Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то "Полиция" и има ли тя почва у нас?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Що е то "Полиция" и има ли тя почва у нас?!

Полицията може да бъде каквато трябва навсякъде по света, но е редно заплатите им да бъдат увеличени за да не са толкова корумпирани

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      ...Та каво съм ги омешал нещата викаш?
      Омешал си наличието на частна охрана и по-високата сигурност в даден квартал като причинно следствено свързани. В тези държави частната охрана е като басейн в хотел на първа линия на плажа - весела опцийка, позволява гъзарско дублиране на източниците на дупемокрене със сладка и солена вода по желание, но в никакъв случай решаваща за общата крими-картина. Черешката на тортата - да, но без тортата е за никъде. А ако тортата е л@йно - става черешка на л@йно.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от красимира Преглед на мнение
        Полицията може да бъде каквато трябва навсякъде по света, но е редно заплатите им да бъдат увеличени за да не са толкова корумпирани

Абсолютно подкрепям повишаването на заплатите и условията на труд на полицаите. Съответно и сериозен вътрешния контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от красимира Преглед на мнение
          А мислиш ли, че сегашните милиционери с по 50 думи в речника като им вдигнат заплатите ще спрат да са корумпирани- мен лично много ме съмнява.
          Според мен трябва да има по-сериозен подбор в избора на кадри- все пак те са лицето ни пред гостите на страната. Даже румънските полицаи са по-културни от нашите и знаят поне английски, а 80% от нашите дори български говорят зле.
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            Темата не е за това колко хора карат пили! Става дума за това, че има хора които очакват, че като има разбият колата - цялото МВР трябва да скочи на крак на чело с БиБи и Цецко и да хване апаша!
            Да не е за това, но като няма кой да проверява народа масово пие и кара. Кой да проверява освен полицията? Просто мисълта ми е, че са заплатаджии и не си гледат работата.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
              Според мен трябва да има по-сериозен подбор в избора на кадри- все пак те са лицето ни пред гостите на страната. Даже румънските полицаи са по-културни от нашите и знаят поне английски, а 80% от нашите дори български говорят зле.

..........и пак ще опрем в парите - умния не бачка за тоя дето духа,а човек с добра заплата се подкупва малко по-трудно от тоя с празните джобове.После опираме до закон и правата ни - и техните и нашите.Тук имам право да мьлча,той има право да си извади пистолета и така да подходи кьм мен,аз имам право да адвокат,а той спокойно може да ме окошари.Не се заяждат обаче за няма нищо и не чаканищо да му дам.

Питали са ме и мен тук какво работя,отговора беше Карам лодки през границата,обикновенно кьсно вечер...............и го оставих замислен.Невинен до доказване на противното,а не както някой горе каза,че по презумция си виновен.

И тук и там има тьпунгери,снощи се разправяхме с двама такива,но бяха гранични.Направили си процедурата да им е лесно на тях,а на мен ми трябва телефонен номер,че да ми звьннат.Ми ако нямам телефонЕ как няма да имаш?Е па по закон трябва ли да имам.............и се почна пак криво Дунавско.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Да не е за това, но като няма кой да проверява народа масово пие и кара. Кой да проверява освен полицията? Просто мисълта ми е, че са заплатаджии и не си гледат работата.
                Да се включа и аз. Като бивш служител първи въпрос - на колко години си ?Отговори, на линия съм!!!

Коментар

КАТ,Полиция,Гранични,пьдари разни и охрана............нека правим разлика.И мен са ме спирали и козирува пича,сержант едикой си,Моля документите за проверка.
                  Е там с кеф си ги давам,почни ме обаче с Чшшшш,кьде бьрзаме толко а,се некьде летим май..........и глей как си прося боя.

Офф от темата - преди месец катеря едно баирче с на брата Хондето,забранен ляв завой от 8 до 10 сутринта,а е само 8:30.Айде сега пьк баш на мен ли,правя си левия завой,а зад завоя един с льскаво Харли и черни ботушки се подпрял на мотораСпирам аз и се хиля ма се кьсам та чак той се засмя.
                  - Знаете ли защо ви спирам господине?
                  - Ми знам,и часа знам колко е,само не знам колко е глобата.
                  - Е радвам се,че така приемате нещата,глобата ще е около 350 долара.
                  и така,подписах си се,лека служба,лек ден и кой от кьде е.НИКОГА обаче не сьм спиран без причина и никой не се е заял като ме е спрял.Спирал сьм с Гранд Черок с двата крака на спирачката и Викторията зад мен.
                  - Защо така спираш?
                  - Заслепиха ме светлините и ме беше страх да не шибна някой.
                  И айде пак бегай,че и в затвора не ме вкара,а си бях точно за там,само глобичка отнесох.

Не искам да наливам масло в огьня,вие си знаете много по-добре и от мен,но се почва още от лтището.Забавил се багажа,пристигаш в София с рьце в джобовете и ония те гледа с бялото на окото си МЧИ АЗ КО ШИ ПРОВИРЯВАМ???Е па мммммм да,толко му е акьла,а защо е там тоя и защо света му е крив не ми е ясно.

Снощи - лодка през границата,аз и брата само,вьпрос от граничния - какьв е телефонния номер на собственика?
                  - Не го знам.
                  - Кьде ще стои лодката?
                  - Не знам?
                  -Собственика Американец ли е?
                  - Не го знам.
                  - е как така,на вас плаща ли ви се?
                  И ми идваще да го питам ше се женим ли или пьрво ще се целуваме.Това не го интересува,мьлчание.
                  - А как ще си вземете парите като не го знаете?
                  - Още един такьв и спирам да ви отговарям на вьпросите.
                  - Яйца имате ли........
                  имаме,и телешко имаме и банани и ги хвьрляме,какви пари правя и как си ги получавам не е негова работа.Няма да се заяде обаче ако го настьпя щото е залитнал,кажи на някой в България,че не е негова работа и ебати шоуто ще стане.

Там са ме прибирали с клетка ма 3 пьти ми обясниха,че ако искам мога да откажа да се кача в това.И не ме качиха докато не беше сигурвн,че сьм разбрал правилно,притеснил се нашия,че в клетка влизам
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                    Да се включа и аз. Като бивш служител първи въпрос - на колко години си ?Отговори, на линия съм!!!
                    На 40- дали е от значение?

Коментар

Няма кой да проверява защото няма апарати . А ако има апарат мунщуците са малко и се проверява само когато водача е много видимо пил.Като пример колко пият и карат за една нощна смяна до парк-хотел Москва проверки само за алкохол-17 книжки. Повечето бяха между 0.5 и 0.8 пром.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Омешал си наличието на частна охрана и по-високата сигурност в даден квартал като причинно следствено свързани. В тези държави частната охрана е като басейн в хотел на първа линия на плажа - весела опцийка, позволява гъзарско дублиране на източниците на дупемокрене със сладка и солена вода по желание, но в никакъв случай решаваща за общата крими-картина. Черешката на тортата - да, но без тортата е за никъде. А ако тортата е л@йно - става черешка на л@йно.
                        Това което казваш ми е ясно - аз просто съм разгледал един от аспектите на нещата! Да - твърдя, че нещата са свързани - цени на имотите, кой живее в тях и т.н... Частната охрана се явява следствие на общата крими картинка, НО САМО ЗА ТЕЗИ КОИТО МОГАТ ДА СИ Я ПОЗВОЛЯТ! Дали в случая става дума само за превенция - крадците знаейки, че определен имот или квартал се охраняват денонощно, предпочитат да не "работят" там, или пък пострадал наема частна агенция за да му върне любимия "Рембранд", който е откраднат - говорим за едно и също, а именно, че това струва много пари (сигурността, възмездието, правосъдието и т.н.). Идеята на темата е хората тук да проумеят тези неща и да спрат да правят безумни и неверни твърдения и сравнения - вкарвайки се в самозаблуда! Да - 5 години живях в такъв квартал където патрулката наистина минава на 5 минути и въпреки малките улички, снега се почистваше максимум на 2-рия ден - Лозенец. Държах етаж от къща на гърба на казахстанското посолство (бившото холандско). Чувствах се спокоен наистина, но срещу 400 евро на месец - без режийните разходи... Нещата се промениха и се наложи да сменя квартирата. Сега хвърлям боб дали ще си намеря колата с гумите на нея или някой психопат няма да и е драснал клечката - когато стана сутрин и погледна през прозореца въпреки, че районното е само на няколко пресечки от дома ми! Ако искам да спра да се притеснявам за това - отивам в най-близкия офис на предпочитаната от мен застрахователна компания и си застраховам колата - т.е. отново си плащам за спокойствието! Няма вариант в който това се случва безплатно - или само срещу плащането на данъци! Полицията има за цел да държи ситуацията в определени граници - затова е и замислена, и създадена, и затова е отредения и ресурс! Колкото по-богата е държавата - толкова по-голям е ресурса на полицията и сигурността (и всичко останало), която тя генерира! Затова и се подразних от сравненията със западните държави (манталитета ни тук - въобще го оставям на страна) защото се забравя, че всичко е причини и следствия! Ние искаме "следствията" като пропускаме "причините" като много често дори и не знаем какво искаме - като колегата който хем е недоволен, че полицията не му е обърнала внимание когато са му разбили колата, хем е недоволен и когато са дошли криминалистите (които са едни и ходят, и по убийства, грабежи, изнасилвания и т.н.) и са му нацапали колата, вземайки отпечатъци...

П.П. Това за което говоря се отнася и за всеки един аспект на живота! Не ти харесва нивото на обучение в държавните училища - записваш си детето в частно училище (ако можеш да си го позволиш)... Не ти харесва нивото в държавните и общински болници - плащаш си за преглед и лечение в частна болница (ако можеш да си го позволиш)... Не ти харесва пенсията която евентуално ще взимаш един ден - дублираш осигуряването си и в частен пенсионен фонд, или за по-сигурно си скъсваш задника от бачкане, за да не разчиташ един ден на пенсията си (ако можеш да си го позволиш)... Забележете, че всичко това е ВЪПРЕКИ ДАНЪЦИТЕ И ОСИГУРОВКИТЕ КОИТО ПЛАЩАТЕ! Данъците са задължение, а не бонус който, отпускаме на държавата в зависимост от това дали сме доволни от нея или не... Срещу данъците си ние получаваме "екзистент минимум", а не "максимум" и това е така в целия свят! Екстрите струват скъпо и се плащат допълнително - ВИНАГИ!
                        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 08-01-12, 11:39.

Коментар

Забравяш Марто колко скучно се живее в „белите“държави

То нас ем ни боли ем сърби.Много си ни е добре тука каквито хората такава и държавата.Каквото и държавата такава и полицията.

У нас превенцията срещу престъпноста се върши по друг начин затова нашенеца винаги е нащрек

Конкретно за твоя случай ;За да не му трепериш на Ларедото трябваше да наемеш къща с дворче.Прибираш си Черока под навесчето в двора и пускаш злите псета да го обикалята ти си поркаш пред компа
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                            Забравяш Марто колко скучно се живее в „белите“държави

То нас ем ни боли ем сърби.Много си ни е добре тука каквито хората такава и държавата.Каквото и държавата такава и полицията.

У нас превенцията срещу престъпноста се върши по друг начин затова нашенеца винаги е нащрек

Конкретно за твоя случай ;За да не му трепериш на Ларедото трябваше да наемеш къща с дворче.Прибираш си Черока под навесчето в двора и пускаш злите псета да го обикалята ти си поркаш пред компа
                            Демек - на нас си ни харесва тука ситуацията (така излиза) и ревем, защото ни е скучно и няма какво друго да правим към момента..?!! Иначе за къщичката с дворчето - направо ми бъркаш в задника с плажен чадър (отворен), ама и тя е въпрос на пари Тони, а към момента нямам никаква сигурност и възможност за планиране за два-три месеца напред, а какво остава за 20-30 години..?!! Всичко е пари, приятелю.... А "Ларедото" въобще не го мисля (претръпнал съм вече)! Знам къде и сред кого живея и вземам мерки според възможностите си към момента и не разчитам на полицията, защото знам колко са и възможностите...

Коментар

Като си говорим за базова цена и екстри, нека напомня, че базовата услуга на "стражата" към обществото няма нищо общо с интересите и проблемите на редовия член на обществото, както и да е организирано това общество. Полицията в основния си вид има задачата да осигурява безопасност и спокойствие на управника, а останалите в обществената йерархия получават такава услуга само при наличие на достатъчно ресурс, само по ред на значимост за управника и само когато управникът има полза от това.

Ако управникът е "собственик" на държавата, негова основна грижа са данъчните сборове и силовите структури (заптиета, стражари, милиционери) ще реагират на такива посегателства към гражданите, които са способни да намалят тяхната производителност и лоялност към хазната. Към други конфликти в обществото те нямат отношение. Но ако управникът е демократично избран, единствената му грижа е да не падне от власт и това, че престъпността реално руши икономиката, него не го касае пряко. Косвената връзка е различно силна в различните демокрации, но тя винаги си остава преди всичко косвена.

Коментар

Марто, трета страница чета и не мога да вдяна. В крайна сметка констатациите са ясни. Всичко си тече по отколешни природни закони. И никой не е на абсолютния и недостижим връх на хранителната верига. Лъвовете ги тормозят мухи и всякакви кърлежи и буби, слоновете ги било страх от мишки разправят .... ти посочи друг. И нас като човеци дали тук повече или другаде по-малко си ни тормозят разни "кърлежи". Такъв е живота. Борба. На който не му харесва - изхода е ..... не на терминал 2.
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X