Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Батеневското в Женевското езеро.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Батеневското в Женевското езеро.

В Швейцария започва съвместно Руско-Швейцарски проект за изследване на Женевското езеро. С руския батискаф е изследвана Марианската впадина и снеман филма "Титаник". В международния екипаж участва героят на руската федерация Жак Пикар.

Моля, заглавието да се чете БАТИСКАФ В ЖЕНЕВСКОТО ЕЗЕРО.
    Последно редактирано от Тихомир; 16-06-11, 07:47.

От: Батеневското в Женевското езеро.

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    ...С руския батискаф е изследвана Марианската впадина и снеман филма "Титаник". В международния екипаж участва героят на руската федерация Жак Пикар...

А сти`а бе!
    Ако не рискувах да си навлеча порицания на тема: "Възраст и уважение" - щях да повдигна въпрос за вида гъби...
    То, възраст - възраст, но все още се подписваш: "инж." - Нали!...
    Последно редактирано от davc; 15-06-11, 23:40.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

- Мир-1 и Мир-2: Батискафите с които ще се изследва езерото

- Анатолий Сагалевич: Герой на Руската Федерация, ръководител на експедицията.

- Жак Пикар: Изследовател, извършил множество потапяния с батискаф през годините. По ред екзистенциални причини, главната от които - смърт през 2008ма - не участва в тази експедиция...

Поздрав от една друга експедиция, в бруклинската ботаническа градина преди месец:

Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колкото и да съм възпитан в уважение към възрастта, се питам, ако попадам на такива теми в раздела "Наука и образование" на какво ли ще ме научат и как ще ме образоват
        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
          Колкото и да съм възпитан в уважение към възрастта, се питам, ако попадам на такива теми в раздела "Наука и образование" на какво ли ще ме научат и как ще ме образоват
          .........................................................................................................

Дълбокоуважаеми Сашо, колкото и да съм възпитан да уважавам знаещите и можещите, независимо от цвета на косите им, позоволи ми да ти задам въпроса:

-защо не ти направиха впечатление в техническите раздели такива важни за ЕС и НАТО въпроси, като: защо ми посиня бурийката? сто въпроса за телоподаващо устройство? Как се нарязва резба? Каляне около Гурмазово,..простотии...

Ако те изненадва това, че и руснаците имат батискафи, и то от най-добрите, попитай Вернер фон Браун за неговата изненада от първия спътник.

А изучаването на морското дъно, има огромно значение за науката и практиката. Как щеше да бъде ликвидирана аварията в Мексиканския залив без батискафи - роботи?
          Навремето показваха как извадените от Марианската падина риби се пукаха, извадени на повърхността.
          Започна вторият етап от дълбоководното проучване на езерото Байкал - най-големият резервоар за прясна вода. В едно от потапянията участва и Путин. Ще кажеш ПиАр. Нека. Но не е ли пиар, когато нашият премиер реже лентата на 50 метра нов тротоар.

Харесва ми да правя малки "открития" за телевизия от "Аелита" на Алексей Толстой, на LSD екраните от 1984-та. На фантастичните предвиждания на Капитан Немо, и Да Винчи - виж ми аватара.
          Ако името ти идва от ТУК моите поздравления http://erabooks.net/?action=author&aid=10
          Ако не - тоже.

Тейк кеъ и прочее.
          Последно редактирано от Тихомир; 16-06-11, 07:52. Причина: пр.гр.

Коментар

Не отклонявай погледа върху немарливостта в писането си, с обвинения към четящия в нелюбознателност.
            Правят ми впечатление много неща, но още повече се впечатлявам от „екзотични заглавия”, като нещо „Батеневско”, което се намира в Женевското езеро, нищо, че в темата следва уточнение и то накрая на мнението. Т.е. трябва да прочета и след това да разбера, че има грешка. Прави ми впечатление, че написалият такова заглавие публикува темата, без да му обръща внимание. Това приемам, или като абсолютна немарливост, или като неуважение към четящите, което не заслужаваме. Прави ми впечатление и, че участник в експедицията, някакъв герой, всъщност няма да участва, поради физическа невъзможност, освен ако не си имал предвид, че той ще участва духом… И ако Гоблин не беше поправил тази „малка” неточност щях да съм научил нещо погрешно. Това ме кара да мисля, че темата не може, нито да ме образова, нито научи, въпреки че има тези претенции, след като е в едноименния раздел.
            Въздържах се досега да участвам в групата по ограмотяване, но вече ми идва в повече. С колко критичен поглед трябва да чета публикувани от теб теми, след като трябва да проверявам изнесените факти, като цяло и/или поотделно? Правописът не коментирам. Правят го отделни лица и цели колективи, но корекция не се наблюдава. А е толкова лесно! Пиши в „Уърд”. Над 90% от правописните грешки ще паднат.
            JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

До сега бях на мнение, че трябва, с увжение към годините, да не се обръща критикарско внимание на творбите на Симеон.
              След тази изцепка, пълна с фактологически и граматични грешки, съм на мнение, че трябва да има граници, които човек сам да си постави, в публичната си излагация.
              Ако не може да стори това сам, би трябвало обществото да ограничи тези му изяви.
              ИМХО
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Хайде стига сте се излагали, какво сте се вторачили в Симеон?
                Толкова други глупости се пишат във форума...
                Ако Ви дразни...не му четете темите.
                Аз лично така правя, като някоя тема ме нервира, не я чета.
                И най-вече не пиша в нея.

Коментар

Хм, на теб никой не ти казва какво да четеш и кого да харесваш, нали? Не го прави и ти.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                    Хм, на теб никой не ти казва какво да четеш и кого да харесваш, нали? Не го прави и ти.
                    Хм, както си решиш, приятел.

Коментар

Точно така.

Коментар

Колеги, извинете, че се намесвам, ама ми се струва че твърде много обръщате внимание. Карайте по-лежерно...
                        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                          Колеги, извинете, че се намесвам, ама ми се струва че твърде много обръщате внимание. Карайте по-лежерно...
                          Ето ти тема за размисъл, прави ли ни въпросният господин на будали, пишейки тук глупости с краката си, а на други места не, както и защо си го позволява.
                          Дори послесловът в заглавния пост с превода на заглавието е дело на Тихомир, а не на титуляра на темата, който цвъка ли цвъка теми, без дори да погледне какво е изцвъкал.
                          Не желая да съм лежерен спрямо подобно явно неуважение към обществото тук.

Коментар

Добре де, Макс, разбирам те, ама от това че се нервиш на теб става ли ти по-добре? Променяш ли нещо?
                            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                              Добре де, Макс, разбирам те, ама от това че се нервиш на теб става ли ти по-добре? Променяш ли нещо?
                              Чак да се нервя, не, но и нямам желание да си затварям очите.
                              А за промяната, съдейки по нарастващия брой на "критикарите", както надменно въпросният определя тези, които му правят основателни забележки - да, има такава. Неуважението не се оправдава с преклонна възраст, след наблюдавания явен двоен стандарт в нечии писания.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X