Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За или против чужди празници?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За или против чужди празници?

Не знам как се пуска анкета и за това да си питам така. Лично аз съм против масовото празнуване на чужди за нас празници, като "Хелоуин" и "Свети Валентин". Имаме си чудесни празници, някои от които вече не знам къде се празнуват. Примерно знаете ли що е то "Поклади" и кога и защо се празнува? Още малко и ще почнеме да празнуваме и "4 Юли" . Не че и ние не си направихме такъв празник де. Общо взето за мен чуждите празници са основно бизнес. Ама само за това ли някой ги насажда така упорито?
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

От: За или против чужди празници?

Според мен, много на сериозно се приемат тези неща. Нека който каквото иска да си празнува. Св Валентин е хубав празник за младите влюбени. Да си правят подаръци, да се ухажват. Аз лично, не го празнувам. След малко отивам на вилата да зарязвам.
    Знам какво е малки и големи поклади. Празнува се на сирни заговезни.
    Честит ви Св. Трифон Зарезан и не се палете толкова!
    Да е хубава и плодородна годината и да има и ракия и вино!
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

То днес празник няма бре.
      Трифоновден мина.

Коментар

Мина 01.02, ама има и стар и нов стил. А за "Трифон зарезан" се споменава за сега с половин уста, за разлика от "Свети Валентин". Нямам против празниците, ама не такава масовка (за чуждите) де.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
          То днес празник няма бре.
          Трифоновден мина.
          Минал минал колко да е минал, само един път.Винаги съм го празнувал на 14-сти и днеска мисля да му отдам заслуженото.Колкото за чуждите празници и аз не ги уважавам, но затова е демокрацията. Хайде наздраве.
          ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
          ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
          0896 846 246

Коментар

Празници като св.Валентин са измислени от търговците за да си продават боклуците. Лично аз преподичтам да си къркам с другари отколкото да обикалям по магазините.

PS
            според сина ми днес било св. Трифон Валентин или Валентин Зарезан, не помня как точно го изтресе вчера
            My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Нямам нищо против тях. Имам против това, че нашенските не се отбелязват подобаващо. Редно е община и държава да влагат една идея повече средства в това. Медиите също трябва да ни подкрепят. За мен не е редно:

1. Цял ден да гледаме любовни филми и всяко предаване да говори за Св. Валентин
              2. Ако случайно се спомене Трифон Зарезан, то да бъде в духа на "конфронтацията" със Св. Валентин - питат хората "кажете, кажете ся вий какво празнувате?". Ами можем да празнуваме и двете ако искаме, ако искаме можем да си празнуваме каквото искаме, нали? Защо въобще се задава този въпрос?

Коментар

Начина е следния-Започваш с Трифон Зарезан и ако си в ред започваш да празнуваш св.Валентин .Две в едно и накрая малко от 4 юли
                Нека да има празници и поводи да празнуваме а не обратното.Наздраве!!!!
                Grand Vitra ddis 2008
                SEAT Althea XL tsi 2010
                Mitsubishi Canter

Коментар

И двата празника не струват според мен, отделно, че и двата са ни привнесени. Трета точка е, че май имат общ корен. Ама единият е привнесен по-рано - това не е повод за по-дълбоко уважение. Светията Валентин е по-комерсиализиран просто защото идва от общества с по-развита търговия.

Та, празнувайте наред. Аз пък ще празнувам двете дати за Цветница.

Коментар

Трифон-Зарезан го празнувам и на 01 и на 14.02. Свети Валентин - всеки ден, но не харесвам хора,които забравиха българските празници. А дали всеки ден ще е празник,може да си го направим само ние. Наздраве и честит празник на всички,без значение,кой какво празнува.

Коментар

Серизно ли Трифон Зарезан не наш празник?Аз май затова не пия
                      Grand Vitra ddis 2008
                      SEAT Althea XL tsi 2010
                      Mitsubishi Canter

Коментар

Не празнувам нито единия, нито другия и изобщо не ми пука за никой от тях. Аз решавам кога да празнувам с кого и как. По принцип не празнувам никой наложен ми празник без значение какъв е.

Коментар

Честит Ви празник, влюбени и зарезАни! Празнуваме каквото ни изнася, когато ни изнася Важното е да има повод за празник, че без повод си е....
                          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

вчера по руската тв чух един тост...
                            Я да видим дали ще си го спомня:

ние пием,за да се напием,
                            когато се напием,ние заспиваме,
                            когато заспим,ние не правим грехове,
                            когато не правим грехове-ние отиваме в Рая...

Затова,НАЗДРАВЕ,за да отидем в Рая!

Честито на всички празнуващи,с уклон към по-българският празник естествено.

Коментар

Това противопоставяне на "наши" и "чужди" празници, разни псевдопатриоти го експлоатират като поле за демонстрация и експонация на собствената си възвисеност! В конкретният случай със Валентин и Трифон, обаче, единственото което показват е собствената си неграмотност и податливост на овчи рефлекси...
                              И двата празника са християнски и като такива, изобщо не са ни чужди (поне за тези от нас, които се имат християни). Ако конкретизираме до Българската Православна Църква (по подразбиране, та определя "нашите" празници) - то днес тя не отбелязва нито единият от двата! Днес е Успение на свети равноапостол Кирил Български (на днешната дата през 869год е починал). Става въпрос за Константин-Кирил Философ, онзи същият, на Методий брат му...
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X