Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ако някой се е занимавал с автомобилен бизнес, моля за съвет?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ако някой се е занимавал с автомобилен бизнес, моля за съвет?

Здравейте,

Пиша тук ако може някои които е наясно от мен да ми каже как стават нещата. Искам да започна бизнес с автомобили в Австрия (покупка продажби), нещо като авто-къща. Трябва ли да имам конкретно фирма създадена в Австрия (австрийска фирма) или може да използвам Българската си? Дали не е най-добре да се направи една международна офшорна фирма и с нея да се работи?

Благодаря!
    Поздрави!

От: Ако някой се е занимавал с автомобилен бизнес, моля за съвет?

Колега не е сега момента за захващане точно с този бизнес.Имам много приятели автотърговци,които имат дългогодишен опит и сега много се оплакват.
    0885719173-Красимир

Коментар

Кое те кара да мислиш че, ще успееш. Най-успешно се прави без фирма.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Преди години , когато имаше глад за коли не само в БГ, но най-вече в бившите СОЦ страни имаше бизнес.
        Днес е късно.Отиди в Австрия, разходи се на доста места..градове, кантони...планински, равнинни...
        Отиди в Германия...пак се разходи , но за по-дълго...
        Виж какво става на този пазар...Виж кои държи борсите там!!Виж разновидностите им...Има различни галактики...
        Прецени и мисли!!!Имам приятели Руснаци, които имаха верига от борси в Германия.Продадоха много от тях на арабите и сърбите....
        Оставиха по една елитна и престижна , за луксозни возила за бившата СССР...Те имат огромен пазар и връзки, а ти имаш ли идея на кого ще продаваш и какво!!
        Скрап и гнилоч...или читаво и скъпо..
        За първото....имаш огромна конкуренция....араби, сърби, турци, руснаци, поляци, че и някои и други българи...
        Кой би те пуснал до апетитни и атрактивни трошки...Имаш ли хора с които да организираш пълненето на борсата там!!!

За скъпите и качествени коли...имаш огромна конкуренция в елитните руски и НЕМСКИ борси!!Те предлагат и сервиз и гаранция!!!Там ти трябват едни инвестиции, дето ако ги имаш си живей живота, ще ти стигнат за дълго..

Аз мислех като теб преди години , но за Германия...Добре, че руснак ми обясни практически, как се организира и поддържа борса.Какво е нужно за да стигнеш до момента за наемане на място, куде е възможно това, за колко броя парко места...Контрола на общината, контрола на полицията...
        Начина на вадене на номера, талони и документи за експорт...Митнически разпоредби...Еко норми!!!Една грешна стъпка...и си с огромна глоба, а за рецидиф...е страшно.Недай боже немец да се оплаче от теб...

Та морето е дълбоко....
        Аз просто живеех в малко градче до Нюрнберг, ползвах бързо и добре интернет и телефона и пътувах с кеш!!!Търсейки онази кола, която ми бе нужна..Купувах само от немци, и в последствие доставях за редица борсички там, и по малко за в БГ, просто защото в БГ нямаше кой да плати!!!
        Дано да съм те осветлил поне малко.Успех!!
        СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Около 2005, 2006 година бяхме решили с един съдружник да правим ръчна автомивка във Виена.
          Схемата бе проста, работници от България, за по 45 дни + 15 дни почивка в България на ротационен принцип.
          Един многостаен апартамент с малки стаички във Виена, където да спят и един бус , който да ги транспортира, насам натам.
          И разбира се помещението, което бе един фалирал автосервиз на топ место.
          Преодоляхме огромна бюрократична кореспонденция, но пречиствателната станция и еконормите ни удавиха.

За подобно начинание си приготви 6 месеца административна уредба и 20 000 евро за адвокат.
          Това само за да разбереш дали ще ти разрешат. После започва голямото плащане .

Не искам да завършвам негативно, затова ще си позволя да подскажа нещо.
          Трябва да има нещо уникално в подобна автокъща. И нещо в което да можеш да използваш все още съществуващите минимални разлики в заплащането между България и Австрия.
          Например купувай и продавай само хладилни камиончета и автомобили, след известен ремонт и пресертификация. Такива за градско снабдяване.
          Ще си доведеш техници от България и няма да имаш конкуренция, нито от араби, нито от руснаци.
          Едните са прекалено мързеливи а другите не си им в мащаба.
          Или само джипове, или други .... .
          Последно редактирано от Nik Nikolov; 03-08-11, 09:40.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Нямам опит,но имам мнение.

Виж проста сметка - докарването на кола от Германия до България е половината пари / да не кажа и еднакво / с докарването на кола от тук или Л.А до Варна примерно.
            На цените на които се продават що годе добри коли в Европа тук се намират отлични,а да не кажа и нови.Единственото което не се намира тук са малки колички или нормални коли с малки мотори.Коли от които се вадят пари / скьпи,големи,нови..............за да ти излезе сметката с доставката / можеш да намираш и без да имаш фирма,просто ти трябва човек на място и тьнката сметка да продаваш по 2-3 на 6 месеца.Ако идеята е да внасяш по 3 автовоза на седмица.............се предавам,там ще те удавят всякакви тьргаши и специалисти по замазването от кьде ли не.

Бил сьм по Германия,Австрия,Италия,Испания,малко из Франция..........и маматаситрака.Това да намериш кола която си заслужава парите и сьщевременно да я прекараш без проблеми си е жив кьсмет или много ровене,а то струва пари.

Стискам ти палци де,пашата обича смелите
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Нямам опит,но имам мнение.

Виж проста сметка - докарването на кола от Германия до България е половината пари / да не кажа и еднакво / с докарването на кола от тук или Л.А до Варна примерно.
              На цените на които се продават що годе добри коли в Европа тук се намират отлични,а да не кажа и нови.Единственото което не се намира тук са малки колички или нормални коли с малки мотори.Коли от които се вадят пари / скьпи,големи,нови..............за да ти излезе сметката с доставката / можеш да намираш и без да имаш фирма,просто ти трябва човек на място и тьнката сметка да продаваш по 2-3 на 6 месеца.Ако идеята е да внасяш по 3 автовоза на седмица.............се предавам,там ще те удавят всякакви тьргаши и специалисти по замазването от кьде ли не.

Бил сьм по Германия,Австрия,Италия,Испания,малко из Франция..........и маматаситрака.Това да намериш кола която си заслужава парите и сьщевременно да я прекараш без проблеми си е жив кьсмет или много ровене,а то струва пари.

Стискам ти палци де,пашата обича смелите
              Пропускаш нещо много съществено. Вкарването на автомобил от извън ЕС. Едно финансовите тежести и друго, специално за кола от щатите- главоблъсканицата по Технотест, а това са си пак куп кинти, та ....
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

В момента търсенето на автомобили е доста намаляло,а от там и цените вървят постоянно надолу.Причината е в кризата а и в уж изгодните оферти от фирмите предлагащи нови автомобили.Като се докара колата не с ели продаде а се задържи няколко месеца или година вече цената ще е по-ниска от тази на която е закупена.
                0885719173-Красимир

Коментар

Ей мноо яко. Някой пита как да направи нещо и всички му обясняват как не може да стане.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Ей мноо яко. Някой пита как да направи нещо и всички му обясняват как не може да стане.
                    Не си съвсем прав..
                    Дотук колегите му казват с какво ще се сблъска при неясен успех.
                    Тези които са успяли или са много малко, или не им се пише, или не четат тази тема.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Kaто погледнеш на Горубляне как цял хълм е заринат с коли... сигурно и от Космоса се вижда новото гео-образувание. Ходи в тая конкуренция, ще стане, разбира се!

Коментар

В момента няма с какво друго да го посъветваме,и аз съм се занимавал с това и знам как е.По добре сега да го посъветваме правилно отколкото да вложи 100-200 000 лева и да си има главоболие със собствените си пари.
                        0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                          Пропускаш нещо много съществено. Вкарването на автомобил от извън ЕС. Едно финансовите тежести и друго, специално за кола от щатите- главоблъсканицата по Технотест, а това са си пак куп кинти, та ....
                          Сьгласен,не всичко е плюс,но и зависи от колата.Никой луд не си купува Шевролет на цената на нов Баварец примерно и тия мьки в повечето случаи си заслужават.
                          Аз за това казах - идеята да продаваш 2-3 бройки на 6 месеца,а не 3 автовоза на седмица.

В момента даже и тоя лесен бизнес куца,трима Сьрби ревьт,двама Руснаци и един Българин.Тия всичките с това се занимаваха,а тия които вкарват АТВта и мотори няма да ги слагам в списька.Говорим за колици на по година или 2,не годорим за Мерцедес 2000 година дизел 250 който идва за 6300 лева и се чудиш кога ще му вземеш 6800.Факта,че всичко това се прави без да се регистрира каква да е фирма само играе сечено на идеята с фирмата - тия вадят това което ще извадиш и ти,но плащат колкото искат или колкото им стиска.

И не слагам прьт в колелата на прогреса,само си давам мнението базирано на някакьв опит па бил той и минимален.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            Сьгласен,не всичко е плюс,но и зависи от колата.Никой луд не си купува Шевролет на цената на нов Баварец примерно и тия мьки в повечето случаи си заслужават.
                            Аз за това казах - идеята да продаваш 2-3 бройки на 6 месеца,а не 3 автовоза на седмица.

В момента даже и тоя лесен бизнес куца,трима Сьрби ревьт,двама Руснаци и един Българин.Тия всичките с това се занимаваха,а тия които вкарват АТВта и мотори няма да ги слагам в списька.Говорим за колици на по година или 2,не годорим за Мерцедес 2000 година дизел 250 който идва за 6300 лева и се чудиш кога ще му вземеш 6800.Факта,че всичко това се прави без да се регистрира каква да е фирма само играе сечено на идеята с фирмата - тия вадят това което ще извадиш и ти,но плащат колкото искат или колкото им стиска.

И не слагам прьт в колелата на прогреса,само си давам мнението базирано на някакьв опит па бил той и минимален.
                            Това за няколко автовоза на седмица отдавна е само мит.Иамам познати с автокъщи които са продавали всяка седмица по 1 автовоз веднага още като пристигне автовоза, а сега се молят на месец да имат поне 2-3 продажби.
                            0885719173-Красимир

Коментар

Сериозно ли мислиш, че ако някой знае сигурна рецепта за успех в този (пък и в който и да било друг) бизнес, ще тръгне да я раздава по форумите?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X