Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шофьорски капани

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шофьорски капани

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/...ki_kapani.html

Не знам какво да добавя като коментар ....

От: Шофьорски капани

Корупция! И аз имам глоба с фиш в град Луковит от 28.08.2010. Тъкмо се връщах от експедиция и бях влязъл уморен през Русе.
    Случката стана в 1 часа през нощта - изпреварих кола, която беше паркирала. Може би трябваше да чакам до сутринта, за да продължа.
    Полицаите - съставител Христо Христов, ме мъчиха за подкуп, но като има казах, че нищо няма да им дам, ми написаха глобата.
    Хилеха се и казаха, че не се обжалва. Почувствах се безсилен и отвратен от корупцията им.
    Бланката е в мен, утре ще я снимам и публикувам.
    Аз съм съвсем отговорен свидетел, за това, че с помощта на тези знаци, водачите бяха изнудвани за подкуп.
    Мога да го заявя и в съда.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

"Аз откъде да съм сигурен, че сте влезли от Червен Бряг..." - и това от шеф на КАТ! Тоя "шеф" освен, че показва крайно непознаване на закона, ами и не може да мисли и се излага пред национална медия. Как ги назначават такива...
      Много усилия ми трябваха да запазя добрия тон в този си кратък пост.
      Последно редактирано от silverfox; 28-05-11, 06:07.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Аз все си мисля, че това няма да издържи в съда. Ще кажете, че е необжалваем, ама това си е неправомерно съставено нарушение, при положение, че знака е преди доста кръстовища, което го отменя, т.е. няма го след всяко кръстовище.
        А тоя началник звучи и изглежда толко ПроЗт, че няма на къде. От къде той да зане от коя пряка си излязъл , нали за това трябва да се повтаря тоя знак бе мушмул.
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          "Аз откъде да съм сигурен, че сте влезли от Червен Бряг..." - и това от шеф на КАТ! Тоя "шеф" освен, че показва крайно непознаване на закона, ами и не може да мисли и се излага пред национална медия. Как ги назначават такива...
          Много усилия ми трябваха да запазя добрия тон в този си кратък пост.
          Не показа грам срам от действията на подчинените си, също и от разписаните от него актове! Дори се стараеше макар и просташки да защити Рекетьорските си действия. ТОВА Е ЧИСТ РЕКЕТ. 100% съм обеден, че половината събрано от "мутрите с палка" се снася на точно този "БОС".

Това е срам и позор, но не само за полицаите, но и за гражданите който са потърпевши. Защото с мълчанието си одобряват действията на полицаите рекетьори.

Акта според мен може да не се обжалва, но би трябвало да има процедура за търсене отговорността на служебно лице съставило акт с неотговарящо на реалността съдържание с цел лигитимен рекет.
          Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Няма ли кой да отиде с една кола накичена отвсякъде с камери и микрофони? Скрити разбира се. Да си кара по правилата, но да влезе от към Червен бряг. Ще стане интересен репортаж, си мисля. А и Господари на ефира ще му се зарадват. Фиша аз ще го платя.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

По принцип на "хартия" може да се обжалват, чл.6 от ЕКПЧ (Европейска Конвенция Правата на Човека) всеки има право на справедлив съд. Е има едно "НО" и от съда се правят на ударени и понякога отказват (ама зависи по-скоро на кой ще попаднеш) и все пак може пък да подадеш жалба срещу лицето отказало ти справедлив съд. Сещате се колко се разточват нещата, ама все пак.
              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.

Коментар

Народът е казал-"Рибата се вмирисва от главата" и "Гарван гарвану око не вади".

Това е начин на мислене.Какво очаквате.Вътрешния министър -чист след всичките му неща ,Премиера -ни лук ял ни лук мирисал,Та обикновенния чиновник или полицай да се замисли.
                Принципът е "след мене и потоп" и"Каквото си открадна -мое си е"."Имал си пари-дал си" казва Бай Ганьо. На колко ли хора не са им писали акт?

Коментар

Докато има дискусии прави ли са рекетиращите и има ли смисъл от противодействие - така ще е!
                  p.s. Не, не само, ами ще стават повече. На всяко кръстовище - рекетьор в униформа! Хилещ ти се насреща, че актът е необжалваем, Ако и да е неправилен!
                  И от толкова полиция и "контрол" - като се прибереш - апартаментът ти обран от "неизвестен" извършител!
                  Последно редактирано от Rabin; 28-05-11, 09:46.

Коментар

А не може ли по накакъв начин да се атакува този закон за "необжалваемите актове" пред европейски съд? Например както каза mohera на базата на чл.6 от ЕКПЧ ..?

Щото по тая логика всеки може да бъде прекаран. Пишат ти акт за нарушение което не си извършил. Глобата е такава че нямаш право да обжалваш. И кво равим тогава?
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Тогава елегантно минаваме с лявата задна гума през крака на рекетьора и наказанието става обжалваемо...
                      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                        А не може ли по накакъв начин да се атакува този закон за "необжалваемите актове" пред европейски съд? Например както каза mohera на базата на чл.6 от ЕКПЧ ..?

Щото по тая логика всеки може да бъде прекаран. Пишат ти акт за нарушение което не си извършил. Глобата е такава че нямаш право да обжалваш. И кво равим тогава?
                        Ето една тема от форума на юристите за конкретния член. http://www.lex.bg/forum/search.php?s...0%BF%D1%87&fid[]=21
                        Като и те казват, че няма гаранция за обжалване, ако се позовеш на въпросният член.

п.п. всъщност не е една тема, а това ми върна като резултат от търсенето, ама първият е точно за необжалваемите 50лв от КАТ

Коментар

По времето на Бай Тошо, актовете от КАТ се обжалваха пред дежурния офицер на КАТ.
                          Влизаше се по трима жалбоподатели и имахме на разположение 1 минута да говорим - едновременно, за да разкажем своята версия.
                          Голяма комедия, всички ръкомахат и се плюнчат със зачервени бузи. След една минута - СТОП, жалбите не се приемат. И чао !

Сега шансовете за обжалване са по-малки.
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X