Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чалга : Културен поглед върху масовата музика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чалга : Културен поглед върху масовата музика

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
    Тц , нито чалгата , нито коя да е музика е "лоша" ! Няма лоша музика , но има песни които с текста си и начина на представяне са "ЛОШИ" . Музиката е нещо което трябва да носи емоции на слушащите я . Дали ще те радва , кара да плачеш или да се качиш на масата и да крещиш няма значение - важно е да ти трепне душичката . Не искам децата ми да имитират Ази..сТРЕЛЯМ или Цицислава и да пеят " Набутай го ..." или " Фани ме , ........ ме , ......... ме " .
    Статията е много повече за ценностната ни система , а не за въпросната музика .
    Съгласен съм, има една народна мъдрост: "Всяко стадо си има мърша", навсякъде и във всички стилове има подобни изцепки. Колкото до ценностната ни система определено не мисля, че ценностната система на българина е лоша. Променя се, с това съм съгласен, но с всичко е така. Което се развива то се и променя. Това, че нашата е изградена в едни по-други времена наистина може до някъде да окаже влияние върху преценката ни за ценностите на българина днес.

Коментар

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
      Идеята на темата не беше да се броим кой слуша едно или друго , а по скоро защо ТУК се случват такива неща . В Сърбия си слушат сръбско (наште копират) , в гърция - гръцко (наште и от там влачат) , но никои не казва че сърбите и гърците се чудят къде да се съблекат и изч..ат по дискотеките , а тук се случва !?!?
      Въпрос на морал и ценностна система. За голямо съжаление при нас и това е в упадък. Ние сме гладен народ. Вече и образованието, и възпитанието не са това, което бяха. Някой беше казал "Дайте на народа хляб и зрелища" за да не мисли за по-сериозни неща. Е за това и се поощрява този вид "култура".
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Бе изобщо тук работата е СМЪРТ НА ЧАЛГАТА!!!

Това, че тази гнусотия се слуша масово от народа не означава, че е нещо добро, или даже нормално.
        Вярно доста хора я слушат, ама това говори за нивото на интелекта им...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Статията е от преди 3-и години, написана от българин и е публикувана в комедиен сайт. Никой ли не прочете целия материал?

П.П.Не забравайте, че има "чалга" и в представянето на информация...

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
            ...написана от българин...
            Точно това си мислех. Какъвто и фактор да представлява кючекът в нашето общество - няма начин да провокира подобен интерес извън него, еле пък придружен с познаване на засегнатите подробности. Дори да приемем, че британец проявява нужният интерес към него - то той би имал всички основания да се занимава със автентичен такъв, а не със нашенския ерзац. Освен всичко друго, вероятността да се е запознал със историята ни по руски учебници (за да говори за "турско робство") е крайно-крайно минимална.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
              Не забравайте, че има "чалга" и в представянето на информация...
              Сигурен съм, че всички от нас щяха да бъдат щастливи, ако беше само в представянето на информация... жалката истина е, че "чалга" има почти навсякъде в държавата ни. НО това е друга тема.
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              08седем9010З60
              MAKE RALLY NOT WAR
              Confidence in Motion

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X