Днес ми пуснаха линк към това интервю, което много ми хареса. Много от вас сигурно са го гледали, но за тези които не са - приятно гледане...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За думите...
Свий
X
-
От: За думите...
Мдаа
"в Гренландия имат над 20 думи за понятието "бяло". Причината е, че те са заобиколени от "бяло" навсякъде.
„Ние пък имаме едно от най-богатите разнообразия за думата 'кражба'. "байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
-
Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнениеМдаа
"в Гренландия имат над 20 думи за понятието "бяло". Причината е, че те са заобиколени от "бяло" навсякъде.
„Ние пък имаме едно от най-богатите разнообразия за думата 'кражба'. "
Много жалка и тъжна логика!Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнениеМдаа
„Ние пък имаме едно от най-богатите разнообразия за думата 'кражба'. "Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Поредно българооплюване. Във всеки език има думички, които получават табу по една или друга причина, след което се евфемизират, евфемизмите получават табу и т.н. Кражбата е общочовешки проблем и думата за нея в повечето езици има много форми.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеПоредно българооплюване. Във всеки език има думички, които получават табу по една или друга причина, след което се евфемизират, евфемизмите получават табу и т.н. Кражбата е общочовешки проблем и думата за нея в повечето езици има много форми.Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Ами казва си се директно. Тук всички пострадали пишат "откраднаха ми..." (колелото, колата, кучето...). В темите за политика се говори за откраднати пари - независимо дали е приватизация, ремонт на пътища или социални плащания. Другото са правни термини за наистина различни от правна гледна точка неща. Кражбата и измамата все пак са различни престъпления, а между тях има и богат спектър.
Коментар
-
Първоначално публикуван от l.m Преглед на мнениеДа, формите са много, но тук става въпрос за умишлено изкривяване на истината.Крадеца си е крадец - защо не се каже директно.
Истината е реалната преценка и оценка за всяка постъпка или състояние.Да, ама от нея нема полза!!!..или добавена стойност...
Някога в Крумова БЪЛГАРИЯ са режели ръцете на крадеца, а днес крадци у нас няма.Що за лошо възпитание е да наречеш крадец, лъжец, измамник почти всеки новобогаташ. Те не са такива - те са работливи,честни,благородни,интелегентни и великодушни....
Когато мнозинството от средата, която те заобикаля не желае да нарича нещата с истинските им имена, тежко на честните.СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !
Коментар
-
...в Гренландия имат над 20 думи за понятието "бяло". Причината е, че те са заобиколени от "бяло" навсякъде...Точно оня ден гледах за пореден път епизод от веселото сериалче "Малкълм по средата" (Malcolm in the middle) - епизода в който Френсис (големия брат работещ като роб при дъртата Лавърния в Аляска) се озова с индиански тотем в ръцете (приятелите му се натряскали, свили го и му го подарили).
След много перипетии, душевни терзания и въпроси към тотема (основно за смисъла на живота), собственикът му - достолепен индианец - го издири и дойде да си го вземе от Франсис.
Оказа се че е издялкал тотема със синовете си, и го ползва като ограничител в гаража - докосне ли го бронята на пикапа му - време е да спре.
На излизане, след като прочете дълго конско на Франсис, добави: "...Да, индианец съм. Да, изповядвам рядка религия: баптист съм. Говоря един език: АНГЛИЙСКИ !!! И да, имам специална дума за "сняг": СНЯГ !!!"Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Според Фикш-ал-Лура в арабския език има сто думи за сношение. Редовият арабин знае две.
Та оставете филологията на филолозите.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнениеЩо за лошо възпитание е да наречеш крадец, лъжец, измамник почти всеки новобогаташ.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеАми да, лошо възпитание е да отречеш някого само защото има пари.
...всичко това, съпоставено на интелектуалният им капацитет и положените усилия....
Сега ме разбираш, надявам се.СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !
Коментар
-
Разбирам те.
Тъжно ми е, че хората априорно смятат богатството за престъпно. И даже не какво да е богатство, а всичко повече от тяхното.
Така и най-способният човек е демотивиран да работи - нали ще го смятат за престъпник все повече хора.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеРазбирам те.
Тъжно ми е, че хората априорно смятат богатството за престъпно. И даже не какво да е богатство, а всичко повече от тяхното.
Така и най-способният човек е демотивиран да работи - нали ще го смятат за престъпник все повече хора.
Това демотивира хората, а това се нарича липса на справедливост и шанс за правилна оценка на труда им...
Примери много за несправедлива оценка на труда на хората и за лишаване от шанс....
Не е престъпник близък приятел, който е Пластичен Хирург.Много е учил, специализирал е във Франция, работил е дълго за името си, а след това е спечелил достатъчно за да отвори своя клиника в Тунис.Той има правото да се гордее с парите си, а аз да се гордея че го познавам!
Ценя усилята и интелекта му, уменията му , езиците които владее, отговорността дето поема за пациенти и заплати на колеги.
.......има много малко примери , като този в мойта родина, а напротив - познавам стотици новобогаташи, които обобщавам с една дума мошеници и крадци - на всичко възможно..СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар