Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова тенденция при покупката на употребяван автомобил?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова тенденция при покупката на употребяван автомобил?

Преди години докарах Хюндай Старекс от Германия.Бях го купил от магазин от Ансбах.Докарах го на ход с още един комплект гуми Йокохама - почти чисто нови.Сложих му номера, пълно каско и го пуснах за продажба.Аз винаги продавах скъпи и качествени коли!!!
    Звъни ми човек от Бургас и ми казва , че е много стабилен бизнесмен и му е нужен представителен Ван.Ако съм сигурен в колата си да му я докарам лично в Бургас - този тест е важен за него!
    Тръгвам сутринта от Перник , вземам му и резервните гуми и паркирам пред офиса му зад Хотел България!излиза човека с шофьор механик, качва се и тридесет км проби из града...все пак става въпрос за единадесет хиляди..Признава, че колата е много добра и отиваме при Нотариус...Там нещо изведнъж се промени и бизнесмена се отказа преди да влезем.....Имаше шипинг компания с кораби и карго товари по море...
    Извини ми се, че така се получило...и ми плати горивото в двете посоки, което беше около 200лв.
    Мина около месец без никакво обаждане и една сутри ми звъни човек трудно говорещ Български език.Отивам на срещата - циганин на около 60 години , заедно със син му на около тридесет.Искаха само да ги повозя...След около половин час отидохме с него до банката и после до нотариуса.Плати ми кеш колата, а за гумите с джантите ми даде бонус от 300лв.Всичко приключи за два часа.
    После станахме приятели с него...Човека излезе по точен от бизнесмена.Търсеше ме родата му за други коли, а всичките живееха в Италия!!
    ....та истории много и все разни и чудни, но всичко си е писано как ще стане....
    СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
      Преди няколко години си харесвам едно ауди в София. Обаждам се на продавача да се разберем, той казва, че колата не е продадена и може да се види на място. Отговарям му, че съм от провинцията и трудно пътувам, но щом колата стои ще дойда да я видя в понеделник сутринта. Той вика няма проблем, като дойдеш в София ми звънни от автогарата или гарата и ще дойда. Ок. Хващам автобуса, пристигам и му звъня. При което той ми вдига сънен и ми казва, че току-що е продал колата. В 9 сутринта. Пих едно кафе и се прибрах обратно. Така че каквито купувачите, такива и продавачите.
      Погледни го от добрата страна- поне не те е въртял. Аз се бях уговорил с човек да си взема една стара Ямаха. Аз от Стара Загора, той от София. Като уговорки всичко точно, мотора се продава на ниска цена, защото беше барутник и ми бе обяснено, че пали и върви, ама си иска ремонт. Кацам на Софийската гара в 1000 и му звънкам. Обяснява ми, че му се отворила спешна работа и след 4 часа ще му е удобно да се срещнем, минават 4 часа, говорим, пак така. В крайна сметка чаках до 1800 часа, събрах сили да говоря учтиво, обадих му се, казах му че се отказвам и си заминах. 100 лева разходи, счупих си краката от разходки в студен есенен ден, а за нервите да не говоря.
      Затова ако има близо в региона, ходя и гледам...по-надалеко, само ако имам пътуване.

Коментар

Да споделя и аз.Тръгваме преди 20 дни да купуваме "мотор" на сина. Той на 14 години. Бях набелязал няколко(4). Тръгваме от Варна.. Пъва спирка Шумен. Гледаме HONDA 450мм крос -изводи: висок и мощен за детето. Продължаваме към Велико Търново. Там HONDA 250мм пак кросов пробвахме гледахме и в нас остана вътрешното убеждение ,че ни трябва ендуро. Времето напредва ... И точно тук искам да се извиня на колега от форума от Севлиево с когото имахме уговорка . Човека понеже имаше ангажимент, натовари приятел да ни покаже мотора . Но, ние бързахме за Априлци от където се сдобихме с HONDA XR250 . ИЗВИНЯВАЙ колега

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
          ...Тефчо, за да ...
          първата част на поста ми въобще не беше към теб и в никакъв случай не приемай като упрек! Просто много ми се беше насъбрало и си казах мъката
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

темата се завъртя и понеже в последните месеци бях и от двете страни............. какво да ви кажа, ни да продаваш, ни да купуваш е!

джипа стоя на обява около 7 месеца, през които ми се обадиха няколко човека да ме питат разни неща за него, че имали същия..........а кандидат-купувачите питаха само колко гори!?!? доста неприличен въпрос за американски бензинов джип......... колегите ме бъзикаха "лъжи ги, бе!" кво да излъжа........ да излъжа с литър-два-три....... пак остават много няколко кандидати питаха къде може да се види, но не сме се уговаряли конкретно за среща......... междувременно на мен ми беше пределно ясно, че парите наляти в него са безвъзвратно похарчени и ако се бях возил на такси тези 30 хил. км. нямаше да има голяма разлика даже през това време, освен застраховки, винетки, данъци и т.н., си му сменях каквото се наложи веднага и без компромиси.......... както и да е, дойде си точния човек, пробва го и го откара ( Владо, много безаварийни!!!) и изведнъж, точно преди отпуската се оказах пешеходец.........добре, че има 2-ра кола в семейството, която е определена за "учебна" и само за градско, но се разходи до морето, даже ни прибра без проблеми.... е, как се чувствах с нея на пътя е друга история, единия морски близнак го описа лятото

върнах се в средата на август и се почна: я колко обяви има, пари имам кеш, до 10 дни съм готов..............да, ама не! нали все си падам по разни екзотики............... от другите марки се предлагат по 300-400 коли, от "моите" няма и две страница и се почна, а тая, а оная..... който не е търсил кола напоследък, той не знае какви кочини се предлагат и за какви пари......... но по тел. всички са перфектни и очилата на бабата - първи и единствен собственик още са в жабката......... това продължи повече от два месеца, така ми писна, че даже нямах желание да се пазаря, само се молех да намеря нещо, което поне малко да се доближава до моите разбиране за читава кола....... 100 пъти съжалих, че си продадох джипа, на който му бях препипал всичко и знаех кое, какво, къде и т.н. ама беше късно!!!

ей го сега, пресен собственик от понеделник на "новата кола" и всичко наново...... КАТ, застраховки, обслужване.......едно огледало да намеря, ебати сагата............ задната пръскалка не работи............ да, дреболии са......... и не са скъпи, ама времето което губя, ме побърква..... и като се знам, ще минат 2-3 години, да я стегна и цялата сага ще започне отново

Коментар

Пък един приятел стигна до нотариус и купувачите от там се отказаха !
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Абе май навсякъде едно и също. Е, днес говоря с едно приятелче. Наскоро си взе кола като нашите детевози ама двуврата. И на това 330 коня купе едни 16 цола аспиринчета/както се изразява Стефан/. Търси си джанти. Аз имам 4 на балкона със все гумите. Махнах ги защото са "20 и друса като подкарам като хората. Колата детевоз... Абе жалко, харесват ми, но ги продавам. Ама нямам време да се занимавам а ми пречат на балкона.
                Джантите не са криви, гумите са ОК. Джантата нова е $350 едната. Гумата е около $200 и нещо. Давам му всичко /4джанти с 4 гуми/ за 200. И пак се назлъндисва...
                По малкото от $200 е да ги подаря на някой мексиканец- поне ще ги продаде той и, ако не се налее с текила, ще купи нещо на децата си.
                Да се таковам в търговеца... /или в странни времена живеем?/
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X