Незнаех на къде да я шляпна тая тема та затова тук. Преполагам доста от вас са участвали по разни аукциони, а пък аз лично го предпочитам от 4-5 години насам отколкото разни пазарлъци на място а именно точно тоя начин на пазар. За тези които не са били ще поясня колкото мога накратко, нещо което се продава обикновенно тръгва от смешно малка цена и постепенно се наддава докато стигне неква реална стойност, в смисъл не колко иска продавача а колко дава евентуалният купувач, един път стигне ли каквато и да е било на търг отказване няма нито за продавача нито за купувача, обикновенно се прави през определен период когато се събере достатъчно стока и потенциални купувачи за да бъде невъзможно за каквито и да било злоупотреби. Та интересно ми е какво мислите за подобно нещо, нищо че нашта народопсихология е доста далеч от подобен род пазаруване.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пазаруване малко по нестардартно от обичайното.
Свий
X
-
От: Пазаруване малко по нестардартно от обичайното.
Щех да паднем под масата, честно...Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
-----------------------------------------------
Питието определя съзнанието....
-----------------------------------------------
0887770735
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеТоя ако вземе да рапира така на някой наш пазар, циганите ще се съберат да маат кючеци.
Не си го представям такъв пазар в нашенско.Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.
Коментар
-
Обикновенно не пускат обикновенни хора,а само дильри с пропуски,плащат 7-10 % от цената на нещото и ако си кьсметлия можеш да напипаш добра кола на добри пари.
Категириириите са обикновенно 3
1 Без забележки / взета от банката да речем /
2 Пали и вьрви / може да има нещо смачкано по нея /
3 Ас ис или по нашенски каквото виждаш това взимаш.Може да пали,а може да е блокирал мотора,може само батерия да няма.
Повечето коли идват салвидж,платени са от застрахователя по една или друга причина.Ползвана за пренасяне на наркотици да речем,пипнали са я и куките я продават.Това е пали и вьрви,категория едно БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИ са си коли на 2-3 години примерно и верно нямат забележки.
На някои тьргове имаш цена която трябва да надскочиш,ако не се стигне до това може да се наложи тьргаджията да се свьрже с продавача и да откаже да ти я даде или да клекне на цената ти.Това второто става на втори или трети крьг,но може да ти я дадат и от раз ако да си дал почти нищо за нея.
Общо взето си иска преценка и подготовка ако попаднеш на кютюк.Последния Бенц който гледах се оказа комп,а не мотор и за 200 кинта от моргата се оправи проблема,но спокойно можеше да е блокирал мотор или треснали скорости.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
В щатите явно е така, в Европа имаш свободен достъп няколко дена преди това до всяка една машина, гарантирано и е документално щом минава през търг. Също така има % вноска първите няколко търга докато подобриш акаунта си, после може и без вноска която е % от стойноста до която можеш да пазаруваш, голяма част са си и чисто нови машини на закъсали дилари и банките ги пускат без значение колко ще приберат за разликата да си мислят диларите. Общо взето често цената е от 20 до 30% по ниска от тази в шоурумовете а понякога и още по ниска, но това е за комерсиални машини(строителни, селскостопански, транспортни и т.н.), тези за колите са обикновенно 10% от стойноста до която искаш да играеш без ограничения за достъп и си е циганийка ама "европейска" и си е голем цирк за наблюдение.Последно редактирано от Tpunep; 30-01-12, 21:19.Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.
Коментар
-
Бе аз ли нищо не разбирам, ма на филмчето гледам - седят като комсомолци, заведени под строй на концерт на Йосиф Кобзон, а ня`къв уж нещо...Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Зависи от тьрга и тук.На някои може да гледаш по колата,на други зяпаш през оградата и нито една не пали и не вьрви,трети са по интернет само - 6 снимки и смяташ,пали и вьрви,но общо сьстояние няма как да знаеш
За машини клас 1 няма какво да мисля,60% от цената и карано година и половина,трябва да е ебати гения за да скапе нещо,НО и такива коли / за коли говоря,багери и фадроми примерно не ги разбирам /се продават по-трудно тук,но са хит за износ.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар