Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За какво е проектирана Нивата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За какво е проектирана Нивата?

Ако говориш за този FIAT то повече бие на УАЗ. Нивата е друга бира.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:FIAT.jpg
Прегледи:1
Размер:106.6 КБ
ID:5286177
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Да, точно за него. Знам аз какво е Нивата, имал съм 2/ две.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Историята която съм чувал навремето беше, че по задание е трябвало да се използват Само Стандартни компоненти от лада и тъй като те не са достатъчно здрави за да върви возилото само на един мост се е прибягнало до революционната за времето си схема Перманентно задвижване на всички колела. До колкото знам това е и първата сериина машина AWD
        Но също така това е и май единствената машина която да я заредиш на бензиностанцията отнем 15 минути (моята връщщаше яко бензин в гърловината), отдушника на резервуара е в Купето (пак при моят екземпляр), течността за чистачките изтича през пръскалките при паркиране под наклон!!! Болта за закрепване на задният амортесьор удря в чашката на задната пружина!!! Раздатката Не винаги Изключва блокировката на междинният диференциал (веднъж ми отне 30 минути да я изключа), смених чисто новият съединител още при закупуването...............

Коментар

Нивата е проектирана за дейности на открито сред природата /лов, риболов, къмпинг и т.н./, за сладкарница и театър, за служебен автомобил /примери дал Бог/, както и за състезания /примери също доста/. Мисля, че се справя добре.
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Дипломна работа???
            Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              Историята която съм чувал навремето беше, че по задание е трябвало да се използват Само Стандартни компоненти от лада...
              До тук и аз съм склонен да го вярвам, щото съм имал странния късмет да работя с тия хора. Поръчват си нещо, след което заявяват: само с руска елементна база. И става страшно. И си го знаят, че е страшно, но си държат на тяхната.

А фул-тайма, не мисля, че е заради слабост на задния мост. Просто другите масово са налягали на парт-тайм, а за руснака в такива случаи е критично важно да е нещо различно.
              На мен лично фул-тайма си ми харесва, особено ако през 90% от времето се налага да се движи човек по терени с калпаво до никакво покритие, сняг, кал, трева и така нататък красоти.
              Лично мнение: единствения сериозен проблем на Нива-та е, че е сдялана в Русия.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

За каквото е проектирана, тя го може. И успешно го прави. Не е случаен примерът на Симеон за френските ловци.
                Аз съм гледал холандски фермери, които си пасат кравите с Ниви, те обаче задължително са на газ.
                Друг е въпросът, че някои хора си мислят, че като си купят Нива са си купили БТР, МТЛБ, БРДМ и подводница в едно.
                Не са.
                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Колеги мисля че нивата е проектирана за нашите пътища, дупка връз дупка.Бойко ще ги запълни..........
                  Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Аз нямам идея за какво е проектирана, нямам добри впечатления от служебните Нива /2бр. отдавна изпаднали от употреба/, но гледам, че в Австрия и Германия ги ползват и за снегорини. Значи колата е здрава и е многофункционална. Още не съм видял Роувър снегорин примерно....
                    Nothing comes from nothing...

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
                      Аз нямам идея за какво е проектирана, нямам добри впечатления от служебните Нива /2бр. отдавна изпаднали от употреба/, но гледам, че в Австрия и Германия ги ползват и за снегорини. Значи колата е здрава и е многофункционална. Още не съм видял Роувър снегорин примерно....
                      Тук при нас има две Дискавърита и една Мазда пикап. Чистят вече няколко зими. Срещат се по нашите земи и Омеги и Волва снегорини. Това да е критерият.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
                        ... Още не съм видял Роувър снегорин примерно....

п.п. оффтопик
                        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Аз много си обичах Нивичката......... вярно трябва да си мазохист и автомонтиор за да я притежаваш но това е част от играта .
                          Много време и имах голямо доверие на моята кочинка но след като на 2 пъти се опита да ме убие и 1 път ме обърна нещата се промениха......... както и да е ........ ако не бяха сълзите на мама и съветите на татко сигурно още щях да си я карам с кеф и едно наум...
                          Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Много условно е близък. Освен названието SUV, което за Нива е също условно приложимо.
                            Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                            Самото понятие SUV е дразнещо условно. След като водят Willys CJ (сивилиан джиййп) - SUV... Той пък от друга страна е още по-ранна разработка и цивилен.

Условно... колко да е условно - колкото всичко друго по земята.
                            Обективно погледнато, SUV е всеки цивилен лек автомобил с повишена проходимост. Тези понятия като: "корав джип", "паркетник" и пр. са си местен, наш провинциален жаргон. В този смисъл и Кайен - и Нива, и "Рейндж" - и УАЗ-ка, и Хамър - и Самурай са си SUV-ове...

п. п. За да изпреваря брожението:
                            Хамър не е HMMWV, приликата е само външна и то до Н1!
                            Изключително и конкретно за военно приложение (аналогично на първият "JP" произвеждан от Форд и Уилис) е проектиран и предназначен единствено 469, който не е 469Б!
                            Последно редактирано от davc; 21-06-11, 16:56.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

За тормоз над трудещите се.
                              Външната прилика с автоматична пералня едва ли е случайна. Кой знае какво всъщност са проектирали...
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не знам на какво прилича външно, но за мен Нивата си остава един от най-класически красивите джипове въобще. А когато е пускана в продажба в края на 70те трябва да е била направо като космически кораб.

Същото за уазката. Дивно красив джип си е.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X