Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да намалим разхода на гориво (комплексно решение)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да намалим разхода на гориво (комплексно решение)

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
    Нека обърнем повече внимание на еко-био начините за задвижване на МПС.
    Всеизвестен факт е, че човек, консумирал достатъчно количество боб, отделя не малко количество запалителни газове.
    Чрез проста тръбомаркучна система тези газове могат да се пренесат от седалката директно в газовия инжекцион.
    Един средноразвит индивид /като мене-120кг./ може да отдели достатъчно газ, за да отиде с колата на работа, непохарчвайки нито стотинка.
    При тази система ще си имаш проблеми с еколозите.
    Ще трябва да си извадиш разрешително и сертификат за добив на шистов газ.
    Освен това Дянков ще ти сложи акциз на газа, както и фискални дебитомери. Тогава и под юргана да се изпуснеш пак ще плащаш.
    Последно редактирано от iiiopo; 18-11-11, 10:54.
    О899 2б2 1З2

Коментар

Може и да е малко в страни от темата, но мисля, че трябва да се отдаде заслуженото и "течните" вериги за сняг...
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
        Аз нямам кинти за такива джанти и проблема с гравитацията съм го решил с неони под купето. Важно е на къде са насочени. Трябва да светят към асвалта и по възможност да не осветяват рамата. Защото фотоните като излитата от лампата създават обратна тяга и джипа олеква. Съответно гори доста по- малко. За сега с колко по-малко гори, няма да кажа.Колкото по-малко неоните осветяват рамата, толкова е по-голям ефекта. Сега се чудя, защо още не съм се сетил да сложа и на задницата. Така и ще бутат.
        Таргата както винаги е прав , само че аз ще си сложа неончета на пръскачките за стъклата . Така с насочена светлина се разбива насрещната струя въздух и съпротивлението към автомобила става в пъти по малък - респективно и разходът спада драстично . Трябва обаче да се ползват много премислено защото ако освен на пръскачките се сложи и на чистачките , тогава рискът от попадане във безвъздушно пространство е много голям и не се знае на кой завой - накъде ....
        ‎По 2 литра са само млякото и сока !
        WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
          Нека обърнем повече внимание на еко-био начините за задвижване на МПС.
          Всеизвестен факт е, че човек, консумирал достатъчно количество боб, отделя не малко количество запалителни газове.
          Чрез проста тръбомаркучна система тези газове могат да се пренесат от седалката директно в газовия инжекцион.
          Един средноразвит индивид /като мене-120кг./ може да отдели достатъчно газ, за да отиде с колата на работа, непохарчвайки нито стотинка.
          Стара руска технолигия, прилага се ефективно в военните автобуси. На "леща" разхода спада драстично, но се губи 10% мощност.

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
            Може и да е малко в страни от темата, но мисля, че трябва да се отдаде заслуженото и "течните" вериги за сняг...
            Тях не ги закачай . Те вършат работа .
            Кратка случка :
            Миналата зима в един снежно-леден ден се прибирам от работа . Паяка Сотир (от подписа) го държа в подземен гараж с открит подход . Паркирах го и го оставих да дреме до другата сутрин , пък аз със весела мелодия на уста и с мисъл за ракия с туршия се отправям към изхода . Важно е да уточня , че освен с протоколните за сезона дълги гащи и яке , съм монтирал на краката си едни леки гумени галошки (цвички) със спомен за граифер . И така с компа под ръчичка се отправям към изхода . Да ама НЕ (Петко Бучаров) . Не мога да захапя по баира . Правя 3 крачки и се суркам в изходна позиция . Няма никой . Тъмно и студено . А аз с натъртен задник и одрани лапи (от опитите ми да се закрепя някак на стената като Спайдърмен) спирам да броя опитите ми за щурмуване на десетте метра . Много ми стана смешно при мисълта че ще спя в гаража . Отделих време за една цигара с десет метров колан за теглене в ръцете с надеждата някой комшия да се прибере и да му хвърля спасителното въженце да ме изтегли , но уви - няма никой .
            Цигарата свърши - нищо . Почнах да мисля . В този интимен миг ми блесна за "ТЕЧНИТЕ ВЕРИГИ" . Напръсках си подметките и изчаках 1-2 минути . Последва нов опит с маааалко по добър резултат , но недостатъчен да се окажа на равно. Пак почнах да мисля . Върнах се до джипа да видя с какво разполага "фирмата" и ми блесва , че имам рибарски принадлежности , между които и няколко сопички за подпиране на въдиците . Както знаете те в долния си край са заострени - ето ти 2 пикела . Грабвам ги и с решителен поглед и "Ставай страна агромная" на уста подновявам десанта . Какво беше учудването ми обаче като стъпих на леда и не потеглих по гравитационната права ами се закатерих нагоре , без почти да използвам "пикелите" . Течните вериги държаха прекрасно !
            После се сетих , че в инструкциите за употреба пише да се изчака 5мин . , а не 1-2 .

Така , че за тях или добро , или нищо ...
            WJ 4.7

Коментар

Да се намеся и аз, на риск
              Устройствата за брауновия газ използват "излишната" ел. енергия от алтернатора.
              При движение в светлата част на денонощието автомобила ползва ток за запалителната система, ЕКУ-то и евентуално някоя контролна лампа, вентилаторче и т.н. Дизелите и зап.с-ма нямат.
              Излишния ампераж на мощните алтернатори спокойно може да се употреби за производство на браунов газ.
              Да не е 30%, 10% да е икономията - пак е кяр.
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
                Тях не ги закачай . Те вършат работа .

....
                Така , че за тях или добро , или нищо ...
                Друго си е да разкаже човек със собствен опит и цветно, но моите наблюдения са върху Фронтерата на Светльо (Metal heart). Целият ефект от изпръскването на спрея беше съизмерим с ефекта "влажни устни" от едноименното червило...

Коментар

Друго си е да разкаже човек със собствен опит и цветно, но моите наблюдения са върху Фронтерата на Светльо (Metal heart). Целият ефект от изпръскването на спрея беше съизмерим с ефекта "влажни устни" от едноименното червило...
                  Нещо не сте направили като хората , или не сте изчакали достатъчно или спрея не е бил за Фронтера ?!?!
                  WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
                    Нещо не сте направили като хората , или не сте изчакали достатъчно или спрея не е бил за Фронтера ?!?!
                    Може би второто! Дори, като се замисля, може би да сме ползвалки от тия, дето са за бобслей... Поне така се държеше!

Коментар

Има един простичък метод, без първоначални капиталовложения, но с гарантиран ефект и икономия на гориво:
                      Махате задния джам на камиончето, отваряте страничните и давате сичката газ.Става си турболенция и колкото повече върви, по-малко харчи - отлепя, значи и от гуми пестим.
                      Зимата малко терсене, но с една ушанка и две плетени ръкавици не е проблем, икономията си заслужава малко лед по брадата.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                        Има един простичък метод, без първоначални капиталовложения, но с гарантиран ефект и икономия на гориво:
                        Махате задния джам на камиончето, отваряте страничните и давате сичката газ.Става си турболенция и колкото повече върви, по-малко харчи - отлепя, значи и от гуми пестим.
                        Зимата малко терсене, но с една ушанка и две плетени ръкавици не е проблем, икономията си заслужава малко лед по брадата.
                        Отивам да пробвам на Фрилендъра! И без това свалянето на задния джам му е екстра!
                        П.П. Ако не пиша известно време, значи в болницата няма Wi-Fi... Aйде със здраве!

Коментар

Отивам да пробвам на Фрилендъра! И без това свалянето на задния джам му е екстра!
                          П.П. Ако не пиша известно време, значи в болницата няма Wi-Fi... Aйде със здраве!
                          Пий една ракия няколко пъти за сгряване, във въздуха катаджии няма, самолет да те стресне след хубава ичкия и количество - абсурд.

Лек полет!

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                            Пий една ракия няколко пъти за сгряване, във въздуха катаджии няма, самолет да те стресне след хубава ичкия и количество - абсурд.

Лек полет!
                            Благодарско! Като се завърна (ако се...), новият ми ник ще е "айс тулуп"!

Коментар

Наблизо до магазина правят много добро шкембе, като го нахакам с гърмящата смес от люти чушки с чесън, дава голяма икономия на гориво, на прибиране към вкъщи. Пусто , сутрин няма шкембе, щях и към работа да съм на икономия.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                                Наблизо до магазина правят много добро шкембе, като го нахакам с гърмящата смес от люти чушки с чесън, дава голяма икономия на гориво, на прибиране към вкъщи. Пусто , сутрин няма шкембе, щях и към работа да съм на икономия.
                                Окумуш момче си, пък да те отварям на дърти години.Една котелка от вкъщи, пълниш две дози чорбица с аксесоарите към нея, сутрин в микровелето и си Карлсон и на отиване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X