Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то "Полиция" и има ли тя почва у нас?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Що е то "Полиция" и има ли тя почва у нас?!

Че има полиция...Има. Че има свесни полицаии...Има, Че има корупция Има Два дни преди Нова година, се прибираме, на светофара отсреща виждаме полиция,проверяваща Мерцедес джип МЛ, и понеже сме в дясната лента казвам на мъжът ми да свие надясно за да не ни спрат, а той..че за какво всичко ни е наред. Е да ама не,палка, проверка, и си намериха повод, гушнаха си по 20тачка за децата. Ами те не са виновни а ние щото ако бяхме тръгнали със старата бричка а не с Мерчо-Джип,надали нас щяха да спрат. Второ наблюдение, отиваме в полицейско управление при косаджията, от входа до неговата стая минаваме през нещо като градинка и заден двор, около пътеката пълно със ползвани презервативи. От едната страна пътя за Добрич, от другата за магистралата все това управление го охранява.нищо лично към полицията, по скоро към повечето полицаи ползващи я за хранилка.
    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      Ъъъъ, тук ги омеша нещата на бабин мишмаш. Накратко - тц.
      Друг случай - в Цюрих! Бедни въшки сме и се разхождаме пеш с жена ми и стигнахме до някакъв баровски квартал.. Зяпаме къщите и градините, и си мечтаем за такъв дом и хоп до нас спира една кола точно като патрулка ( с герба на града, номер, буркан - баш как си трябва) Излизат един мъж и една жена с униформи и извадени Глог-ове и ни направиха на гъз! Онези пелтечат нещо на немски, на френски, аз на кръчмарски английски - не можахме да се разберем! Извикаха по радиото ченгетата (истинските както се оказа), докато чакаме няколко минути аз - разкрачен на предния капак, жената заключена на задната седалка.. Дойдоха куките, провериха ни документите, пуснаха ни на компютъра, записаха си къде сме отседнали и като видяха, че всичко е ОК ни пуснаха! Питах ги тези разпенените (единия говореше английски) какви са? Оказа се, че са частна полиция която пази квартала. Последния месец били откраднали няколко влосипеда и скутера от там (верно, че ги заебават ей така пред къщите) и тези били пощурели. Та каво съм ги омешал нещата викаш?

Коментар

Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение
        ...гушнаха си по 20тачка за децата...
        Нищо лично, ама каквито полицаите към които "нищо лично" - същото и към вас!
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Примери всеки може да даде . Както отрицателни , така и положителни. Въпроса е кои са повече.В БГ отрицателните са в пъти повече от колкото в другите цитирани държави.
          „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
            Примери всеки може да даде . Както отрицателни , така и положителни. Въпроса е кои са повече.В БГ отрицателните са в пъти повече от колкото в другите цитирани държави.
            Истината е много проста - колкото по-богата е една държава - толкова по-подредена е и има ред и спокойствие. Ние къде се вписваме в тази картина, че се сревноваваме със западняците?! Реда и спокойствието или струват скъпо или трябва да я няма цивилизацията да изкривява хората, защото и на бушмените им е спокойно...

Коментар

И манталитета е мноого важен , манталитета.....
              „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Мартооо Марто оти се мориш да доказваш недоказуемото.Хвърляш камъни в блатото и нарушаваш блаженното спокойствие

Кой краднал от държавата крадналкой не еда е Е ама некой го вкарали у затвораДа. нарушил е живите правила на живота
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

След толкова сравнения с колегите ви извън България, аз ще посоча най-голямата разлика:

Навън полицая при рутинна проверка или нещо такова се държи подобаващо и културно.
                  В България е пренебрежително, грубо, и с презумпцията за виновен до доказване на противното.
                  Защо на мен при проверки ми се правите на интересни и се държите с мен все едно съм най-големия бандит?
                  А в следващия момент се мазните на мутрата в черния мерцедес минал на червено?
                  Защо винаги при проверка ме питате какво работя? Това част от формирането на исканя рушвет ли е?

Докато полицията показва мускули и зъби на обикновените хора, а тези към които трябва да подходи по този начин обгрижва, не може да очаква положителни оценки!
                  Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                  Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение

Защо винаги при проверка ме питате какво работя? Това част от формирането на исканя рушвет ли е?
                    Хаха... Да! Да!... Това са ме питали не веднъж...
                    Интересното е, че не само КАТ-аджии, ами всеки, който по някакъв повод има работа с тебе "по служба", вкарва този въпрос...

"На борсата съм..." - това ми идва като бъдещ отговор...
                    Публикувайте отговор

Коментар

Защо мешате милиционерщината с полицейщината..?!! Проблема у нас е, че все още мисленето на полицаите е милиционерско, а то е такова защото хората управляващи МВР са милиционери и физкултурници!

Коментар

Това скоро няма да се промени, докато има далавера властта прави това което трябва, к`ва им е далаверата да има качественна полиция или социална държава или уважение към данъкоплатеца и т.н.

Коментар

Аз пък се чудя, как преди осемдесетте трима милиционери се справяха с престъпността в моя град? И нито една къща не се заключваше дори през нощта.

Коментар

Няма да коментирам някои коментари които съм получил - само ще кажа, че мисленето ми съвсем не е полицейско (работя в съвсем друга сфера), а се стремя да обхвана проблема от всички страни! Защото пищим като ощипани булки, когато станем жертва на някакво престъпление и искаме от полицията веднага и на момента да хване престъпника! Искаме по-строги закони и възмездие на секундата, а през останалото време ни е през оная работа и ревем колко полицейска ни била държавата! Първо - държавата не е полицейска (Гоблин може да разкаже какво е полицейска държава), а милиционерска! Има разлика и тя е огромна! Второ - искаме закони само когато се опарим, а през останалото време ги псуваме и ревем, че ни ограничават свободите! Знам, че всички тука сте примерни граждани - елита на нацията и написаното не се отнася за вас! Е, аз си признавам - не съм чак толкова съвършен, както и болшинството от хората които срещам по улиците всеки ден! Някой по-нагоре бе написал, че всичко е въпрос на манталитет! Точно така е - манталитета ни е селски (в България до преди 100 години в градовете е живеело едва 15-20 процента от населението)! Проблема не е в географското разположение на месторождението, а в начина на мислене! Искаме да сме като европейците когато става въпрос да се ползват някакви блага, а в същото време не понасяме "държавата"! Истината е точно такава - ние гледаме на държавата като на мащеха (вкл. и аз).. Не става само с искане обаче - трябва да се променим, а за това се иска много време, защото културата не расте по дърветата, нито пък гражданското общество! За такива неща си трябват поколения и яка сопа! Западна Европа е станала такава каквато е, заради феодалния строй - стотици години са яли шамарите докато влязат в пътя, а ние този строй леко сме го пропуснали! Винаги сме имали собствена земя, собствен дом и собствен хляб (дори по време на турското робство) и много мразим да ни дават наклон на оная работа - от там идва проблема! За капак комунизма ни отучи да работим (учи мама да не работиш - това помните ли го), изтръгна чувството за собственост и ни превърна в безволеви трудови маси, които се правят че работят, защото се правят, че им плащат! Мислим се за най-умните, най-потентните, за най-красивите но истината е, че далеч не сме такива за каквито се мислим! Изтъкани сме от комплекси и завист - това е и причината да имаме поговорка като "Важното е Вуте да е зле, не аз да съм добре"! Представите ни са съвсем объркани и така като гледам - няма да можем да ги проумеем западняците за още не 23 ами и 50 години сигурно! Истината е съвсем проста и грозна - полицията ни е такава, какъвто ни е народа!
                            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 07-01-12, 13:41.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                              Истината е съвсем проста и грозна - полицията ни е такава, каквато ни е народа!
                              Мисля, че с това можеше да започнеш.

Повярвай, ВСЯКА изобщо работеща система за сигурност (била тя информационна сигурност, сигурност на доходи или физическа сигурност) работи така, както си описал най-горе - просто защото няма друг начин. От Системата се иска преди всичко да работи, други изисквания (справедливост по някакви норми например) и се вменяват само под формата на глезотия, само ако има ресурс за това и само за кратко време, защото ресурсът има навика да свършва.

Съществуват документирани опити да се направи общество напълно лишено от престъпления и даже от нарушения. Някои от опитите са били даже успешни в това отношение и пълен провал по отношение на по-нататъшното развитие на обществото. Ето защо, един мъдър управник, независимо от мотивацията си, не повтаря тези опити.

А, че може да си дресираме полицията да върши малко повече работа с малко по-малко ресурс съм напълно съгласен. И трябва. Но това няма да промени принципно начина и на работа.

Коментар

Благодаря ти Ясене! Вече започвах да си мисля, че съм объркал форума...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X