Тези дни миех една адска смрад и се замислих - що така? Всички знаем как се развалят тплодовете и зеленчуците. Или изсъхват, или загниват. Става или джибромицин, или ако нямат захарност, просто локва вода със зеленчукови останки.
Е да, ама напоследък нещо не е така! Плодовете и зеленчуците не се скапват по добре познатия начин, ами започват да се разлагат като.. не знам, като трупове ли, като какво ли... но много странно и гадно! Салатите например, едно време извехваха. Сега остават мокри и свежи, но същевременно се разлагат изключително гадно. И миришат! Също странности наблюдавам при чушки, моркови, домати, но безспорният победител във всички категории са картофите! А да подчертая, промяна в начина на съхранение няма. Като се купят, от години се слагат на същото място, при същите условия. Случвало се е някой да се развали, при което става на пихтия и даже потича вода. И сега е общо взето така, но такава СМРАД не подзозирах, че съществува!!!!!!
Първо е най-гадната, натрапчива и прпилепчива смрад, която съм помирисвал до момента /мирише по-зле от развалени червени червейчета, който е имал аквариум ще ме разбере, за какъв галактически ужас говоря!!!!!/. Второ, дори и малко да е, разбираш за нея през 2 стаи в трета. И последно, не се мие! Едно съдче, в която просто се бяха развалили няколко картофа, го мих половин час с препарати, но смърдеше. Пуснах го и в машината да се измие, но и там това не изчезна!
Смрад, гадост, ужас!
Не знам защо е така, но определено има нещо. Вкъщи имаме дълга, многогодишна традиция в развалянето на хранителни продукти, особено плод-зелечнук
Но такова нещо преди, до скоро, нямаше, тази гадост и смрад!
Дали е заради нови сортове, манипулирани да остават свежи по-дълго и заради това разлагащи се по странен начин, дали е заради начина на отглеждане, торене и т.н., дали друго... Не знам, ама е гадно
Толкова гадно, че съм сериозно озадачен, дотолкова че да напиша толкова дълга тема
И интересно, след като са такава гадост, дали са и особено полезни за ядене?
Е да, ама напоследък нещо не е така! Плодовете и зеленчуците не се скапват по добре познатия начин, ами започват да се разлагат като.. не знам, като трупове ли, като какво ли... но много странно и гадно! Салатите например, едно време извехваха. Сега остават мокри и свежи, но същевременно се разлагат изключително гадно. И миришат! Също странности наблюдавам при чушки, моркови, домати, но безспорният победител във всички категории са картофите! А да подчертая, промяна в начина на съхранение няма. Като се купят, от години се слагат на същото място, при същите условия. Случвало се е някой да се развали, при което става на пихтия и даже потича вода. И сега е общо взето така, но такава СМРАД не подзозирах, че съществува!!!!!!

Не знам защо е така, но определено има нещо. Вкъщи имаме дълга, многогодишна традиция в развалянето на хранителни продукти, особено плод-зелечнук

Коментар