Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За черния дроб, неговите тайни и крематориума..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За черния дроб, неговите тайни и крематориума..

"Звъни по телефона черния дроб на мозъка : Кажи на ония Илия, да спре да гради, че не смогвам да разграждам!!!"

Този орган произвежда над 4000 ензима, половината все още неизучени, но всичките важни за крехките ни телца!
    Ние пък го малтретираме, все едно е най-големия ни враг!

Абе да си питам - ясно е че "твърдото" го прави на "възли", наречени цироза и настъпва дългоочаквания момент на издухване през комина на крематориума, но как му се отразява ПИВОТО?

Питам тук, защото световните учени не знаят, а тук все някой знае!

Поздрави на всички "чернодробосамоубийци"!

От: За черния дроб, неговите тайни и крематориума..

http://www.offroad-bulgaria.com/show...39#post1871139 Пивото е лекарство !
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Прочетох много дълбоки научни анализи в линка, но никой не говори за тоя, дето яде боя...

"Пречиствателната станция"!

Коментар

Имах приятел, който си пазеше черния дроб, но със съвсем здрав такъв се заби в мантинела.

Ще отлея малко бира за него, останалата - ще изпия. Живот, кой го знае какво е намислил!

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
          Имах приятел, който си пазеше черния дроб, но със съвсем здрав такъв се заби в мантинела.

Ще отлея малко бира за него, останалата - ще изпия. Живот, кой го знае какво е намислил!
          Те това е въпросЪТ! Дали не се забиваме сами в мантинелата?

Ако някой ми каже, че бирата прощава, ще го благославям, защото за другите версии - бая буци пръст съм хвърлил..

Коментар

3000 страници отговори:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=41191

И все верни...

А вече започва новия сборник с верни отговори. На 10 страница сме. Заповядайте.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              3000 страници отговори:

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=41191

И все верни...

А вече започва новия сборник с верни отговори. На 10 страница сме. Заповядайте.
              Има ли някой участник от "съдебна медицина" ?

Коментар

Нета прелива от информация, ама чукча писател.

Смята се, че свръхупотребата на бира може да повиши риска от фатално събитие при сърдечно-съдови болести.

Установено е, че свръхприемът също така е свързан с развитието на рак на дебелото черво и рак на гърдата.
                Хронична хипертония и увеличаване на теглото са други нежелани ефекти върху здравето.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение

Смята се, че свръхупотребата на бира може да повиши риска от фатално събитие при сърдечно-съдови болести.

Установено е, че свръхприемът също така е свързан с развитието на рак на дебелото черво и рак на гърдата.
                  Хронична хипертония и увеличаване на теглото са други нежелани ефекти върху здравето.
                  Леле.. направо заби стрела в сърцето ми!

Поровичкай още малко, да видим и черния дроб.
                  Чукча не разбира и моли за помощ!

Всеки мъж след 45 г. следва веднъж годишно да се подлага на ентероскопия и това е наистина много важна процедура, защото ако има свенливи, може да отидат през комина за едната глупава срамежливост!
                  Последно редактирано от Volk; 22-06-12, 22:17.

Коментар

Абе не знам да има, но знам, че влиянието на алкохола и цигарите е силно индивидуално. Няма еднозначен отговор дали дадено нещо е вредно или не. Много си зависи от конкретния организъм.
                    На мен цигарите ми пречеха много силно, и затова ги спрях като започнах сутрин по 15-20 минути да кашлям яко след ставане от сън. Докато с алкохола не е така-за разлика от алкохолистите през деня не ми и идва на ума да пия(освен някоя студена бира в тези жеги де, ама съм на работа, та и с бира не ме огрява) а вечер компенсирам. И в никакъв случай не се чувства нещо застрашен или увреден от алкохола.

От друга страна дроба не прави разлика дали алкохола който му се предоставя за разграждане идва от бира или от коняк. Или поне така си мисля... И аз ще се радвам някой да каже, че бирата не влияе на дроба, а му помага, ама надали...

Абе яж, пий, носи си новите дрехи, и да не ти пука кога ще пукнеш и от какво. Всеки ще се капичне, а от какво-по-добре от бира отколкото от марули. По-добре от сифилис отколкото от дезинтерия.
                    Кой както разбира живота...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не се абете! Всичко е до количеството. Всеки случай не правете вкъщи това, което правеха в БАР 1. Надявам се в БАР 2 да са си взели белеШка.
                      Е не е хубаво и в клуба на Траял...

Коментар

Каквото и да ви дрънкат балалайките, докато не чуем някой лекар, да разкаже какво точно се случва с тоя нещастен член на организма ни - всичко е вятър!
                        Бар 1 и Бар 2 не ги чета, защото имам идея за сюжета..

Обаче се уповавам, че някой истински специалист / в смисъл медик/ ще каже някоя думаза бирата!

Мненията на "пара-медиците" са ценни, но така да се каже - от уважение...

Коментар

Ми те, наште медици, по-големи пияници...

Коментар

Ми те, наште медици, по-големи пияници...
                            Така е, защото болния вместо да плати КЕШ, предпочита да мине с пърцуца и пари да даде за турбото на Голфа...
                            Така или иначи вече е оздравял..
                            Ако си плаща, както е по света - лекаря ще сменя голф игрища, ние ще мечтаем децата ни да станат лекари, ама това е друга тема..

Ние ще си пием, а лекарите ще ни намират донори за трансплантации от млади мотоциклетисти!
                            Последно редактирано от Volk; 22-06-12, 23:30.

Коментар

Свръх употребата на бира, освен като кафе, я ползвам за къртач на каманаци в бъбреците ми.. Рака на дебелото черво го оправям с вряло шкембе, чесен и лют пипер (висока термична обработка), за гърдата не знам (ама расте барабар със коремеца), увеличаването на корема ме кефи както се кефи Рони Колмън на бицепсите, само дето ми е трудно да си отрежа ноктите на краката и да си обуя чорапи.. Иначе единствения човек, на който падам на колене е създателя на бирата - Бога на бирата

П.С. Това ми беше речта за бирата, а за дроба ми е друга.. Черният дроб не боли, ама го боли.. Внимавайте с питиетата..Може малко и качествени, отколкото много и финални..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X