Ами за какво..?! Комфортен УАЗ, с добро парно и малко по-икономичен, си е съвсем логичната задача, за техните пътни и метеорологични условия.
Имаше някъде тема баш по въпроса как е създадена Лада Нива.
Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Ами за какво..?! Комфортен УАЗ, с добро парно и малко по-икономичен, си е съвсем логичната задача, за техните пътни и метеорологични условия.
Имаше някъде тема баш по въпроса как е създадена Лада Нива.
Какво пък е общото между Нива и УАЗ освен страната на произход? Едното е джип в пълния смисъл на думата разработен за военно ползване предимно. Другото е по-скоро СУВ или автомолбил с повишена проходимост, лека кола която е по-висока и е 4х4, нещо от типа на Субару Форестър например. Нива е предназначена за Русия, лек автомобил с който можеш да се движиш и по черни пътища около нивите например и с много добро поведения на сняг.
Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Все пак става въпрос за модел на 33 години. За времето си не е била никак лоша, и солидните продажби на западния пазар го доказват.
А за какво е проектирана - ако приемем че успехът и на външния пазар е бил щастлива случайност а не резултат на целенасочено проучване, и аз съм за версията "за нуждите на средната администрация".
Какво пък е общото между Нива и УАЗ освен страната на произход? Едното е джип в пълния смисъл на думата разработен за военно ползване предимно. Другото е по-скоро СУВ или автомолбил с повишена проходимост, лека кола която е по-висока и е 4х4, нещо от типа на Субару Форестър например. Нива е предназначена за Русия, лек автомобил с който можеш да се движиш и по черни пътища около нивите например и с много добро поведения на сняг.
Общото е мястото и условията на ползване. Но Нивата е повече за ежедневието.
И Нива съм карал, а на УАЗ-а и не само един вариант(и джипка, и фургон и бордови). Знам им добре разликите и като конструкция и като каране. И в крайна сметка, за да се возя сам или с един-двама човека още, особено пък през зимата, предпочитам Нивата. И тези коментари за по-височка лека колица...Недей така, защото всички знаем, че има места на които всяко от двете си има предимства като проходимост и където едното ще мине а другото не.И в този контекст, няма да е честно да кажеш, че "леката колица" минава, а УАЗ-а остава. За разликата в здравината и употребата при военните съм напълно съгласен.
Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
В първоначалните проекти, Нивата са я смятали да стане военнен джип..
Първите 3 Руски разработки за джипове са били:
Уаз, които излезнал най-спулочлив;
Ваз-Нива, които се оказал спулочлив модел, но не ставал за военни цели.. ;
И АЗЛК, които направили модел 4Х4, но не бил спулочлив.
Имаше го в Блога на някой колега от Форума, мисля, че се казваше Филип..
П.П
Ето ви и историята:
Блог сайта е на Колега от форума Филип Петров, дано да няма нищо против, че пускам откъси от Блога му..Ако има да пише Лс, да го махам.. http://www.cphpvb.net/lada/5354-%D1%...8%D0%B2%D0%B0/
Коментар