Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв е този знак, който се среща на пътното платно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв е този знак, който се среща на пътното платно

Какъв е този знак, който се среща понякога на пътното платно? Подобен съм виждал и в умалени размери, с или без син контур.
    Дочух, че е някакъв навигационен, но не бях "очарован" от обяснението за приложението му.

Публикувайте отговор

От: Какъв е този знак, който се среща на пътното платно

Подобни неща почнаха да мацат от няколко години - доколкото пък аз дочух , било експериментално тестване на различни видове бои за маркировка на пътната настилка , ама кой знае ... бай Шиле би възкликнал : "Това е разработка на военните ! "
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Отдавна ме терзае и мен...тоест, жена ми-какво е, та какво е ...А аз нямам отговор. Особено често се срещат в погранични райони,може да има някаква връзка...
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

И аз си мислех за тестове, но след като ги срещнах по пътища, по които минава нещо почти всяка седмица - едвали! Данеби да са някакви маркери, нещо свързано със заснемане на пътищата от сателит или нещо подобно?
        Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Първоначално публикуван от Теодор МБ Преглед на мнение
          ... Данеби да са някакви маркери, нещо свързано със заснемане на пътищата от сателит или нещо подобно?
          Май имаме участник, познал резултата.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

И аз това чух, но е хубаво да се поттвърди от независим източник...
            Последно редактирано от p-pleven; 14-06-11, 11:26.
            Публикувайте отговор

Коментар

Аз съм чувал (или чел някъде), че е свързано с аерозаснемането на земеделските земи. Служело като репер за наместването на много снимки.
              “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
              Walter Rohrl
              GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Аз се канех да попитам същото, защото от 2 месеца са джвакнали на село 2-3 такива и се чудя за чий са там... Явно наистина е нещо свързано с авио-космическите наУки и световната конспирация, щото едното от двете е близо до селските гробища (а те не са най-често посещаваното място на света...)
                Последно редактирано от Никола; 14-06-11, 11:50. Причина: :)

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                  Аз се канех да попитам същото, защото от 2 месеца са джвакнали на село 2-3 такива и се чудя за чий са там... Явно наистина е нещо свързано с авио-космическите наУки и световната конспирация, щото едното от двете е близо до селските гробища (а те не са най-често посещаваното място на света...)
                  Не са, ама са явно най-краткия път до горе... Шегувам се, просто не се сдържаш... С тия места трябва да се отнасяме с уважение...
                  Публикувайте отговор

Коментар

Най-вероятно са триангулачни точки от опорна мрежа.Геодезистите тук могат да кажат най-добре.
                    "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
                    "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                      Ако не знаете-преди години "земеделци" си писаха и гробищата за обработваема земя.
                      А след това взаимно се упрекваме в нихилизъм.
                      Без триене няма движение !

Коментар

И в крайна сметка,за какво служи маркера?
                        Аз всеки ден минавам край един такъв.
                        Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                          Аз съм чувал (или чел някъде), че е свързано с аерозаснемането на земеделските земи. Служело като репер за наместването на много снимки.

Те това е верния отговор...

Коментар

Това са маркери по които се съвместяват и геореферират аерофото снимки, които в момента се ползват най-вече по земеделските програми.
                            Ако спрете до един от тези марекери, ще видите че в средата на големия правоъгълник има забит един специален болт. Това всъщност представлява самия център на маркера. Кооординатите му се определят с геодезически GPS с точност 2-5см. После снимките се "наместват" по въпросните точки.
                            Слагат се предимно по пътищата, защото асфалтовата настилка е удобна за боядисване, те са общинска/държавна собственост и около тях обикновенно е изчистено от дървета, които биха "засенчили" знака по време на заснемането. Аз лично съм поставял такива знаци и в населените места - площади, широки улици и т.н.
                            Георги Тонев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X