Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво правя когато катаджии ме спрат без колан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво правя когато катаджии ме спрат без колан

На някой се разминава като като на пича от клипа, но на повечето от нас - не.

За коланите не ми се и коментира. Аз лично го нося винаги, че и останалите пасажери тормозя.

Блъскал съм се с 50-55км/ч в стълб, без колан, с Витара и имас пукнатина на черепа 12.5см, извадено рамо, скъсани връзки на коляно, и други дреболии.

Всяка катастрофа е специфична, модели коли - колко щеш. Не можеш да знаеш от къде какво ще ти дойде.

Съвсем друга тема е задължаването за носене на колан и каска. Нямам представа дали някъде по света е разрешено карането без колан, но без каска е позволено на доста. Това си е извоювано от мотористите.

Клипа го пуснах за майтап и жалко че пак се породи излишни спорове.

Наздраве!

Коментар

Колан ми е спасявал задника, лично проверено!

Коментар

Прегазен от 2 пикапа.. без счупена кост.

Коментар

Този от клипчето е луд късметлия. Доктора ви го е казал, коланите и облегалките помагат в общият случай. Винаги има и частни случай. Това който го е писал за оцеляване при удар със 160 нещо вероятно няма правилната информация. тази скорост е установена от разследващите или по спомени на водача?
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Имам катастрофа без колан и се радвах,че сьм бил без него,бора беше в средата на колата,а удьра в лявата греда между седалките,колата.......Тико.
            имам приятели пьтни полицаи както и тукашния парамедик пожарникар-тия дето сьбират кпаквото е останало от теб след катастрофата.Ми и едните и другия още като седнат и се врьзват,ше се обесят значи за едните 80 долара глоба ако пожарникара да потупва гредите на Бенца и да се кефи "тва ако знаеш колко трудно се реже и колко е дебелоооооо" и пак вьрзан даже и на градско.

Сина винаги е в седалка с колани,седалката Рекаро,че по-яки няма,аз градско може да мина метьр,но на магистрала сьс заспали пикли по нея каращи 3 тона джугани сьм си с колан,а и тия с мен и те така.Градско на втора да имат да взимат еле в еднопосочно движение каквото е повечето тук.С нормална колица обаче се беся още от паркинга.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Само за пример. Челна катастрофа в тролеен стълб (якички са) със съвременна спортна кола. Водачът с приятелката си, губи управление и .... Та момичето със спукан далак, а на господина му я няма главата. Намират я на 20 метра от автомобила. Търсенето продължава двайсетина минути. Експертизата установява, че при удара тялото полита напред и вратът попада през полуотвореният прозорец и доста чисто се отсича. Водача е без колан, скороста по време на удара е около 70км/ч.

Нещо много важно. За водачите с въздушни възглавници които закопчават колана зад гърба си. Не правете това у дома! Важно е, ама много важно. Ако някой го интересува ще пиша пак защо, макар че бях го писал някъде.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение

Нещо много важно. За водачите с въздушни възглавници които закопчават колана зад гърба си. Не правете това у дома! Важно е, ама много важно. Ако някой го интересува ще пиша пак защо, макар че бях го писал някъде.
                Я , нещо интересно!
                Ще споделиш ли подробности , че така , като си помисля , май градско, все колана си е зад гърба /за да не свири/.
                ________________________________________________________________________________________
                Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Съвремените автомобили са по умни от нас. Системата за безопасност си има комп които си е възпитан да мисли по определен начин. Защо ти свири колана? Ами защото на седалката има датчик който казва дали има човек там или няма. На ефтините талиги е само он/оф, на по скъпите гъзовози си е кантар който може и да те претегли приблизително. Та след като знае че някой седи там, вече следи дали колана е закопчан. Има значение дали е закопчан за времето за което се отваря възглавницата след удара.
                  Как се развива един удар? Интересно е. Първо започва да се мачка тенекията отпред, след това тялото полита напред, обаче компа знае че си с колан и задейства първо пиропатрона при ефтините. При скъпите повдига и облегалката и сваля седалката надолу и назад. Така ти си летиш напред, обаче с цел да не се срежеш от колана на две той те спира само колкото да има време чаршафа да се отвори. Ако не си с колан възглавницата пак ще се отвори но по различно време.
                  Интересното е когато колана е закопчан зад гърба. Пиропатрона гръмва, но не те спира, компа си мисли че, те е спрял и отваря възглавницата когато си допрян на нея или след като вече си се размазал върху нея и ти връща главата с такава скорост назад че преди да предадеш богу дух, можеш няколко секунди да огледаш добре задника си.

Коментар

Баси умните коли... Аз си предпочитам старите "тъпи" машини, ма не ми вързвайте, аз съм си извратен.

Това го пиша вече за незнам кой път във форума:

Някакъв американски психолог беше казал, че ако вместо предпазни колани в колите се монтира по един остър шиш който да стърчи към гърдите на шофьора-то катастрофите щяха да са много по-малко.
                    Сещайте се.

При офроуда колана е незаменим, там шиша няма място...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ето какво може въздушната възглавница. Представи си да гръмне когато главата ти е опряна на нея и обратното ускорение се мъче да навре топките ти в гърлото.

Коментар

Това съм го гледал(пускано е тук), но не знаех, че експлозията е от въздушната възглавница.

А сега като разбрах се радвам, че на нито едно от мпс-тата ми няма такава.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тоя "скокльо" със сигурност е отказал ходенето по "голяма нужда" поне за месец.
                          Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Как се развива един удар? Интересно е. Първо започва да се мачка тенекията отпред, след това тялото полита напред, обаче компа знае че си с колан и задейства първо пиропатрона при ефтините. При скъпите повдига и облегалката и сваля седалката надолу и назад. Така ти си летиш напред, обаче с цел да не се срежеш от колана на две той те спира само колкото да има време чаршафа да се отвори. Ако не си с колан възглавницата пак ще се отвори но по различно време.
                            Интересното е когато колана е закопчан зад гърба. Пиропатрона гръмва, но не те спира, компа си мисли че, те е спрял и отваря възглавницата когато си допрян на нея или след като вече си се размазал върху нея и ти връща главата с такава скорост назад че преди да предадеш богу дух, можеш няколко секунди да огледаш добре задника си.
                            Мда, съвършено верно е това.

Дори при някои от автомобилите от марката, с която си имаме закачка с тебе, нещата се развиват не само с корекции на седалката, ами и други глезотии - включва се emergency сигнал, люка се затваря, а прозорците се смъкват с няколко сантиметра.

Когато питах инструктора това - последното - защо става така, човека ми отговори - това по принцип е реакция на автомобила в подготовка за събитие.

Настъпването на събитието се брои от отварянето на въздушните възглавници, които пък, при отварянето си, можело да увредят ушите на пътуващите - от повишаването на налягането в купето.

Много се впечатлих от това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X