Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ХЕЛП ЗА БЕТОН

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ХЕЛП ЗА БЕТОН

Утре тия глупаци дето сме взели иска да излеят бетон Б20 че ми правят път към вилата.......... Казаха,че щели да сложат добавки против замръзване но знам ли и аз колко ще свърши работа това...........
    Общо взето ми казаха :Слагаме добавката но дали ще замръзне или Ние не носим отговорност............
    Имам 1 час да го реша дали да им дам да излеят бетона утре................
    До тук са наляти пари за калдаръм ,отводнителни тръби и т.н......... ако не се бетонира зимата ще разруши изграденото до сега.............
    Давайте идеи че...................
    Лудак

От: ХЕЛП ЗА БЕТОН

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
    Утре тия глупаци дето сме взели иска да излеят бетон Б20 че ми правят път към вилата.......... Казаха,че щели да сложат добавки против замръзване но знам ли и аз колко ще свърши работа това...........
    Общо взето ми казаха :Слагаме добавката но дали ще замръзне или Ние не носим отговорност............
    Имам 1 час да го реша дали да им дам да излеят бетона утре................
    До тук са наляти пари за калдаръм ,отводнителни тръби и т.н......... ако не се бетонира зимата ще разруши изграденото до сега.............
    Давайте идеи че...................
    Ако наистина ти сложат добавките, а вземат, че го и покрият с рогозки (то дали още има такива), няма да имаш проблем. Но кой ти гарантира, че ще сложат добавката ? Пробвай да присъстваш при таз операция, от утре нощните температури за района на София ще са положителни, но пък не те знам ти къде ще лееш бетон.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

До сега си налял доста пари а сега за Б 20. Вземи Б 10 поне знаеш че има повече цимент вътре.
      Все пак него правиш за определено време
      А и добавките ги слагат в базите където правят бетона.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Ако наистина ти сложат добавките, а вземат, че го и покрият с рогозки (то дали още има такива), няма да имаш проблем. Но кой ти гарантира, че ще сложат добавката ? Пробвай да присъстваш при таз операция, от утре нощните температури за района на София ще са положителни, но пък не те знам ти къде ще лееш бетон.
        Как къде Луково........... там температурите са колкото във София че даже и по топло ,нищо че е в планината .И аз от няколко дена гледам температурите и точно сега е момента защото следващите 3-4 дена ще са по нормални..............
        Иначе за добавката ми искат +7лв на кубик за -5 градуса и + 14 лв за -5 градуса
        Айде ще се застраховам на -5 градуса но ако замръзне ще се вкарам в големия "филм".
        Сега ще им звънна да ги питам дали може да присъствам при слагането на добавката .
        Лудак

Коментар

От всеки бетонов център ти издават сертификат за съответствие,което значи че добавка ще има.Освен ако не го бъркат на ръка.Не ми е точно това специалността но, не помня заради студено време да не си излива бетон.Строителен техник съм.
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
            До сега си налял доста пари а сега за Б 20. Вземи Б 10 поне знаеш че има повече цимент вътре.
            Все пак него правиш за определено време
            А и добавките ги слагат в базите където правят бетона.
            Според клас на якост на натиск: В7.5 В10 В12.5 В15 В20 В25 В30 В35 В40 В45.
            • Според клас на водонепропускливост: Вв 0.6 и Вв 0.8
            • Според консистенция- S1 S2 S3 S4

Сигурен ли си че Б10 е по добър от Б20

Коментар

Ами като строях шофьорчето което кара бетон помпата а и ми е и комшия ми каза че в Б10 или беше Б15 има повече цимент от Б 20.Когато говорех с него бях в такава ситуация че имах още за изливане а парите свършваха много много бързо и взех гледам на по ефтини варианти, но до такива не стигнах.А доколкото се сещам добавките са за минусови температури.Все пак аз не съм строител

Коментар

Айде още малко инфо
                Мразоустойчивост на бетона е способността му да запазва якостта си или да я променя до известни граници под действието на циклично замразяване и размразаване във водонапито състояние. В завимост от мразоустойчивостта си бетоните също се разделят на класове, отбелязват се с F и число указващо броя на циклите замразяване и размразяване, при които якостта на натиск не се намалява с повече от 15%, а загубата на маса на пробните тела, вследствие на обрушване от леда не надхвърля 5%. По БДС класовете по мразоустойчивост са F50; F75; F100; F150; F200.
                Както казах не ми е специалноста така че питай на място хората ще ти обяснят.

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
                  .Все пак аз не съм строител

Ами не се бутай в калабалъка тогава!

Коментар

Хубаво де. Човека искаше помощ и мнения и аз си казах мойто.
                    Поздрав на всички и наздраве.
                    да пием по една ракия 19,40 е

Коментар

Кво стана ,заляхме ли бетона?

Коментар

Отложих го ,от тоя бетонов възел са пидали и я сложат добавка я не ,ще чакам до пролет.
                        Другата седмица ще дойдат хубаво да се направи калдаръма да издържи зимата и да сложат бетонените блокчета от едната страна ,че е едно дере в което се търкалях миналата година и тая без малко пак
                        Лудак

Коментар

Откъде ти предлагат бетон?
                          БатПел в Нови Искър ли?
                          Ако бетоновия възел е сериозен всичко ще бъде наред - задължени са да издадат сертификат.
                          Кажи малко повече детайли относно градежа. Колко метра е участъка и колко пари ти излиза приблизително.
                          Поздрави.
                          Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                            Отложих го ,от тоя бетонов възел са пидали и я сложат добавка я не ,ще чакам до пролет.
                            Другата седмица ще дойдат хубаво да се направи калдаръма да издържи зимата и да сложат бетонените блокчета от едната страна ,че е едно дере в което се търкалях миналата година и тая без малко пак
                            В момента работим в момента с добавка до -10 гр. , при същите условия, и то на конструкционни бетони. Няма проблем.Щом е за път, правилно поне В20, остави глупостите за по-нисък клас.Желателно е и добавка за водоплътност, ако това е последното покритие.С Батпел работим и в момента.Дават се сертификати и качеството е адекватно.Сигурно други са педалите.Ако ти трябва съдействие, обади се.

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
                              Откъде ти предлагат бетон?
                              БатПел в Нови Искър ли?
                              Ако бетоновия възел е сериозен всичко ще бъде наред - задължени са да издадат сертификат.
                              Кажи малко повече детайли относно градежа. Колко метра е участъка и колко пари ти излиза приблизително.
                              Поздрави.
                              Точно тия глупаци са от БатПел но от другаде там няма къде да взема бетон а да ми го докарат от София излиза едни други пари...........
                              Участъка е 50 метра като от едната страна е скат по който тече вода и трябва да се отводнителна канафка и да се сложат отводнителни тръби през пътя към дерето от другата страна.С Изкопаването на канафката , изравняването на пътя ,монтажа на отводнителни тръби,бетните колчета от към дерето,няколко тона "насипняк" за калдаръм,желязо,бетон,работа ......... излиза приблизително 2500лв.
                              Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X