Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Две сестри и ние

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Две сестри и ние

Колеги, това съобщение не е майтап, бъзик и т.н. Просто в бързината не се сещам в кой раздел на форума да го пратя.

Преди минути чух по Би Ти Ви анонса на тяхното предаване "Тази сутрин" за утре.

Една от темите е за две сестри от "добруджански села" (слушах разсеяно и не разбрах в коя област са). Те са вече възрастни жени, които от три години не са се виждали, заради пътя - толкова разбит, че вече го няма - между техните иначе близки села.

За мен има възможност това да е вярно. Тогава наши колеги от региона могат да им помогнат без това да им струва практически нищо.

Кольо, дано да прочетеш тази инцидентно възникнала тема.

Моля ви, колегите, които направят нещо по въпроса да направят и снимки, и да ми пуснат кратък разказ на ЛС. Имам известни връзки с медиите - ще се погрижа да се разчуе кой помага на хората, които имат нужда път, когато други хора са си наумили, че там няма нужда от път.

Поздрави!
    Искам България чиста!

От: Две сестри и ние

Бих помогнал естествено, но витарата е в състояние на полуразпад след Емине-Ком. Въпреки това ако някой се наеме да организира нещо-ще се опитам да помогна, па даже и да рискувам да се придвижа до тези села с витаралясника.

Но ако може да няма нищо свързано с бетевето. Тази телевизия съм я изтрил от съзнанието си. И ако не беше жената да си гледа разните там глупости-щях да я изтрия и от телевизора.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Бих помогнал естествено, но витарата е в състояние на полуразпад след Емине-Ком. Въпреки това ако някой се наеме да организира нещо-ще се опитам да помогна, па даже и да рискувам да се придвижа до тези села с витаралясника.

Но ако може да няма нищо свързано с бетевето. Тази телевизия съм я изтрил от съзнанието си. И ако не беше жената да си гледа разните там глупости-щях да я изтрия и от телевизора.
      Страх те е жена ти да не те види по телевизията ли

Коментар

Привет, адаш!

Разбира се, имам предвид - който може и е наблизо.

Имам и едно наум, че случаят може да е повече или по-малко преувеличен.

Но ако има поне 50% истина, Е***ТИ!!! В европейска страна през ХХІ век.

Та затова толкова бързо пуснах "Спам-чат-и-т.н.

Поздрави!
        Искам България чиста!

Коментар

Всъщност, не ми стана ясно за каква точно помощ иде реч? Път ли трябва да се прави или просто ще се превози едната баба до другото село и обратно?

Коментар

Як въпрос.

Отговарям с упътване и с контравъпрос.

Упътването е: не знам; ще видим утре по bTV, по "Тази сутрин".

Контравъпросът е: Кой от двата варианта има предвид един все още неизкукуригал докрай дядо, та да се реши, да занимава форума - било то и в най-майтапчийската му част.
            Искам България чиста!

Коментар

Ми то по таз логика, между Батак и Доспат е непроходимо.
              А цял фест вдигнаха.

Коментар

Хм, най-лесното, но и най-бързо забравеното ще бъде да превозим от едното село до другото някоя и друга баба. Или дядо, или по-млади, без значение. Предполагам, че няма да ни е проблем малко липсващ път. Но истинска полза от някакви наши действия ще има ако след намесата ни се направи път между селата, та да може да си ходят на гости с голфове.
                Ама надали, като знам колко е бюджета на селските кметове...
                А имайки предвид броя на електоралните единици в селата, и това, че там са избиратели главно на една партия-няма да може да мине и като предизборна активност.
                Не знам, не познавам проблема и не мога да измисля правилно решение.
                Но пак казвам-ако някой се наеме с организирането на някаква помощ-ще помагам с каквото мога.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо Ники Преглед на мнение
                  Як въпрос.

Отговарям с упътване и с контравъпрос.

Упътването е: не знам; ще видим утре по bTV, по "Тази сутрин".

Контравъпросът е: Кой от двата варианта има предвид един все още неизкукуригал докрай дядо, та да се реши, да занимава форума - било то и в най-майтапчийската му част.
                  Ще изчакаме до утре пък дано разберем нещо конкретно от журналята

Коментар

Кво стана с тия Баби(сестри) извозихте ли ги превозихте ли ги ? А пишете де,стана ми интересно.
                    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Идеята на репортажа беше, не че бабите искат да се виждат, ами че няма път между две съседни села и...евентуално да се намерят пари за ремонт. Не е SOS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X