Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то "Полиция" и има ли тя почва у нас?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Що е то "Полиция" и има ли тя почва у нас?!

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Демек - на нас си ни харесва тука ситуацията (така излиза) и ревем, защото ни е скучно и няма какво друго да правим към момента..?!! Иначе за къщичката с дворчето - направо ми бъркаш в задника с плажен чадър (отворен), ама и тя е въпрос на пари Тони, а към момента нямам никаква сигурност и възможност за планиране за два-три месеца напред, а какво остава за 20-30 години..?!! Всичко е пари, приятелю.... А "Ларедото" въобще не го мисля (претръпнал съм вече)! Знам къде и сред кого живея и вземам мерки според възможностите си към момента и не разчитам на полицията, защото знам колко са и възможностите...
    Харесва не харесва това е малеположението.И за да не страдаме психически ежедневно„което знаеш до какво води“Ние наужким се съгласяваме с законите на обкръжаващата ни среда и продължаваме да си караме как си знаеме.А за къщичка с дворче ти желая час по скоро да се получи това ти желание

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Като си говорим за базова цена и екстри, нека напомня, че базовата услуга на "стражата" към обществото няма нищо общо с интересите и проблемите на редовия член на обществото, както и да е организирано това общество. Полицията в основния си вид има задачата да осигурява безопасност и спокойствие на управника, а останалите в обществената йерархия получават такава услуга само при наличие на достатъчно ресурс, само по ред на значимост за управника и само когато управникът има полза от това.

Ако управникът е "собственик" на държавата, негова основна грижа са данъчните сборове и силовите структури (заптиета, стражари, милиционери) ще реагират на такива посегателства към гражданите, които са способни да намалят тяхната производителност и лоялност към хазната. Към други конфликти в обществото те нямат отношение. Но ако управникът е демократично избран, единствената му грижа е да не падне от власт и това, че престъпността реално руши икономиката, него не го касае пряко. Косвената връзка е различно силна в различните демокрации, но тя винаги си остава преди всичко косвена.
    Ясен формулира законаето къде се крие разковничето

ЛОЯЛНОСТ КЪМ ХАЗНАТА

Кога е било и кога ше го бъде Андрешко лоялен към хазната.Не става щото и тя не е лоялна към негои кво става сега омагьосан кръг.

Ако Андрешко стане лоялен и плати нещо на държавата„аз съм го правил един път та още ме е яд“.Държавата ше му опапа париците и с нищо няма да подобри битието Му

Ако държавата стане лоялна и му отпусне фъндък.Андрешко ше си каже„Егати балъците“ше опапа паричките и пак няма да е лоялен.

Лоялен на нашенски се превежда ;;;най загубен баламурник балък тъп като г?з;;;А кажете сега как се излиза от омагьосан кръг?
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
      Марто, трета страница чета и не мога да вдяна. В крайна сметка констатациите са ясни. Всичко си тече по отколешни природни закони. И никой не е на абсолютния и недостижим връх на хранителната верига. Лъвовете ги тормозят мухи и всякакви кърлежи и буби, слоновете ги било страх от мишки разправят .... ти посочи друг. И нас като човеци дали тук повече или другаде по-малко си ни тормозят разни "кърлежи". Такъв е живота. Борба. На който не му харесва - изхода е ..... не на терминал 2.
      На теб са ти ясни, но далеч не на всички! Гоблин ако иска, може да извади пасажи от една тема която бастиса заслужено вчера, да видиш колко им е ясно на хората и какви глупости си фантазират за живота....

Коментар

Няма да коментирам някои коментари които съм получил - само ще кажа, че мисленето ми съвсем не е полицейско (работя в съвсем друга сфера), а се стремя да обхвана проблема от всички страни! Защото пищим като ощипани булки, когато станем жертва на някакво престъпление и искаме от полицията веднага и на момента да хване престъпника! Искаме по-строги закони и възмездие на секундата, а през останалото време ни е през оная работа и ревем колко полицейска ни била държавата! Първо - държавата не е полицейска (Гоблин може да разкаже какво е полицейска държава), а милиционерска! Има разлика и тя е огромна! Второ - искаме закони само когато се опарим, а през останалото време ги псуваме и ревем, че ни ограничават свободите! Знам, че всички тука сте примерни граждани - елита на нацията и написаното не се отнася за вас! Е, аз си признавам - не съм чак толкова съвършен, както и болшинството от хората които срещам по улиците всеки ден! Някой по-нагоре бе написал, че всичко е въпрос на манталитет! Точно така е - манталитета ни е селски (в България до преди 100 години в градовете е живеело едва 15-20 процента от населението)! Проблема не е в географското разположение на месторождението, а в начина на мислене! Искаме да сме като европейците когато става въпрос да се ползват някакви блага, а в същото време не понасяме "държавата"! Истината е точно такава - ние гледаме на държавата като на мащеха (вкл. и аз).. Не става само с искане обаче - трябва да се променим, а за това се иска много време, защото културата не расте по дърветата, нито пък гражданското общество! За такива неща си трябват поколения и яка сопа! Западна Европа е станала такава каквато е, заради феодалния строй - стотици години са яли шамарите докато влязат в пътя, а ние този строй леко сме го пропуснали! Винаги сме имали собствена земя, собствен дом и собствен хляб (дори по време на турското робство) и много мразим да ни дават наклон на оная работа - от там идва проблема! За капак комунизма ни отучи да работим (учи мама да не работиш - това помните ли го), изтръгна чувството за собственост и ни превърна в безволеви трудови маси, които се правят че работят, защото се правят, че им плащат! Мислим се за най-умните, най-потентните, за най-красивите но истината е, че далеч не сме такива за каквито се мислим! Изтъкани сме от комплекси и завист - това е и причината да имаме поговорка като "Важното е Вуте да е зле, не аз да съм добре"! Представите ни са съвсем объркани и така като гледам - няма да можем да ги проумеем западняците за още не 23 ами и 50 години сигурно! Истината е съвсем проста и грозна - полицията ни е такава, какъвто ни е народа!
        Съгласен съм на 100 %, всички мрънкаме че нещо трябва да се промени НО ако може мен това да не ме засяга и да си продължавам да крада или каквото и там да правя НО пък да се възползвам от това новопроменено САМО ако ми е изгодно.
        Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
        0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Вероятно след няколко години ако излезе някаква, да речем, приблизително истинската статистика за последните месеци на 2011г бихме могли да прочетем, че криминогенната обстановка в страната, особено в сектор "Кражби" няма аналог откакто се води тази статистика у нас.
          След няколко години! Не сега!
          Ако ме разбирате какво искам да кажа...
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Тя винаги статистиката излиза след няколко години... Проблема е, че се повтаря и освен за оправдания с "предишните" не служи за нищо друго...

Коментар

Тя винаги статистиката излиза след няколко години... Проблема е, че се повтаря и освен за оправдания с "предишните" не служи за нищо друго...
              Точно, ама ... "Тука е така"...
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                А мислиш ли, че сегашните милиционери с по 50 думи в речника като им вдигнат заплатите ще спрат да са корумпирани- мен лично много ме съмнява.
                Според мен трябва да има по-сериозен подбор в избора на кадри- все пак те са лицето ни пред гостите на страната. Даже румънските полицаи са по-културни от нашите и знаят поне английски, а 80% от нашите дори български говорят зле.
                И това е така. То самото увеличаване на заплатите би трябвало да бъде последвано от по сериозен подбор на кадри. Въпреки всичко заплатата си остава една от най-важните причини за дереджето, на което са нашите полицаи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X