се слага на декар жито или ечемик? Преди, с по-старите химии се слагаше по 300-500 грама на декар, а сега слагам по три. Това знаеш ли колко е? Три грама е по-малко от кафяна лъжичка, а се разпределя на цял декар.

За виното може да има малко повече истина, че там се пруска по-обилно, и няколко пъти, ама и там препаратите са почти безвредни. Има си един показател-ЛД50 Което означава летална доза за 50% от опитните плъхове. Измерва се с грама на килограм живо тегло. За повечето препарати трета категория(демек свободни за употреба от всички) този показател варира от 3000 до 5000. Смятай колко тежи един плъх, и колко от препарата трябва да поеме за да се капичне... На всичко отгоре препаратите се пръскат в концентрация около 2%, та смятай и колко препарат е полепнал по гроздето та да премине във виното. Да не споменаваме, че последното прускане се прави към средата или края на Юли, а до гроздобер има много слънчеви дни. През това време препарата се разпада и изветря, та във виното пак има нищожни количества от него.

Като си помисля колко грозде съм изял направо от лозите, без да го мия-ако препаратите бяха толкова вредни-досега да съм нагълтал отрова за три умирания. Ама ме знаеш колко кила съм
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Кольо имам един сериозен въпрос:
            Ако се наръся с литър-два препарат може ли да ми стане нещо, чисто теоретично? Че оня ден като ръсих овошките заради късата и запушена пръчка на пръскачката, а те дръвчетата вече високи, се бях наръсил обилно. Няма по-наръсено дърво в двора от мен, изправиха ми се къдравините и мана няма да хвана.
            Последно редактирано от Иван Жоров; 23-06-12, 21:35.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
              Кольо имам един сериозен въпрос:
              Ако се наръся с литър-два препарат може ли да ми стане нещо, чисто теоретично? Че оня ден като ръсих овошките заради късата и запушена пръчка на пръскачката, а те дръвчетата вече високи, се бях наръсил обилно. Няма по-наръсено дърво в двора от мен, изправиха ми се къдравините и мана няма да мана няма да хвана.
              Не само мана, но и гъбички може да не фанеш Но трябва да повториш пръскането след 20 дни Иначе препарати бол, ако се напръскаш с хербицид, може да ти увехнат марулите, ако се напръскаш с инсектицид вече е сериозно, те са най-опасни за здравето. Ако се напръскаш с изкуствени торове може нещо да ти избуи повече от нормалното....
              The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                Не само мана, но и гъбички може да не фанеш Но трябва да повториш пръскането след 20 дни Иначе препарати бол, ако се напръскаш с хербицид, може да ти увехнат марулите, ако се напръскаш с инсектицид вече е сериозно, те са най-опасни за здравето. Ако се напръскаш с изкуствени торове може нещо да ти избуи повече от нормалното....
                Не помня с какво ръсих честно казано, бащата каза 1,6-1,7% и наред дръвчетата и ако остане доматите, против мана, къдравина(при прасковите) и други подобни. В жегата е кеф, дръвчетата двойно по-високи от мен, пръчката къса и ръся с вертикално нагоре вдигната ръка и съответно половината е отгоре ми. Разхлажда, но внимавам да не ми влиза в очите, устата и носа, та за това питам. Предполагам, че ако съм алергичен може да се обрина и ако нагълтам повечко да ми прилошее, на очите не знам дали пари, но със сигурност вреди.
                Телефон - в профила!

Коментар

Не се шашкай бе, нали виждаш колко е препарата-под 2% то си е почти само вода.
                  На мен ми е пръсвал концентрат(от 30 литрова опаковка) право в окото. Беше страшна болка и парене, добре, че имаше цистерна с 3 тона вода, та си изплакнах окото обилно. Да си забелязвал да съм окьоравял с дясното око?..

Верно, че инсектицидите са по-опасни, ама и при тях се вземат мерки за да са безопасни при работа с тях-слагат се антидоти, прекалено опасните не се допускат за използване, и така.

Казва се "къдравост", а не къдравина...
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Не се шашкай бе, нали виждаш колко е препарата-под 2% то си е почти само вода.
                    На мен ми е пръсвал концентрат(от 30 литрова опаковка) право в окото. Беше страшна болка и парене, добре, че имаше цистерна с 3 тона вода, та си изплакнах окото обилно. Да си забелязвал да съм окьоравял с дясното око?..

Верно, че инсектицидите са по-опасни, ама и при тях се вземат мерки за да са безопасни при работа с тях-слагат се антидоти, прекалено опасните не се допускат за използване, и така.

Казва се "къдравост", а не къдравина...
                    Аз ако се шашкам ще се оставям ли да се намокря така обилно. Тези иначе малки проценти ме кефи как променят цвета на водата колкото и малко да са, няколко капки на 8 литра в моя случай. Честно казано не ме плашат изобщо, но конкретно за виното се усеща ако е ръсено малко преди брането, виното има лек дъх на препарат, не че остана вино нея година като лъхаше.
                    Телефон - в профила!

Коментар

То купешкото вино като е само спирт ; вода и боя на какво лъха ?
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Темата е започната с виц, но той не е подходящият. Ето кой трябва да е:
                        Стомахът: Искам ракия!
                        Черният дроб(ужасено): Не! Протестирам!
                        Мозъкът: Па протестирай си. Тук аз съм главният. И аз искам ракия!

Та виж откъде започва всичко. От главите ни.
                        А и бирата, и водката, и тютюнът - нищо не е вредно, ако е в разумни количества.
                        Само да не ме кара някой да дефинирам "разумни".
                        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          То купешкото вино като е само спирт ; вода и боя на какво лъха ?
                          Виж ся, за мен въпросното вино не ми вредеше повече от водата от чешмата вкъщи, просто беше неприятно хубавото домашно вино да има дъх. А еФтините купешки вина ми дразнят стомаха заради многото боя в червеното, няколко пъти съм драйфал не от количество, а от качество и съм видял каква боя връщам.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                            Та виж откъде започва всичко. От главите ни.
                            Четох, че някои от ензимите които разграждат алкохола се произвеждат успешно от хора с генетична линия от южни ширини.

При тях, в еволюцията често се е случвало да ядат ферментирали продукти, докато тези от северните не са виждали грозде наживо!

Поради това, те нямат необходимите ензими и падат прави, като отсечени дървета, но те пък най-налитат на най-силните "упойки"!

Тъй като нашата нация е като регулировчик на кръстовище между две основни движения посоки - север/юг, запад/изток никой не знае, къде в миналото някой пътник е прекъснал местния ген и е влял нещо от севера?

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                              Четох, че някои от ензимите които разграждат алкохола се произвеждат успешно от хора с генетична линия от южни ширини.

При тях, в еволюцията често се е случвало да ядат ферментирали продукти, докато тези от северните не са виждали грозде наживо!

Поради това, те нямат необходимите ензими и падат прави, като отсечени дървета, но те пък най-налитат на най-силните "упойки"!

Тъй като нашата нация е като регулировчик на кръстовище между две основни движения посоки - север/юг, запад/изток никой не знае, къде в миналото някой пътник е прекъснал местния ген и е влял нещо от севера?
                              Доказано е, че носенето на алкохол и съответната култура на пиене са силно генетично зависими. По нашите ширини се пие от хилядолетия, поне от траките. Гледал съм филми за райони в Аляска в които е забранен алкохола и имат сериозни проблеми с контрабандата му и нямащото култура на пиене и силно не носещо на алкохол местно население. Там алкохол виждат за пръв път преди около 20-30 години. В белия зъб се разказва за това как белите донасят алкохол на местните и те масово стават зависими и бързо пропадат, по спомени белия зъб преминаваше от индианеца при белия за огнена вода.
                              Телефон - в профила!

Коментар

Е, те за това е строго индивидуално... Аз на 30 години, за първи път, на една бъдни вечер получих жестока болка в бъбреците - и двата. Отивам на лекар на 25 ти, човека реши да ми прегледа и другите възли и агрегати с видиозона /Същото като за бременни/, като стигна до черния дроб имаше "Абе момче ти не пиеш ли? Като нов е, визуално, нито по голям нито нищо", а аз не е като да не пиех... По това време докторите бяха станали двама. понеже имах камъни и пясъци стигнаха до бирата. "Пии топла бира" другия "Маниго тоя нищо не разбира - пии си студена бира".
                                От целия преглед разбрах, че:
                                трябва да се пие студена бира - три пъти на ден, целогодишно,
                                да не се прекалява често с алкохола - и да не се пие какво да е,
                                всички софиянци имат баластра в бъбреците,
                                повечето лекари са доста весели на 25ти декември
                                Не трябва да се разболямаме от хепатит, ако си искаме черния дроб жив.

Волк не ни мъчи, кажи какво каза тъста ти по въпроса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X