Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миете ли джиповете с минерална вода?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Миете ли джиповете с минерална вода?

Здравейте. От Благоевград съм и реших, че не е нужно да карам колата на автомивка и реших да я измия с минерална вода (топла). Един човек мина и каза, че е опасно за боята заради сярата която съдържа минералната вода. Дали това е така и има ли проблем да се мие с такава вода?
    Поздрави
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

От: Миете ли джиповете с минерална вода?

Ха!? Че то си зависи какво съдържа във вашия регион. Ето ти материал за размисъл. Mineralna-voda.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Аз на моя веднъж му измих прозорците с Девин минерална (не изворна) и нищо му няма.
      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Само да не ти дойде на ум да миеш колата с ракия, вино или бира
        Ако направиш нещо подобно не казвай, ще бъдеш линчуван на момента Бирата, ракията и виното са за пиене, не за миене
        Шегичка разбира се
        Иначе мисля, че не би трябвало това да е проблем.
        Щом става за пиене, ще стане и за миене на коли.

Коментар

Ми, то попринцип незнам некой да пие от тая вода (в Благоевград) но може и такива да има. Говорим за топла все пак, но може някой да си я изтудява
          Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнение
            Ми, то попринцип незнам некой да пие от тая вода (в Благоевград) но може и такива да има. Говорим за топла все пак, но може някой да си я изтудява

Сега малко по-сериозно, проблем в случая може да са основно две неща, или киселина или основа, или иначе казано до каква степен тази вода е алкална или киселинна, аз лично не съм чувал за толкова силно алкална вода или такава със киселинност достатъчна за да наруши лаковия слой на боята който е в същност най-отгоре поне на територията на България, ако имаше нещо подобно вероятно отдавна щеше да се използва с комерсиални цели. Наличието на подобен извор би означавало пророден източник на киселина или основа, нещо за което до ден днешен не съм чувал, но тук има доста по-образовани от мен хора и се надявам някой да мине и каже нещо по въпроса. А иначе най-простото решение в случая, ако наистина това те притеснява е да измиеш колата отново с обикновена чешмяна вода и мисля, че няма да имаш основания за тревоги. Друг проблем, не точно за боята, а за метала е солта, но не вярвам извора да е и солен.

Коментар

Принципно не вярвам да има проблеми при миенето на автомобил с такава вода. Все пак зависи и какво миеш де!?
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Около гумите и по праговете да пада калта.
                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Всяка минерална вода си има своите характеристики. Те би трябвало да са записани някъде. За киселинност/основност се гледа pH. Ако е между 6 и 8 (7 е неутрално) няма проблем за лака на колата. За стомаха няма проблем в по-големи граници: Лимоновия сок е с pH около 3.5, а разтвор на сода бикарбонат е с pH около 9.5.
                  Другото неприятно за лака на колите в минералната вода е "минерализацията" - високата концентрация на разни соли. За човек може и да не са вредни, даже може и да са полезни, но за колата са по-скоро вредни.
                  Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ето състав на минерална вода, софийска:

Айде сега Ясен и други химици да се изкажат

На панчаревската чешма имаше как и бая народ си миеха колите. После го забраниха, не заради опасността за колите, а заради замърсяването на езерото, всичко се втичаше там. Всички коли оттогава впоследствие изгниха. Както и другите им набори
                    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

В Балчик има няколко минерални извора от които по среброто остава тъмно кафяв слой, като емайл лак. Махането му е изключително трудно. Най-зле е на минералната вода на Тузлата при рибарското село.
                      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X