Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ);)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Колеги,
    в Германия е най-изгодно да се движиш с градски транспорт и влакове. Това не пречи да има задръствания и там. Все пак и доста коли се карат. В Австрия положението е същото. За Англия не мога да коментирам, защото нямам никакви лични наблюдения.
    В България, обаче, нещата седят коренно противоположно. Тук градският транспорт е трагичен и това на местата където изобщо има такъв. А междуградският е още по-зле: Автобуси катастрофират заради кофти гуми или изгнили греди. Закъсват на средата на пътя и пътниците чакат да се ремонтира автобуса, вместо превозвачът да изпрати друг автобус. Железницата е държавна и е пред фалит. Пък и стачките напоследък станаха ежедневие.
    Човек, ако иска да е в състояние да се придвижва, трябва да разчита на личен автомобил. И тук вече идва дилемата: Какъв личен автомобил да си купя?
    Наистина, все повече хора се ориентират към нещо по-високо от лек автомобил, ако има и някакво 4х4 е бонус. Големите гуми може да са по-скъпи, но за сметка на това по-трудно се кривят джантите от дупки, които така или иначе имаме в изобилие. Но изобщо не са много хората, които искат добре подготвена офф-роуд машина с разход 20-30/100 градско, за да си ходят всеки ден на работа с нея. Затова паркетниците са един добър избор за градско.
    Аз си имам 2 МПС-та:
    Опел Тигра - пъргава, маневрена, с нисък разход на гориво. Идеална ми е за в града или на дълъг път за 2-ма души.
    Миналата пролет се роди 3-тият член на нашето семейство и Тиграта отесня. Дилемата беше: комби, паркетник или джип. Така се сдобих с
    Опел Фронтера - достатъчно проходима, за да ме кара на вилата (след като се понаучих да я карам, разбира се) - за там паркетник не ме устройва, достатъчно голяма, за да събере всичкия багаж. Става и за някоя друга офф-роуд разходка, но това за мен е по-скоро бонус, а не търсено качество. Определено ми е компромис да я карам в София, макар че точно сега ми е добре с нея - по-висок съм от коловозите и по-лесно си намирам място за паркиране.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Днес за пореден път си доказах,че СУВ за нищо не става, камо ли паркетник. Отидох при един приятел и пред тях Х5ца вади А5 от преспа, навсякъде сняг, не като на клипчето, Х5цата освен че боксуваше нищичко не направи, викам момчета нужда от помощ, собственика вика да, закачих го аудито и без никакав, ама никакъв проблем го извадих, първоначално викам явно яко се е заровило щото Х5цата не можеше да го мръдне, е да ама Х5цата е кола с големи гуми и освен за асфалт пред кафето другаде няма офроуд качества с системата си "on demand" ли както се води там интАлигентна

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
        Днес за пореден път си доказах,че СУВ за нищо не става, камо ли паркетник. Отидох при един приятел и пред тях Х5ца вади А5 от преспа, навсякъде сняг, не като на клипчето, Х5цата освен че боксуваше нищичко не направи, викам момчета нужда от помощ, собственика вика да, закачих го аудито и без никакав, ама никакъв проблем го извадих, първоначално викам явно яко се е заровило щото Х5цата не можеше да го мръдне, е да ама Х5цата е кола с големи гуми и освен за асфалт пред кафето другаде няма офроуд качества с системата си "on demand" ли както се води там интАлигентна
        Ми аз пък днес с паркетника (Санта Фе) извадих един бус с 1 тон товар, един Фолксваген Шаран и едно Пежо Бипър! Буса и с вериги не можа да излезе преди това! Е и? Какво доказва това?
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Доста крайно твърдение. Всеки ден карам Шевролет Каптива и до момента никъде не съм имала проблем, не съм закъсвала, а и спокойно се паркирам на места, където лека кола няма шанс да се намести.
          0887 61 66 21 - Катя

Коментар

Подозирах, ама вече се убедих че немците коли и войни не могът да правят, освем лъскави притурки като декорации пред некое кафене, убаво че все още поне на русо им връзва.
            Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Atallaya Преглед на мнение
              Доста крайно твърдение. Всеки ден карам Шевролет Каптива и до момента никъде не съм имала проблем, не съм закъсвала, а и спокойно се паркирам на места, където лека кола няма шанс да се намести.
              Добре де разбрахме се,че паркетниците са с предимство единствено при реализиране на успоредно паркиране и ....айде едвам-едвам при лед,понеже имат интелегентни системи...освен ако изненадващо не ти намлатят спирачка де...и то когато имаш нужда от всичката газ за да преодолееш нещо!Абе всекиму според вкуса,но мен лично не ме влече...или ще е истински джип или лека кола с хубави зимни гуми!И използваш всеко едно,когато ти потрябва за съответната цел!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Ами тя Копривата няма и 4х4 даже има предно и като пламнат предните гуми може да мръдне някое от задните колеленца Може да се обзаложим, че където ще мине всяка не много ниска кола с хубави гуми на същото ще мине и Копривата с същия зор. Да не споменавам отдолу колко е джип реално м/у коприва и която и да е кола като окачване разлика няма, само дето има един кардан към задния мост, който не ми е ясно защо са го сложили да тежи там, сигурно за това градско лапа повече от 120ка Честно казано Копривката даже и за паркетник не я броя. Ако искаш може да те заведа на поляна да разбереш за какво ти говоря, защото и с С4ката с хубави гуми нямам никакви проблеми, даже до вилата си стигнах оня ден, ама при дедо Владо в реката.....
                Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                Ми аз пък днес с паркетника (Санта Фе) извадих един бус с 1 тон товар, един Фолксваген Шаран и едно Пежо Бипър! Буса и с вериги не можа да излезе преди това! Е и? Какво доказва това?
                Еми нищо не доказва, щеше да докаже ако от там не е минал джип и ти си минал след него, в моя случай на едно и също място при един и същ проблем Х5цата не се справи по никакъв начин, 120ката не се и замисли, това доказва че 120ката става за много неща, а Х5цата става да гониш руси мадами с обем в косата и главата пред кафенето

Коментар

Койота 120 жип???
                  Младежи стегнете се бе
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

От време на време хвърлям едно око на темата и не спирам да се изненадвам Как да му се не види си се движа всеки ден из квартала и излизам отстрани за да се размина с някоя кола или да заобиколя друга легнала по корем, като не съм с КАМАЗ или по-по-най Наджипено чудовище
                    Карал съм повечето "Джипки" - и Извън пътя са СТРАХОТНИ, Никога (обещавам) няма и да си помисля да вкарам Кашкавала на местата къде летях с 80-ятката, вЕрвайте ми...
                    Но темата беше за представянето на "Паркетниците" в Съвременните (бих казал Изключителни!) Зимни Условия. Та пак да кажа - Доволен съм.
                    А Моят Чичо ще ви скъса с УРАЛ-а (Детски фолклор, май точно в тон с изказванията на някой участници)
                    Желая ви да сте Здрави и много Щастливи.

П.С.
                    На някой шофьори и Танк да им дадеш - ще го угробят на чист асфалтов паркинг, ама то таланта си е талант и не трябва да се отразява на оценката на танка

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                      А Моят Чичо ще ви скъса с УРАЛ-а
                      А па на мен тате каза че ше ми купи колело
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Койота 120 жип???
                        Младежи стегнете се бе
                        Днес един приятел с "Диско 2" злорадстваше как вадил комшията си с ТЛК 120 - въртели й се две леви, две десни колела и се забивала все по-яко в преспите, докато великото му "Диско" не се притекло на помощ Аз си мислех, че са доста сериозни коли ?
                        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          А па на мен тате каза че ше ми купи колело
                          ... ама друг път
                          Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Абе,вие изкарахте,че за да се придвижвате из София трябват едва ли не луноходи.Егати най-добрия град за живеене, (при смешния сняг,който имате там),та ви трябват толко сериозни джипове.А за тия дето казват,че с леките си коли минават там ,където ще мине паркетник, предлагам да се срещнем на тестове:паркетници-срещу леки коли,пък ако щете си ги повдигайте(нали паркетника е повдигната лека кола)
                            Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                            Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                            Враца

Коментар

... и един марамот завива шоколада в станиол ...

Гроздето все е кисело...

Коментар

Колега, заповядай да видиш колко е смешен снега тук. Викаш:"егати най-добрия град за живеене!". Сигурно си прав, ама защо тогава всичко живо се дърпа у софето да дойде, като не е Убаво? Повечето проблеми на града са от такива герои, които са дошли отпреди има нЕма и десет години ама си хФърлят боклука през балкона и псуват колко мръсен град е, ама това е тема на съвсем друг разговор....

П.С. нищо лично
                                Последно редактирано от josecuervo; 13-02-12, 22:12.
                                M57D30T1
                                W450

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X