Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откъде тръгнахме, докъде стигнахме

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Откъде тръгнахме, докъде стигнахме

Днес баща ми сподели нещо, което е чул от неговия дядо като дете. Годината ориентировъчно била 1957. Става въпрос за следното:

- Махай го този, взимал е заеми!

А днес... рядко се намира човек без заем. И не е обидно, даже напротив - насърчава се от много посоки.

От: Откъде тръгнахме, докъде стигнахме

И?
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Tогава е имало само ДСК и БНБ, а сега докарахме куцо,кьораво и сакато да се разпорежда с всичко в тази държава,а и дупедавците станаха пет пъти повече от тогава. Затова и борчлийте сега са повече.

Коментар

По това време комунягите взеха на хората земята и поминъка назаем.Баба ми ми е разказвала,че е вземала на заем да плати държавния наряд,щото била кулачка(1956-57 год.)Тези предразсъдъци ги има само в нашата държава и народопсихология.Както е лошо да си спекулант(лоша дума),а във Франция е положителен атестат.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

"Откъде тръгнахме, докъде стигнахме"

Въпрос, твърдение или какво?
          Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Ми остава да пусТнем анкета "Вий теглили ли сте заем?"
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

В щатите без кредитно досие си загубен.Начин на мислене.На вълкът му е дебел вратът защото сам си върши работата.Това са двете крайности.Въпрос на разбиране.По евтино е да не плащаш заплата на някой банкер, ако имаш достатъчно резерви.Но пък неплащането на заплата на някой банкер значи ,че ти не мислиш за просперитета но обществото.Ако парите носят достатъчно приход ,че да остава за заплатата на банкера не е проблем да му се плащат.Но ако приходът е на границата на лихвата която дава банкера ,то тогава едно гърло допълнително обръща каруцата.Всичко е въпрос на калкулатор и на резултатът на дисплея.

Коментар

Отдавна вече парите не са реални, ами са цифри на някой сървър. Нали знаете какво ще стане ако всички отидат да си теглят парите от банките.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Въпрос и на манталитет. Например германците като кажат "geschaft", англичаните си го превеждат като "business" /бизнес/, а ние като гешефт /далавера, кражба, измама и т.н./. Май само ние имаме подигравателното "честен частник".

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                    ...Годината ориентировъчно била 1957...
                    Е, факт е че тогава българинът е живял много, много по-добре

Бабата на една приятелка пък не и даваше да си играе с едно момченце от улицата понеже "...то си нема баща..." Щом си нямал баща - значи е син едновременно на хаймана и на уличница. Зер щом са разведени - значи саботират тъканта на обществото и красотата на семейния живот.

После се прибираше в къщи, залостваше вратата и почваше да гори склерозиралият си парализиран старец с ютията, крещейки му дали помнел всички цепеници които била изяла когато не бил склерозирал и парализиран.

Хубави, железно принципни времена
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

По това време са ми писали в досието, че съм брулил джанката на комшиите.
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

А дядо ми са го прибрали за 8 месеца в пандиза щото объркал и изписал в някакъв документ вместо камион жито - камион царевица. С разлика в цените по онова време около левче за целия камион някъде си. Хубави времена са били. От друга страна - по темата - лично аз ненавиждам кредита. Докарва ми едно гадно усещане в червата. Знам че е икономически обоснован понякога, и пак ми е гадно.
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X