Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да намалим разхода на гориво (комплексно решение)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да намалим разхода на гориво (комплексно решение)

Много се изписа във форума за различните изобретения, чрез които можем да оптимизираме разхода на гориво и пестене на енергия. Повечето от тях бяха брутално отречени от „разбирачите“, но аз съвсем не съм съгласен с тях. И съм сигурен, че много колеги ще ме подкрепят
    Убеден съм, че ако по въпроса се подходи разумно и комплексно резултатите ще надхвърлят очакванията.

Започвам с т.нар. генератори на браунов газ.
    Всички недостатъци изложени относно тези устройства (както ги наричате балбукатори) не са съвсем точни, а и много лесно могат да се отстранят.
    Харчели повече ел. енергия от колкото е енергията на "избълбукания" газ.
    Това се избягва ако на захранването се постави устройство за икономия на ток. Тези устройства са доста популярни в бита. Намаляват консумацията на електроенергия без това да се отразява на ефективността на консуматорите. Даже някъде във форума имаше писано за тях. Популярни са за AC220 V, но всеки що годе грамотен електротехник може да го преправи на DC12V. Това ще увеличи ефективността поне с още 30%.
    С това устройство алтернатора може да стане безпредметен ако на покрива се монтира най-обикновен фотоволтаик. Ако се поразтърси в нета могат да се намерят, на доста добра цена, много ефективни с добри показатели дори и на улично осветление и на лунна светлина.
    Електорлита на акомулатора се третира с добавка за удължаване живота на акумулатора. Предлагат се под формата на таблетки. Допълнителен ефект е, че се увеличава на капацитета до 2-3 пъти.
    Последствията от повишаването на температурата на горене в двигателя се избягват като в маслото се добави Универсален модификатор. Доста е популярен, даже преди години го рекламираха по телевизията. Върши чудесна работа. Удължава живота на двигателя от 5 до 8 пъти. Освен това намалявайки триенето повишава ефективността с още около 10-15%. Ппепоръчва се при изполване на устройството за браунов газ да се сложи двойно или тройно по голяма доза от нормалното. Също така е хубаво от него да се добави и в скоростната кутия, диференциалите, както и в греста за лагерите на главините. Намалява триенето и повишава ефективнистта с още 3-4%, както и живота на тези агрегати до няколко пъти.
    Освен това за подобрение на охлаждането на двигателя съществуват добавки за антифриза, които ускоряват нормализирането на температутата, до степен, че вентилатора на радиятора става излишен, защото термостата почти не се отваря.
    Някои използват тази добавка, в съотношение 1 капка на 20 литра вода, за течността на чистачките и по този начин тя потдържа постоянна температута от 14градуса независимо от околната. Дори на базата на тази добавка са разработени и климатици със съвсем елементарно устройство.

Има и още...
    О899 2б2 1З2

От: Как да намалим разхода на гориво (комплексно решение)

Че то било "фасулска" работа! Явно трябва да се мисли комплексно!
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Аного хубаа тема.Цял живот съм я търсил,пък тя била у спама.Иначе ако събера толкова пари че да си сложа толкова изгъзици по колите може и да си взема някой хибрид.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

За съжаление физичните закони продължават да действат,идеята да се намали триенето е добра там няма спор,за брауновия газ ако намалим вложената електроенергия ще намалим и добития газ съответно, идеята с панели на покрива е добра и ще работи ,а последното 1 капка и 20 литра вода не ми се вижда реално да стане ама няма да споря наздраве
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
          ...
          Убеден съм, че ако по въпроса се подходи разумно и комплексно резултатите ще надхвърлят очакванията.
          ...
          И к`воооо...?

Минаваш 30 км и горивото почва да прелива от резервоара, а?

Аз не съм доволен от такова елементарно решение..

Докато ЕВН не почнат да ме гонят, за да ми заверят сметката с поне по 750-800 кинта месечно, такива икономии няма да почна да правя.

Ми то не си струва направо, бе..

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
            За съжаление физичните закони продължават да действат,.....
            Не съм много убеден но това е за друга тема!

Продължавам:

Задължително трябва да се използват и добавки за горивото.Те също са отдавна извстни. Доказано е, че при използването на браунов газ тези добавки увеличават ефекта си от 3 до 4 пъти. Спорен е въпроса дали от тях да се слага и във водата от която се генерира газа. Но някои твърдят, че ефекта е доста голям.
            Ефекта се увеличава и при използването на магнитните пръстени (Magno Fuel) които допринасят за още 10-15% процента икономия на гориво.
            Не трябва да се пренебрегва и ефекта от помпането на гумите с азот. Азота както е известно е по лек от въздуха и озсезаемо намалява загубите от преодоляване на кинетичната енергия. Освен другите му известни предимства.
            Изключителен ефект за намаляването на разхода на гориво имат и специалните силиконови пасти които намаляват въздушното триене. Доказано е, че ако една Gкласа се намаже с такава паста, придобива аеродинамика на Порше.
            Но това далеч не изчерпва изобретенията, които повишават икономията на гориво при автомобилите.
            ............
            О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
              Не съм много убеден но това е за друга тема!

Продължавам:

Задължително трябва да се използват и добавки за горивото.Те също са отдавна извстни. Доказано е, че при използването на браунов газ тези добавки увеличават ефекта си от 3 до 4 пъти. Спорен е въпроса дали от тях да се слага и във водата от която се генерира газа. Но някои твърдят, че ефекта е доста голям.
              Ефекта се увеличава и при използването на магнитните пръстени (Magno Fuel) които допринасят за още 10-15% процента икономия на гориво.
              Не трябва да се пренебрегва и ефекта от помпането на гумите с азот. Азота както е известно е по лек от въздуха и озсезаемо намалява загубите от преодоляване на кинетичната енергия. Освен другите му известни предимства.
              Изключителен ефект за намаляването на разхода на гориво имат и специалните силиконови пасти които намаляват въздушното триене. Доказано е, че ако една Gкласа се намаже с такава паста, придобива аеродинамика на Порше.
              Но това далеч не изчерпва изобретенията, които повишават икономията на гориво при автомобилите.
              ............
              Ти сериозно ли вярваш в тия глупости които пишеш или си станал биоенерготерапевт.Смутен съм,защото съм чел други твои,изключително адекватни мнения,но сега съм вери канфюз....
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                Ти сериозно ли вярваш в тия глупости които пишеш или си станал биоенерготерапевт.Смутен съм,защото съм чел други твои,изключително адекватни мнения,но сега съм вери канфюз....
                Не се притеснявай за мен пия си хапчетата редовно
                О899 2б2 1З2

Коментар

Като цяло съм съгласен с повечето неща изложени от Жоро. Най ме е яд че не съм се стил първи. Щях да съм милиардер във всички валути накуп.

Забележки към материала:
                  1. Защо трябва да се охарчваме за жичкаджия? Икономайзери на 12 волта има в продажба в търговската мрежа.
                  2. Според мен, ако генераторът на браунов газ се замени с такъв за HHO, ефектът ще е още по-голям.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Като цяло съм съгласен с повечето неща изложени от Жоро. Най ме е яд че не съм се стил първи. Щях да съм милиардер във всички валути накуп.

Забележки към материала:
                    1. Защо трябва да се охарчваме за жичкаджия? Икономайзери на 12 волта има в продажба в търговската мрежа.
                    2. Според мен, ако генераторът на браунов газ се замени с такъв за HHO, ефектът ще е още по-голям.
                    Разбира се. Не претендирам за изчерпателност.
                    То вариантите са много. Пък и не съм наясно с всички.
                    О899 2б2 1З2

Коментар

Ето и още варианти:

Имам информация от достоврени източници, че вече съществуват разработки на джанти от специална сплав. Технологията е открадната от НАСА и се прилага за производство на джанти в Южна Америка.
                      Уникалността на тази сплав е, че създава антигравитационен ефект при въртене на колелата, който зависи от ускорението на оборотите. Но има недостатък, че увеличава спирачния път.
                      За целта обаче са разработени и гуми от специална материя, чийто антигравитационен ефект е с различна посока на вектора на антигравитация на джантите. Поради което рязко намаляват спирачния път без да влияят на антигравитационния ефект на джантите.
                      По този начин освен драстично намаляване на разхода на гориво, се подобряват и динамичните характеристики на автомобила в стоп старт режима и движение в права посока.
                      Препоръчва се комплекта да се ползва и с резервна гума(заедно с джантата), поставена хоризонтално в автомобика в специално устройство. По този начин се постига изключителен ефект в динамиката на автомобила при промяна на страничната траектория. На практика въобще не е необходимо да се намалява скоростта при завои, което още повече допринася за икономия на гориво. Този ефект на резервното колело няма нищо общо с жироскопите използвани при корабостроенето.
                      Тайната се крие в специалните сплави на джантата и гумата, разработени на основата на теорията за торсионните полета. Материала от който се изработват гумите изполвайки ефекта на торсионните полета е използван още преди 20 г. От фирмата Адидас. От него са правени подметките на извстния модел Адидас Торшън. Името на модела произлиза от торсионни полета.
                      За сега се говори, че цените са им много високи, но си заслужавало.
                      Много е важно да се знае, че има разлика за къде е предназначено производството на такива джанти и гуми. За северното или за южното полукъкбо. Иначе ефекта става обратен. Известно е, че в северното полукълбо водата се отича в сифона в обратна посока от този в южното полукълбо. И с тези джанти е така.
                      Има и универсални такива предназначени за пътешествениците. Те просто се обръщат при прекосяването на екватора.

И това не е всичко. До колкото знам в Япония има разработен участък от магистрала, където в канавките покрай платното са монтирани специални култиватори на водорасли, които генерират био газ, чрез който движещите се автомобили в този участък, на практика не ползват собственото си гориво.
                      О899 2б2 1З2

Коментар

Аз нямам кинти за такива джанти и проблема с гравитацията съм го решил с неони под купето. Важно е на къде са насочени. Трябва да светят към асвалта и по възможност да не осветяват рамата. Защото фотоните като излитата от лампата създават обратна тяга и джипа олеква. Съответно гори доста по- малко. За сега с колко по-малко гори, няма да кажа.Колкото по-малко неоните осветяват рамата, толкова е по-голям ефекта. Сега се чудя, защо още не съм се сетил да сложа и на задницата. Така и ще бутат.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                          Аз нямам кинти за такива джанти и проблема с гравитацията съм го решил с неони под купето. Важно е на къде са насочени. Трябва да светят към асвалта и по възможност да не осветяват рамата. Защото фотоните като излитата от лампата създават обратна тяга и джипа олеква. Съответно гори доста по- малко. За сега с колко по-малко гори, няма да кажа.Колкото по-малко неоните осветяват рамата, толкова е по-голям ефекта. Сега се чудя, защо още не съм се сетил да сложа и на задницата. Така и ще бутат.
                          Тва, много сложно ми се вижда.
                          АЗ правя така;
                          Включвам 1ва , включвам запалката за цигари и като изщтрака запалката, прави такъв откат, че дирекно ръгам втора и газ.
                          ПП.Тарга , пробвай го и ми звънни, че на различните марки МПС може да действа обратно.
                          TOYOTA LJ70 3D Common Rail
                          TOYOTA BJ40 3.5D
                          Венци 0887551059

Коментар

Кофти, нямам запалка.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Нека обърнем повече внимание на еко-био начините за задвижване на МПС.
                              Всеизвестен факт е, че човек, консумирал достатъчно количество боб, отделя не малко количество запалителни газове.
                              Чрез проста тръбомаркучна система тези газове могат да се пренесат от седалката директно в газовия инжекцион.
                              Един средноразвит индивид /като мене-120кг./ може да отдели достатъчно газ, за да отиде с колата на работа, непохарчвайки нито стотинка.
                              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                              -----------------------------------------------
                              Питието определя съзнанието....
                              -----------------------------------------------
                              0887770735

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X